Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miecia102

samotna mama w uk

Polecane posty

Witam wszystkich mam na imie Magda i mam ciezka sytuacje mianowicie chce zostac samotna mama z 2 dzieci ( 2,5 latka pierwsza corcia a druga 10 miesiecy).partner mnie bije i naduzywa alkohol do teho nie pracuje nigdzie zwolnil sie bo stwierdzil ze panstwo go utrzama ( po prostu zalosne ) Nie wiem co mam robic nie chce juz dluzej z nim byc nie jestesmy malzenstwem cale szczescie. jestem w angli juz 4 lata Czy moze mi ktos pomoc bardzo prosze

Gość missoja
Hej, a z jakiego miasta jestes??? Musisz sie wyprowadzic od niego, masz moze jakis znajomych ktorzy mogliby sie "przechowac" przez jakis czas? Moze staraj sie o mieszkanie z councilu, niestety nie jestem w temacie, ale wiem, ze z dwojka dzieci samotne matki maja bardzo duze szanse.

dokladnie. jako samotna matka masz o wiele wieksze szanse na szybsze dostanie mieszkania. Nie wiem czy pracujesz ale jesli jestes zatrudniona przynajmniej na 16 h w tygodniu to mozesz starac sie o child tax credit (chociaz moze w przypadku samotnej matki nie trzeba pracowac az 16 h nie wiem) bardzo wspolczuje Ci sytuacji i mam nadzieje, ze uda Ci sie to rozwiazac

czesc dziewczyny, mieszkam w Poole,Dorset. Nie mam tu nikogo z rodziny mam znajomycha ale nie bede mogla sie u nich zatrzyma z tego wzgl ze mieszkaja na pokoju lub w 1 bed :( Nigdzie nie pracuje bo nie mam jak musze dziewczynki wychowywac on sie niczym nie interesuje nawet nie chce z nimi zostac zebym do pracy poszla nie chce zebym miala jakies swoje pieniadze :( otzrymuje CHB i CTC lacznie mam na dziewczynki 100 L na tydzien. zabral mi karte do bankomatu :( mowie wam pieklo przechodze. Wiem ze moge dostac mieszkanie tylko ze dlugo trzeba czekac a ja juz nie wytrzymuje nerwowo. Slyszalam ze jezeli jest sie matka samotna to mozna sie ubiegac o Income Support to zasilek dla samotnych rodzicow tylko ze nie wiem czy sie bede do niego kwalifikowala. 100 L na tydz to malo dla dzieci a rachunki za co oplace nie dam rady z tych pieniedzy. plakac sie chce czemu dopiero po szkodzie czlowiek jest madry :(

Gość tuptanka
Miecia a masz przynajmnien NIN? Bo HO pewnie nie masz bo pewnie nie pracowalas? Jak dlugo tu jestes? Twoja sprawa jest trudna ale nie beznadziejna.

Czesc tuptanka mam NIN juz dlugo jestem tu 4 lata nie mam HO ale przepracowane mam 1 rok legalnej pracy . otrzymmywalam maternity allow na pierwsza corcie a na druga juz nie bo nie pracowalam. wyslalam e maila do councila juz w piatek na razie nie mam odp

noz kurva no nie wypowiadaj sie bo nie sa mi potrzebne beznadziejne komentarze Poleczko. Az trudno uwierzyc ze sa tacy idioci zamiast czlowieka wesprzec to potrafia jeszcze bardziej zgnoic. jak masz pisac komentarze beznadziejne to lepiej nie pisz wogole

Gość ana ana ana
nia znam się na tym ale zapewne jakieś dotacje dostaniesz. Na poczatku lekko nie będzie ale wierzę, że sobie świetnie poradzisz. Życzę powodzenia i optymizmu:)

nie dobrze ze nie masz home office z tego co sie orientuje to wlasnie dzieki temu ze masz home office to wyplacaja Ci benefity pracowalas rok i sie nie zarejestrowalas? a moze masz a nie pamietasz? bo maternity tez chyba nie wyplaca bez tego, jak masz home office to wszystko bedzie Ci sie nalezec jako samotnej matce musisz sie zorientowac jak to wyglada ic do job centre moja znajoma skladala o income support i jej nie przyznali bo napisali ze nie przebywa tu 5 lat a ma home office itp skladaj moze tobie sie uda idz do counsilu powiedz jaka masz sytuacje ze nie masz gdzie mieszkac ze chcesz odejsc od meza itp nie czekaj na meila bo jak widac trwa to dlugo wspolczuje Ci ale dla swoich dzieci warto walczyc

masz jeszcze jedne wyjscie jak bys nie dostala benefitow ze wzgledu ze nie masz home office zaloz swoja dzialalnosc ale zebys miala tak ponad 16h na tydzien wtedy dostaniesz wszystko lacznie z working tax credit a dzialalnosc mozesz zalozyc np sprzatanie domow ;) dzialaj i nie musisz wtedy miec home office

znajdz jakies mieszkanie pokoj i wtedy mozesz skladac o housing benefit i council tax credit ale wczesniej zaloz swoja dzialalnosc bo do tych benefitow potrzebuja home office albo znajdz jakos prace wtedy wyslesz o home office jak znajdziesz prace panstwo doplaci Ci do zlobka przedszkola tylko sie dowiedz ile musisz pracowac godzin bo wiem ze pary musza miec powyzej 16h na tydzien zeby dostac dofinansowanie do przedszkola zlobka

ewa slychaj otrzymuje na moje nazwisko na dziewczynki CHB CTC nie jestem w zwiazku malzenskim. 2 miesiace temu zlozylam o Housing Ben i Tax Ben rowniez widnieje na moje nazwisko( ja jestem pierwsza osoba ubiegajaca sie) a on jest w aplikacji jako partner. Pisalas tez o WTC masz racje moge byc jako osoba samozatrudniona i pracowac 16 h tylko co bedzie jak nie bede miec wcale tej pracy chodzi mi ze nie bedzie mi przynosic zadnego dochodu to co wtedy?

Gość missoja
A ty co taki madry Polaczek sie znalazl? lepiej spojrz na siebie zamiast krytykowac! zapewne sam zgrywasz wielce zorientowanego w Uk a wszystko sie kolega zalatwial. To forum jest po to zeby pomagac sobie a nie gnoic ludzi. To, ze dziewczyna jest tu 4 lata nie oznacza ze musi byc biegla w angielskim socjalu.

Gość taanya
Nie czytaj rad przypadkowych ludzi na forum internetowym, jeszcze Cie tu wyzywaja: Jak znasz angielski podaje adresy , pod ktorymi mozesz znalezc profesjonalna pomoc i porade (za darmo) UK jest naszpikowana roznymi organizacjami pomocy dla kobiet, jak bedziesz silna psychicznie to mozesz zorganizowac sobie darmowe mieszkanie i alimenty od faceta ! Idz na policje, kiedy nastepny raz Cie uderzy, bedziesz miec dowod w reku (poczytaj o tym w ostatnim linku, a najlepiej zadzwon pod infolinie, oni na pewno Ci wszystko wytlumacza) wystarczy, ze spotkasz sie z jednym z wolontariuszy z tych organizacji, i oni Ci wszystko lepiej wytlumacza niz 'wszechwiedzacy' forumowicze. Jak masz problem z angielskim to ja Ci moge pomoc z tlumaczeniem Trzymam kciuki, musi Ci sie udac z tego wyjsc :) http://www.lone-parents.org.uk/ http://www.gingerbreadni.org/ http://www.childsupportlaws.co.uk/law-single-mothers.html http://www.nspcc.org.uk/helpandadvice/parentsandcarers/domesticviolence/domesticviolence_wda35960.html

Witam wszystkich bylam w CAB, umowilam sie na spotkanie i obslugiwala mnie mloda dziewczyna tez akurat samotna mama tylko ze z 3 dzieci. Doskonale rozumiala moija sytuacje. Ja mam 25 lat w lutym a ona 28 przechodzila to samo co ja a moze nawet jeszcze gorzej z tego co mowila. Pomogla mi we wszystkim siedzialam z nia w pokoju ok 2 h pozmienialam zasilki jako samotna mama i ubiegam sie jeszcze i income support. dzisiaj bylam ogladac mieszkanie z councilu powiedzieli mi wprost :cyt Podoba sie czy nie , bo jak nie to mam nastepne do pokazania tylko ze jutro. Bozesz ty moj nie wiedzialam ze to mozliwe ze oni tak sie pytaja kazdego :) jestem bardzo szczesliwa wybiore najlepsze dla moich dziewczynek zeby sie dobrze czuly i bylo im fajnie w nowym domu. Wszystkie oferty sa blisko placu zabaw z miejscem parkingowym pod domem ale sie ciesze. wszystko jest fajnie tylko ze ja do tego wszystkiego po tym wszystkim co przeszlam z moim partnerem potrzebuje opieki psychiatry rozmow z nim strasznie mnie dolowalo zycie ostatnio. mam nadzieje ze sie wszystko pozmienia i bedziemy wreszcie szczesliwe jak kiedys. Potrzebowalam porad na tym forum bo czulam sie strasznie samotna i przestalam w siebie wiezyc a to wszystko przez niego. on mi tak stasznie zycie zatrul!!!!!!!!!! Ale powiedzialam sobie dosc masz dzieci nie boj sie go. Masz dla kogo zyc :) Teraz mieszkam u kolezanki przez pare dni . spakowalam siebie i dzieci w samochod i powiedzialam sobie zamykajac za soba drzwi zegnaj gowniane zycie. Dziekuje wszystkim za komentarze i pomoc :***** Magda i moje corcie ( Naomi i Nikol)

Gość Antis
Drogie Mamy i Drodzy Tatusiowie Jestem studentką ostatniego roku kierunku Nauki o rodzinie. Robię badania do pracy magisterskiej na temat postaw wychowawczych samotnych matek i ojców. Jeśli znajdziecie chwilkę to proszę, pomóżcie mi w badaniach wypełniając ankietę: http://www.ankietka.pl/ankieta/46924/postawy-wychowawcze-samotnych-matek-i-ojcow.html Dziękuję z góry za wasze dobre serduszka :)

Gość big sister
Antis, wypelnilam ankiete, dobra jest. Jestem szczesliwa samotna mama. Mam kontakt z ojcem dziecka, ale jest on dobry tylko i wylacznie dlatego, ze z nim nie mieszkam i nie jestem od niego w zaden sposob zalezna. Dreczenie zaczeloby sie gdyby wiedzial, ze cokolwiek mu "zawdzieczam". Magda Z Naomi i Nikolka! Powodzenia! Starsznie sie ciesze, ze ci sie udalo, szkoda, ze juz nie mieszkam w Anglii, bo bym pewnie chciala sie spotkac! ;-)) Jeju, naprawde sie ciesze, dzieki takiemu systemowi pijane i leniwe buce nie maja racji bytu. Tylko blagam, nie beirz go z powrotem , bo cos tam obieca! Znajdziesz lepszego, gwarantuje, tylko wszystko w swoim czasie!