Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sania15

Czy są takie urządzenia do mierzenia spalonych kalori

Polecane posty

Gość sania15

Czy wiecie może czy jest takie urządzenie do biegania które pokazuje ilość spalonych kalorii.Jak co to odpiszcie na mój E-mail lampard10102wp.pl.Plis

Z tego co wiem większość urządzeń do ćwiczeń typu bieznie, rowerki, czy orbitreki mają licznik teoretycznie spalonych kalorii. Nawet mój twister za 30 zł to ma. Chyba że chodzi Ci o urządzenie podobne jak przy rowerze się montuje, to takich nie ma. Wszystkie te urządzenia pokazują szacunkową ilość spalonych kalorii na podstawie jakis parametrów, np w przypadku biezni prędkości i czasu. Przy rowerze zwykłym urządzenie mierzy ilość obrotów kół i szybkość przeliczając na dystans i kalorie

Gość Jest takie urządzenie
kosztuje 5zł u ruskich na targu, nazywa sie zegarek ze stoperem. Takie urządzenie tylko przelicza liczbe kcl * ilosc minut, szybkosc spalania kalorii na minute przy okreslonej czynnosci jest mniej wiecej taka sama, wiec brunetce wystarczy kalkulator i zegarek, blondynka juz musi miec wynalazek ktory sam jej pomnozy bo on nie wie jak dziala kalkulator i zegarek a chonole moga opychac swoje zabawki po 199zł w MediaMarkt ;D

Tylko takie przeliczanie nie bierze pod uwagę szybkości z jaką dana osoba biegnie, ilości przerw itd ;) Inaczej spala się kalorie przy 10 m/s a inaczej 12 m/s. Owszem jest to do przeliczenia, a najłatwiej sprawdzić w gotowych tabelach. Owszem urządzenia przeliczające ilość kalorii na podstawie czasu pewnie i są, ale sa zupełnie niewiarygodne.

mój orbiterek ma taki komputer i mam na rowerze zamontowany licznik ale to pic...bo pokazuje ,że spaliłam 300 kal, a ja przejadę 30 km przez las, a pączek ma 500 kal, więc i tak mam jeszcze do spalenia 200 kal z tego pączka, a wracam padnięta po 3 godz...