Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka topiku123

CZY W TEN SPOSÓB SCHUDNĘ?

Polecane posty

Gość autorka topiku123

Zjadam poniżej 1500 kcal dziennie - tak około 1300, ćwiczę jakieś pół godziny dziennie, a oprócz tego jestem w tak zwanym ciągłym ruchu - sprzątanie, zabawa z dzieckiem, gotowanie i takie tam - nic konkretnego, ale przez cały dzień prawie w ogóle nie siedzę. Ważę 62, 5 kg przy 171cm. chciałabym ważyć 57-58 kg. Czy schudnę w ten sposób i wjakim czasie?

Gość autorka topiku123
oj, zastanawiam się czy tak małe ograniczenie kcal ma w ogóle sens - czytam tutaj o różnych dietach - kopenhaskich, niełączenia itd. dietach 500 kcal (to dla mnie zdecydowanie za mało - nie wytrzymałabym ani dnia:( ) żadna z nich mi nie odpowiada z różnych powodów, dlatego postanowiłam tylko ograniczyć słodycze, śmieciowe jedzenie typu fast food chipsy, i smażone mięso....tylko nie wiem, czy cos zdziałam jedynie w ten sposób...

zdzialasz na pewno, bo 1300kcal to jest nawet malo przy ciaglym ruchu. Wybralas lepsza metode niz 500kcal, przynajmniej nie bedzie takiego jo-jo

Gość autorka topiku123
Właśnie nie wiem, bo coś nie widzę efektów, a jużprzeszło tydzień tak się odżywiam.nie jestem gruba - chcę się tylko pozbyć "boczków" i brzuszka a na siłownię czy basen nie mam czasu przy dzieciach.

Moim zdaniem schudniesz, tylko pamiętaj, aby dostarczać organizmowi odpowiednią dawkę witamin, białka itp. Ja też zjadam ok 1500kcal dziennie i mam mocne włosy i ładną cerę.

Gość zrezygnuj jeszcze z kolacji
a posiłki zamień z np 3 dużych na 5 małych to ma istotny wpływ na przemianę materii Jesz mało ale częściej - organizm zużywa na bieżąco i nie odkłada zapasów

niekoniecznie. piec posilkow niepotrzebnie podbija insuline. sa osoby, ktore o wiele lepiej chudna sie czuja przy trzech. czy schudniesz przy 1300? pewnie troche i wolno schudniesz... sprawdz po paru tygodniach i bedziesz wiedziec.

Gość zrezygnuj jeszcze z kolacji
dla mnie 3 posiłki dziennie to niepotrzebe rozpychanie żołądka, w którym później burczy przez wiele godzin w przerwach między posiłkami :) ale jeśli ktoś woli tak, to oczywiście ok, - z własnego bogatego doświadczenia polecam małe porcje :)

Ja jem nawet 5-6 malutkich porcji, dzięki temu nie mam napadów głodu.

no a ja z wlasnego polecam trzy ewentualnie cztery. dla mnie piec, a juz nie daj boze szesc, powodowaloby nieustanne ataki kompulsywnego zarcia. poza tym nic bym nie schudla, nawet jedzac mniej kalorii, niz kiedy jem trzy. ludzie widocznie roznie reaguja.

Zgadza się, co organizm to inaczej :) Ja jak mam za mało posiłków to się rzucam na żarcie jak głupia. Jak jem ze 6 (w porywach do 8) posiłków to nie mam zachcianek (bo i nie ma gdzie wepchnąć dodatkowego żarcia między te posiłki). Tylko że po pierwsze ja jem sporo i moje posiłki nie są jakieś malutkie takie że człowiek ich nawet nie poczuje, a po za tym dużo ćwiczę więc potrzebuję stałej dawki energii. Tak bez ćwiczeń (albo z jakimiś leciutkimi aerobami) to chyba lepiej by mi się sprawdzały 3-4 tym bardziej że zapotrzebowanie kcal by mi się mocno zmniejszyło, a jednak wolę widzieć solidniejszą porcję na talerzu :)

Gość autorka topiku123
a czy moglibyście podać jakieś przykładowe jadłospisy na 1200 - 1300 kcal?