Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assssss

Ciąża a rentgen. Pomocy

Polecane posty

Gość assssss

Dwa tygodnie temu robiłam sobie prześwietlenie płuc. Jako, że spóźniał mi się okres zrobiłam wtedy test, a nawet dwa, wyszły negatywne, więc byłam spokojna. Dzisiaj jako, że dalej nie miałam okresu zrobiłam znowu test. Pozytywny. Oszaleję tak bardzo się martwię. Czy ktoś był w podobnej sytuacji ? Czy naprawdę rentgen ma aż takie znaczenie w bardzo wczesnych tygodniach ciąży ?

Gość assssss
proszę o pomoc

Hej nie chce Cię martwić naprawde uwierz mi, ale ostatnio jakieś 3 tyg temu w telewizji taka słynna aktorka wypowiadała się że na siłę miała robiony roentgen a w tym czasie była w ciąży no i niestety dobrze to się nie skończyło..... :( ale miejmy nadzieje że z Twoim maleństwem wszystko będzie dobrze:)

Gość Opinia....
Rentgen ma bardzo duże znaczenie, ale nie można znowu popadać w panikę. Kiedyś jak nie wiedziano jaki jest wpływ promieniowania, to robiono rentgen kobietom w ciąży i dzieci rodziły się zdrowe. Problem polega na tym, że rentgen powoduje wzrost prawdopodobieństwa zmian genetycznych zarodka... Nie jest to jednak obligatoryjne... Spokojnie - będzie wszystko dobrze, bo więcej szkody robisz dziecku żyjąc w stresie...