Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mewali

grudki perliste prącia

Polecane posty

Gość mewali

slyszal ktos o tym?

Gość mewali
tzw. grudki perliste prącia (łac. papillae coronis; ang. pearly penile papules). Nie jest to żadna choroba i nie można tym się zarazić. Jest to normalny twór skórny, który według danych statystycznych występuje u 22% mężczyzn niebrzezanych (w tym obrzezanych w wieku dorosłym) i u 12% mężczyzn obrzezanych po urodzeniu. Grudki perliste nie wymagają leczenia, można wręcz docenić ich obecność, gdyż są miejscem bardzo erogennym. Jeśli jednak ktoś ich u siebie nie akceptuje, może je usunąć laserowo lub za pomocą krioterapii.

Gość kolejny życiowy gość
Polecam klinikę CTL we Wrocławiu przyjmuje tam dr Kołtowski bardzo sympatyczny człowiek. Cały zabieg trwa 15 min i kosztuje 800zł. Jedynym mankamentem jest zastrzyk znieczulający troszke piecze ale to 2-3min a pozniej jest ok. Jestem już prawie tydzien po zabiegu i wacek jak nowy. Byłem tam tylko raz i zostałem zaproszony po miesiącu na obserwację. Obsługa bardzo miła, dyskrecja zapewniona. Doktor od ponad 20 lat zajmuje się usuwaniem grudek więc nie ma się czego obawiać. Usunąłem to i jestem szczęśliwy :) nie ma się czego bać i zapraszam do CTL wrocław. Jedna męska decyzja i nie macie tego ustrojstwa bez żadnych kombinacji z maściami krioterapią itp. Pozdrawiam Tomek.

Gość gość
Zainteresowanych usunięciem grudek, naturalnym środkiem, we własnym domu, zapraszam do kontaktu. perlistegrutki@o2.pl

Gość gość
...tylko czy to grudki, czy moze klykciny kończyste? Pierwsze ma sie "od zawsze", drugie powstają w wyniku zakażenia wirusem hpv