Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amnezja6

poród naturalny po cesarce bardziej bolesny?

Polecane posty

Witam dziewczyny. 4 lata temu miałam robioną cesarkę z powodu pośladkowego ułożenia płodu. Cesarka planowana bez żadnych bóli porodowych. Niby mówią że drugi poród jest łatiwejszy - ale naturalny. Jak może być w moim przypadku: skoro nie miałam żadnych bóli czyli mięsień się nie rozciągał. Czy jest poprostu rozciagnięty samą wczśniejsza ciążą? Strasznie boję się kolejnego porodu jeśli miałby byc naturalny: czy będzie on traktowany jak pierwszy (bo nie rodziłam naturalnie bez żadnych skórczy), czy jak drugi bo macica jest już trochę naciągnięta i przez to mniej bolesny? Jak uważacie? Przepraszam, że piszę tak chaotycznie, ale mam nadzieję, ze mnie rozumiecie. Pozdrawiam.

ja tez mialam cesarke, kuzynka tez a drugi naturalny i twierdzi ze najbardziej bolalo ja miejsce gdzie ma blizne po cesarce

Ja miałam pierwszą cesarkę 6 lat temu też z powodu ułożenia pośladkowego, z tą różnicą że dostałam bóli. Teraz 4 miesiące temu rodziłam naturalnie. Do szpitala przyjęli mnie o 14.40 a o 15.50 mój synuś był na świecie. Wszyscy mówili że nie przypuszczali że tak szybko pójdzie. Miałam jednak wcześniej założony pessar, bo w 29 tc zaczęło robić się rozwarcie, a zdjęty został rano w dniu porodu.

W sumie to chyba większe znaczenie ma sam kanał rodny niż mięsień macicy? Więc może być traktowany jak pierwszy poród. Boże panicznie boję się rodzić naturalnie.

Ja w zasadzie chciałam rodzić naturalnie i nie było tak źle. Nie mówię że nic nie bolało, ale tak porządnie to może jakieś pół godziny z przerwami. Nastawienie też jest ważne- wiec głowa do góry:) Pozdrawiam i życzę lekkiego porodu!

Gość sama jestem ciekawa jak to jes
mam identyczna sytuacje

Gość boje sie boje