Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość testowanie _ 123

Test o czulosci 10 U/l

Polecane posty

Gość testowanie _ 123

Moje Drogie Jestem w 25 dniu cyklu , 15 dni po sytuacji ( ewentulny preejakult, nie bylo wytrysu, czlonek nie byl wpochwie) , podejzenie ewentualnego preejakulat przy pettingu. Do okresu jeszcze troche zostalo , bo mam dosc dlugie cykle 32 - 33 dni. Czy myslice ze test z moczu wykonany po 15 dniach , test o czulosci 10 U/l bedzie juz wmiare wiarygodny ?

Po 15dniach raczej każdy powinien wykazać ewentualną ciążę. 10jest najczulszy, więc tym bardziej. Jakbyś była w ciąży wg tego, co opisałaś, musiałby to być mega cud :)

Gość testowanie _ 123
Dziekuje MINIA 85

Gość Ile jeszcze o to samo zapytasz
????

Gość strasznie schizuje
CHyba oszalałam Do okresu jeszcze zostalo pare dni Dzis minal 15 dzien od tej sytuacji ale jakos tak nie zrobilam testu bo pomyslalam ze jeszcze nie bedzie wiarygodny. Sytuacja z preejakulatem na palcach (nie wiem do konca czy on tam byl) w 10 dniu cyklu (przy cyklach 32- 33 dni) ZAtem 7 dni ewentualniemoga zyc plemniki ( nie wiem czy sa w preejakulacie) + 5 (6) dni na ewentualna wedrowke = 12 , no i potrzeba ok 3 dni zagniezdzenia zeby test 10 U/l cos wykryl czyli wychodzi 15 Ale nie wiem czy to tak wszystko mozna kalkulowac ? Szczegolnie jesli chodzi o testy sikane Poniewaz stresowalam sie od poczatku to pewnie owulacja sie przesunela - tak mysle .

Gość testowanie _ 123
Hallo

Gość testowanie _ 123
????????????

Gość Czizas...
.. jak nie rozumiesz prostych zdań, to zrób tak: Kup 30-40 testów ciążowych najczulszych jakich się da i najdroższych jakich się da, bo te będą najlepsze. I począwszy od dziś dziennie rób test co najmniej rano i wieczorem. I sprawdzaj, jaki jest wynik. Po tym jak już dostaniesz okres, to też rób testy przez jeszcze ok 10 dni... Wiesz.. Żeby mieć pewność.

Gość testowanie _ 123
Ale mi ktos dopiekl a ja nadal nie wiem co z tym testem

Gość testowanie _ 123
ZAmykam buzie - przepraszam za zamieszanie , troche mi nerwy zawiodly.

Gość Opinia...
Po prostu wyluzuj. W ciąży nie jestem na 100%, jeśli to był jedyny epizod, który budzi Twoje wątpliwości.

Gość Opinia...
Miało być 'w ciąży nie jesteŚ na 100%'. Generalnie testy robi się NAJWCZEŚNIEJ ok 10 dni po owulacji. Wynika to z faktu, że o ile do zapłodnienia może dojść w ciągu ok 12-24 godzin po jajeczkowaniu, to zapłodniona komórka nie oznacza jeszcze ciąży. Dopiero kiedy dojdzie do zagnieżdżenia komórki (implantacji), zaczyna się wytwarzać hormon HCG, który test wykrywa w moczu. A do zagnieżdżenia dochodzi najczęściej między 7 a 12 dniem PO OWULACJI. Niestety nie wiadomo kiedy dokładnie do zagnieżdżenia dochodzi, gdyż nie ma jednoznacznych objawów na nie wskazujących. I jeśli nawet dochodzi do zagnieżdżenia, to ilość hormonu HCG podwaja się co 48-72 godziny, dlatego też najwcześniej ok 6 dni po zagnieżdżeniu (czyli 13-18 dni po owulacji) test jest w stanie pokazać prawidłowy wynik... Stąd informacja na ulotce, że najlepszym dniem do testowania jest przewidywany dzień miesiączki. Test o wartości 10 U/l może wskazać ciążę najwcześniej ok 10-11 dni po owulacji. Czy wyjaśniłam Twoje wątpliwości?

Gość testowanie _ 123
Dziekuje Opinia Ja po prostu schizuje MArnuje dzien za dniem , czekam zeby zrobic w koncu ten test i ciagle sie boje Wiesz z jednej strony na logike nie powinnam sie bac a z drugiej , chyba tkwi we mnie szatan ,ze tak mecze ten temat. Z tego wychodzi ze na ten test sikacz jeszcze za wczesnie Wiesz chyba pojde jutro na badnaie krwi HCG, ale czy jest sens - nie wiem , naprawde .

Gość testowanie _ 123
DZieki bardzo

Gość autyzm to nie choroba
test acon