Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dikyn

Brak okresu ?

Polecane posty

Witam. Ostatnio kochaliśmy się z dziewczyną około 9-11 dni temu(gumka+stosunek przerywany). Od jakiegoś czasu troszeczkę się denerwujemy ponieważ nie dostała okresu. Ostatnio w grudniu dostała okres 3, natomiast skończył się 7. Często okresy miała wcześniej np 29,30 i kończyły się 1,2. Dzisiaj jest już 5, a okresu jak nie było tak nie ma. Czy to na razie nic poważnego, czy trzeba zacząć się obawiać ciąży ?

Dziecko, a w szkole biologię mieliście? Nie wiesz od czego zachodzi się w ciąże? Odpowiedź: Sperma musi się dostać do pochwy. Dzieciaki pouczcie się najpierw, a potem na seks bierzcie

Gość Opinia....
Jak się okres spóźnia, to: 1) robi się test celem wykluczenia ciąży 2) jeśli okres się nie pojawia w ciągu tygodnia, to idzie się do lekarza.. Nikt więcej nie powie Ci co jest, bo od tego są lekarze.

Moze po prostu ze stresu opoznila sie jej owulacja i teraz okres tez sie spoznia

Tak miałem biologię. Jednak słyszałem różne opinie nt. płynu ejakulacyjnego, mimo że była gumka... nie wiem sam co o tym myśleć, chyba musiał to by być wyjątkowy pech. Co do stresu to ostatnio miała faktycznie niezłą dawkę stresu. Jeśli do soboty nic się nie zmieni to zrobimy test. Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Wczoraj wieczorem powiedziała, że boli ją brzuch. Tak jak zawsze przed samym okresem, jednak nadal go nie dostała. Czy to oznacza, że okres się zbliża ?

Gość jjaaa19
spokojnie.im bardziej bedzie się stresować tym okres bedzie się spoźniał.Miałam podobny problem.Nie miałam okresu przez miesiąc a powodem tego było zapalenie.Więc niech poczeka jeszcze pare dni i jeśli nadaj nie będzie miała okresu niech wybierze się do ginekologa...

Gość jjaaa19
Okres może także opóźnić choroba,zmiana klimatu,przyjmowane leki...

Stresuje się bardzo swoją szkołą. Ale ma tak od zawsze. Nie wiem może teraz, kiedy są oceny semestralne ten stres jest większy. A co z tym bólem brzucha ? Czytałem, że wiele kobiet boli w ten sposób brzuch nawet na kilka dni przed okresem.

na bank okres dostanie jutro, albo może nawet dzisiaj w nocy. mówię ci - NA BANK :d

Na czym opierasz Swoją teorię ? Ja coraz berdziej się denerwuje...

Gość Opinia...
Niech zrobi test... nikt Ci nie powie, że jest w ciąży, bądź nie, bo to było by jak wróżenie z fusów. A myślę, że przez stres okres może się opóźniać.. Może tez mieć problemy z hormonami, albo mogło w ogóle nie dojść do owulacji w standardowym czasie. I stąd ten problem...

Też tak myślę. Nadal okresu nie ma, tak więc w sobotę zrobimy test. Pierwszy raz tak się stało, a współżyjemy od około 6-7 miesiący i zawsze było wszystko ok. Zastanawia mnie tylko to, że 5 wieczorem bolał ją brzuch. Mówiła mi, że to był ból taki jak ma zawsze przed okresem. Od 5 nic się nie dzieje, żadnego bólu brzucha, czy piersi.

Jak już mówiłam im bardziej będzie się stresować tym okres będzie się spóźniał...po co czekać do soboty??i dodatkowo się stresować.ja nie raz miałam tak że brzuch bolał mnie tydzień przed okresem a piersi zaczynały boleć dzień przed...więc spokojnie okres za kilka dni na pewno się pojawi:)

Poza tym do 2 razy w roku okres może (ale nie musi!)się nie pojawić,i to jest normalne...Ja jestem tego przykładem...więc naprawdę nie ma co się denerwować...

jjaaa19 bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy. Niestety musimy czekać do soboty, ponieważ wcześniej nie mamy za bardzo okazji się zobaczyć. W sumie, to ja tak panikuje :) Dziewczyna jest spokojna :P

Ależ nie ma za co:)mam nadzieję że jeszcze nie raz będę mogła pomóc,trzymam kciuki:) wszystko będzie oki:)

aa i jeszcze jedna taka mała wskazówka:test ciążowy najlepiej robić rano ponieważ stężenie hcg jest wtedy największe

Mhm zapamiętam. Testu nadal nie zrobiliśmy :( Teen weekend wspólnie nie wypalił. Okresu nadal nie dostała, to już 6 dzień po od ostatniego. Mam nadzieje, że w końcu niedługo będzie. Jeśli nie to w ciągu następnego tygodnie koniecznie zrobimy test. Jeszcze nigdy z takim utęsknieniem nie czekałem na okres :( Jak się sytuacja rozwinie na pewno napisze.

Przepraszam, że dopiero teraz :) Ale po 2 tyg spóźnienia dostała, tak więc wszystko zakończyło się szczęśliwie. Pozdrawiam.