Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana doslownie

zostało mi tylko

Polecane posty

Gość zalamana doslownie

5zł jak mam za to przeżyć przez 2 tygodnie? nie mam nikogo bliskiego nie mam przyjaciół :( jestem załamana nawet nie mam co sprzedać

Gość udaj się do swojego miejsca
pracy po zaliczkę wypłaty.

Gość zalamana doslownie
no i tak jak wszedzie kazdy ma mnie w tyłku

Gość kup paczkę makaronu
najtańszego, ziemniaki, jakąś marchewkę, cebulę......i masz co jeść na 2 tygodnie :-) Całkiem serio mówię - znam takie sytuacje! No a na przyjemność trzeba będzie poczekać...

Gość daj nr konta to ci wyślę
drugie 5 zł

Gość zalamana doslownie
tylko ze nie mam pracy nie to ze nie szukam ale nie umiem nigdzie dostac mieszkam w małym miescie gdzie o prace trudno

Gość zalamana doslownie
nie wydam moich ostatnich 5 zł na to chomikuj. Kupie tą cebule kartofle i makaron bardzo dobry pomysł ale wątpie zeby na dwa tygodnie starczyło

Gość mogę wysłać ci paczkę
jeśli chodzi tylko o jedzenie. Bo sama niewiele mam :-)

Gość bnghjhg
uuuuu to ja myslalam ze mam zle bo na 5 dni zostalo mi 20 zl,

Gość podaj adres wysle ci stowe

Gość zalamana doslownie
nie wiedziałam że są tu dobrzy ludzie którzy pomogą kupię pierw tą cebule kartofle i ziemniaki jeśli mi braknie to naprawdę będe musiała prosić o jałmużnę z jedzeniem :(

Gość a może udaj się do jadłodajni
dla bezdomnych to Cię czymś poczęstują. Ale skoro nie masz pracy to raczej nie chodzi o przeczekanie. Co ma się stać za te 2 tygodnie że wtedy będziesz miała więcej niż 5 zł i czemu nie da się tego przyspieszyć?

Gość zalamana doslownie
moj brat wraca z anglii wiec pozyczy mi pieniadze teraz tego nie zrobi bo nie ma jak wysłać a nie zna języka niestety. Otwierają u nas w lutym nową fabrykę juz zaniosłam CV mam nadzieje że mnie przyjmą

Gość buahhhhaa
taaa...a za neta kto placi??? nie pierdol ze masz 5 zlotych....

Gość z ziemniakami itp
to tylko taka propozycja możesz kupić np. mąkę i zrobić pierogi :-) Ja akurat ziemniaki (pod różnymi postaciami) mogę jesć codziennie :-) . A z pomocą (paczką) to całkiem serio. Możesz podać maila, jak się zdecydujesz.

Gość zalamana doslownie
to akurat nie jest śmieszne że mam tylko 5zł jest dużo takich osób w Polsce a i na świecie którzy nie mają za co kupić chleba to są po prostu realia

Gość buahhhhaa
nie masz rodziców??? z kim mieszkasz..jeśli sama to KTO placi za czynsz? kto placi za prad, gaz, net?? a moze mieszkasz pod mostem? nie masz sąsiadów? zadnej kolezanki? mieszkasz na bezludnej wyspie? wiesz co to MOPS? masz rozum ofermo?

Gość a może udaj się do jadłodajni
jak to nie ma jak wysłać? Jeśli to problem językowy, to niech się uda do ambasady polskiej i tam powinni przynajmniej udzielić mu porady o możliwym sposobie przesłania pieniędzy.

Gość z ziemniakami itp
To się zdziwisz - ja też nie pracuję. I guzik cię obchodzi, za co, ile i jak płacę. Widać mało znasz życie.

Gość Im so sorry for you
sorry ale w kazdym banku obecnie pracuje conajmniej jedna osoba znajaca Polski. Jak zakladal sobie konto w takim razie? Jak zyje, pracuje, robi zakupy skoro nie zna jezyka. I jak juz ktos zapytal sama mieszkasz?? Za co oplacasz neta?

Gość 123456789....
o matko, dajcie dziewczynie spokoj. nie musiscie jej obrazac. nie kazdy jest tak zaradny zeby latac po mopsach od razu! moze sie wstydzi, nie wiem. autorko, masz w ogole cos w lodowce? poza swiatlem :) chodzi mi o cos co mozna wykorzystac z ziemniakami, kasza czy ryzem. jezeli nie masz nic takiego to mysle ze bedzie ci ciezko przezyc 2 tyg za 5 zl. mozesz kupic makaron i ziemniaki ale dziennie je sie wiecej niz sam obiad. co ze sniadaniem?

Gość zalamana doslownie
mieszkam sama, pracowałam lecz na czarno to co zarobiłam popłaciłam wszystko za mieszkanie prąd internet (gazu jak na razie nie kupowałam bo mam z zeszłego miesiąca) na jedzenie częśc też wydałam musiałam przecież jeść i stąd zostało mi 5zł. Rodziców nie mam mama umarła 2 lata temu a ojciec nas zostawił gdy miałam 7lat

Gość nie tłumacz się
niektórzy i tak nie zrozumieją, choćbyś na głowi stanęła i rzęsami zatupała.

Gość mi się wydaje że w dzisiejszyc
czasach naprawdę nie ma mowy o "niemożności" przesłania pieniędzy z Wielkiej Brytanii do Polski, mimo problemów językowych. Może to potrwać parę dni, ale na pewno się uda, jeśli Twój brat naprawdę chce Ci pożyczyć.

Gość Im so sorry for you
coz trzeba zrezygnowac z neta a nie narzekac

Gość 123456789....
powiedz ile masz lat? nie masz zadnych znajomych?

Gość zalamana doslownie
nie mogę bo będę płacić karę mam na umowe nie chce się zadłużać wiem jak trudno z długów wyjść

Gość krolowa Narnii
W Anglii istnieja okienka Sami Swoi i tam pracuja sami Polacy wiec to, ze on nie rozumie jezyka to nie ma nic do rzeczy. A i przelew kosztuje 5 funtow, bez wzgledu na kwote jaka sie wysyla