Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapii22

suche włosy - proszę o rady

Polecane posty

Gość kapii22

Hej, Wiem, że jest wiele wątków na ten temat i długo je wertowałem. Otóż mam bardzo suche włosy, a przy tym gęste, twarde i bez połysku. Przez to wyglądam w nich okropnie nawet, gdy mają 3cm. długości. Próbowałem je zapuścić, ale skończyło się to tym, że moje włosy lokowały się, a przy tym odstawały od głowy i wyglądałem dość śmiesznie. W głównej mierze rozmawiacie o włosach zniszczonych suszarkami, prostownicami. Jednak ja mam bardzo suchą skórę i przez to również moje włosy są bardzo suche. Dlatego zależałoby mi na indywidualnych radach, a nie odsyłaniu do innych wątków. Jeśli chodzi o tabletki do znalazłem "Onzis", które były dość polecane. Potrzebowałbym tabletek, które będą nawilżały moje włosy, regenerowały je. Nie chcę tabletek, które mają sprawić, że włosy staną się gęste. Mam włosy aż zbyt gęste... Jeśli zaś chodzi o kosmetyki do włosów to oto moja lista: Biosilk (płynny jedwab) L'oreal Elseve Nutrileum odżywka intensywne wygładzanie Kallos placenta (allegro) Kallos latte (allegro) Dove (niebieski) intensywna regeneracja szampon + maseczka + odżywka regenerująca Szwarzkopf gliss kur hair repair odżywka ekspresowa do włosów Total repair WAX Moc Natury maseczka włosy suche i zniszczone Natural Classic WAX Henna odżywcza maseczka do włosów Często wiele osób piszę, że jakaś maseczka etc. obciąża włosy. Czy to źle? Zalezałoby mi właśnie, by moje włosy przyklapły, nie puszyły się i były cięższe, by opadały. Co zrobić, by tak się działo? Które z tych kosmetyków możecie mi polecić do moich włosów? Jest tego dość dużo, a oczywiście chciałbym wybrać kilka najlepszych, by odpowiednio je stosować. Bardzo zależy mi na pomocy. P.S. W tej chwili mam włosy na około 2cm. chciałbym je zapuścić o około 12-15cm. kolor: brąz (szatyn) Pozdrawiam i z góry dziękuję!

Ja mam ten sam problem co Ty:) Tez uzywalam placente ale juz mi sie znudzila.. Moja fryzjerka polecila mi szampon Kallosa z proteinami. Jest rewelacyjny, do tego kupilam Sealing serum i teraz moje wlosy sa cudowne. nie pusza sie, sa miekkie a przy tym maja polysk. po prostu rewelacja....

Gość Roksan@
ja polecam gllis kur Shea Casmere, Cell Repair, Nutri Protect,Oli Nutrive,hair Active,total Repail 19 to wszystkie rodzaje gllis kura na suche włosy polecam ;)