Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwojki dzieci

5 dni jak spoznia mi sie okres , czy to ciaza

Polecane posty

Gość FFFFFFFFFFFFF
prz każdej antykoncepcji podaja jakies skutki uboczne ale ja sie czuje rewelacyjnie, lekarz ci to moze wstrzyknac,ale to zalezy od niego, a jak nie to twoja pielegniarka srodowiskowa, laski ci nie robi, tylko zrob sobie wczesniej cytologie i badania krwi (i w twojej rodzinie nie moze wystepowac choroba zakrzepowo-zatorowa), nazywa sie Depo-Provera

Gość mama dwojki dzieci
a skutki uboczne , tak jak po tabletkach ? bo z drugiej strony z tabsow zawsze mozna zrezygnowac a zastrzyk jak sie juz da to koniec ...ale warte zastanowienia sde79 ladne dzieciaczki

Gość FFFFFFFFFFFFF
działa od razu po wstrzyknieciu, tylko trzeba go podac w pierwszym albo 2 dniu miesiaczki, jedyny skutek uboczny jaki mam to brak miesiaczki ale wiekszosc kobiet tak ma przy tym zastrzyku, moja gin. powiedziala ze to normalne,a brak okresu to dla mnie luksus, bo wczesniej chodzilam na kolanach z bólu w trakcie:(

Gość jeśli miałaś problemy
po tabletkach to każda antykoncepcja hormonalna będzie dla ciebie ryzykowna. Zastrzyku nie proponowałabym ci w ogóle bo tabletki odstawiasz i skutki uboczne znikają w ciągu miesiąca, a po zastrzyku musisz czekać 4 miesiące do pól roku żeby przestały działać hormony w organizmie. Zostają ci prezerwatywy.

Skutki uboczne to sprawa indywidualna,wiec to juz sprawa dla lekarza:)

Gość FFFFFFFFFFFFF
ja mam tylko taki skutek, aha i czasem moze sie pojawic suchosc w po chwie, ale to sobie kup żel intymny i bedzie ok, polecam Femine, jest w kazdej aptece, bo niektore moga powodowac pieczenie pochwy

Ja rowniez nie moge stosowac terapii hormonalnej,ale spirala hormonalna jest dla mnie swietnym zabezpieczeniem,hormony dzialaja tylko miejscowo na macice,nie mam miesiaczek,a ochrona przed ciaza 100%

Gość FFFFFFFFFFFFF
jeśli miałaś problemy oczywiście masz racje, ale kazdy organizm reaguje indywidualnie

Gość FFFFFFFFFFFFF
sdee79 ale masz małe śliczności:D

Gość mama dwojki dzieci
jeszcze jedno zapytam , skoro zrobilam test i jest negatywny to chyba nie ze nie wykryl ciazy , skoro nie byl robiony rano tylko pewnie nie jestem w tym stanie blogoslawionym jak uwazacie ?

Gość FFFFFFFFFFFFF
prawdopodobnie opcja nr 2:) ale moze na wszelki wypadek powtorz test rano:D

Gość nana2010
tez tak uwazam,powtorz rano,wtedy bedzie pewnosc

Witam. Mam taki problem iż zacznę może od tego, że w Sobotę byłam na zabawie i tak wypiłam troszkę... miesiączkę miałam dostać w poniedziałek, a dzisiaj już się kończy 2 dzień odkąd nie ma okresu, zawsze miałam miesiączkę jak w zegareczku w poniedziałki teraz jest środa i nie ma... robiłam dzisiaj test ciążowy ostatni stosunek był tydzień temu w środę także 7 dni minęło a test zrobiłam 2 dni po okresie to jest chyba bardzo wiarygodny, prawda? kurcze, nie wiem co się dzieję:( odpiszcie, proszę;]

Witam. Mam taki problem iż zacznę może od tego, że w Sobotę byłam na zabawie i tak wypiłam troszkę... miesiączkę miałam dostać w poniedziałek, a dzisiaj już się kończy 2 dzień odkąd nie ma okresu, zawsze miałam miesiączkę jak w zegareczku w poniedziałki teraz jest środa i nie ma... robiłam dzisiaj test ciążowy ostatni stosunek był tydzień temu w środę także 7 dni minęło a test zrobiłam 2 dni po okresie to jest chyba bardzo wiarygodny, prawda? kurcze, nie wiem co się dzieję:( odpiszcie, proszę;]

Gość nie znana
Nie zawsze facet musi sie spuscic w tobie. Jezeli nie uzywaliscie prezerwatywy ta sa lekkie szanse na to ze zajdziesz a zwlaszcza jesli masz 2 dzieci. Zrob test ciazowy albo poczekaj trochu moze ci sie tylko spozniac bo masz stres

Gość xxxpxxx
mam takie pytanie spóźnia mi się okres 7 dni czy to możliwe że to ciąża? bo przez prezerwatywy to się nie zajdzie w ciąże tak? a my nie zawsze stosowaliśmy te prezerwatywy ale mój facet zawsze kończył szybciej żeby się nie spuścić we mnie czy jest na to jakieś wytłumaczenie dlaczego tak się dzieje a nigdy mi się nie spóźniał okres zawsze miałam regularny doradźcie mi plis :(