Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mistrz oabwy

kazali z rodzicem..

Polecane posty

Gość Mistrz oabwy

Mam rocznikowo 18 lat . Chciałam dzisiaj iść do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne ale panie w rejestracji powiedziały że nie mogę iść bo nie mam 18... dopiero za 7 miesięcy mogę przyjść albo z mamą.. Czy miały tamte babki rację czy tez nie?

Gość smisds
Witaj.Te Panie mają rację.Gdy ja chciałam iść do gina (miesiąc przed 18-stką) powiedziały mi to samo co Tobie , że po 18-stce lub wcześniej ale z mamą....

Gość Mistrz oabwy
A wiecie dlaczego?

Gość amalletta
wiemy. jeśli lekarz zapisze ci tabletki, a matka się dowie może go pozwać. Ma decydujące zdanie w kwestii "leczenia" dziecka, tylko śąd może to zdanie uchylić

Gość okoioko
może dlatego że nie może lekarz Cie zbadać bo jesteś niepołnoletnia?

Gość ale co 559
oczywiscie dlatego, zeby mlodej dziewczynie wstydu narobic przed matka ze juz wspolzyje i chce tabletki , glopota jakas. mama do 18 roku zycia musi byc tez obecna przy badaniu ginekologicznym. ja sobie nie wyobrazam takiej sytuacji, ale kolezanka tak miala, ze mama sie jej w c i p k e musiala patrzec, to jest jakas ochrona lekarzy ze niby pedofilami nie dsa i nic poza badaniem nie zrobia

Gość aaliinaa
to propomuje zmienić ginekologa:)ja swoje pierwsze hormony zaczęłam łykać jak mialam 17 lat,lykałam mercilon ze względu na strasznie bolesne i obfite miesiączki.poszłam do ginekologa prywatnie,zrobiłam badanie na poziom hormonów a potem bez problemu dostałam receptę na tabletki:)mama była dokładnie zorientowana w sytuacji,ale jej obecność nie była potrzebna:)

Gość ale co 559
amalletta ale tabletki antykoncepcyjne to leczenie? to zapobieganie ciazy a matka nie musi wiedziec ze dziecko juz wspolzyje. to niematki sprawa

Gość Mistrz oabwy
więc muszę iśc z mama. MAm szczęście że moja mama już wie o tym i nie zrobiła mi awantury. uff..:)

Gość serwetert
W życiu nie pozwoliłabym mojej matce patrzeć mi się w cipę podczas badania!!!! :o

Gość Mistrz oabwy
Dla mnie najlepszym sposobem na zabezpieczenie sa tabletki. Nie chciałabym kłopotu z prezerwatywą przy moim pierwszym razie. ;/

Gość ale co 559
serwetert panstwowo bys musiala pozwolic,a zaleca sie badac od pierwszej miesiaczki wiec od ok 12-14 lat i takim mlodym tym bardziej mama musi patrzec jak lekarz bada. przewaznie 12 latki to dziwice i przez tylek si je bada wiec bardziej niezreczna sytuacja byc badana analnie a tu mam patrzy.

Gość okjjjjjjj
ale przeciez podobno można już od 16 lat bez rodzica iśc do ginekologa samemu... Nie rozumem tych głupich procedur. :/ CZy tak samo będzie w prywatnym gabinecie? i ile taka wizyta kosztuje?

Gość ale co 559
zalezy od miasta ale pewnie ok 100zl, z nadaniem analnym lub zwyklm :)

Gość serwetert
Mam 20 lat, więc mi to nie grozi ;)

Gość Mistrz oabwy
hmm.. JA sobie nie moge wyobrazić że moja mama patrzy mi tam.. dość że strresuję się pierwsszą wizytą i że gin mi tam zagląda i Bóg wie co robi to jescze mama patrzy..

Gość ale co 559
a czemu bys sie mamy wstydzila. myslisz ze nie wie jak wygladaja dopiero co owlosione c i p k i mlodych dziewczyn?

Gość serwetert
Tatuś też wie jak wyglądają cipki, więc rozumiem, że nie miałabyś oporów aby rozłożyć przed nim nożki co? :classic_cool:

Gość ale co 559
tak, ojciec lub matka moze uczestniczyc w taki badaniu, jezeli wybuerzesz ojca to on moze ci tam patrzec a nie mama.

Pierwsze słyszę... Ja miałam 16 lat, chodziłam sama i to dużo, bo leczyłam nadżerkę. Fakt, to mama zapisała mnie na wizytę, ale nie chodziła ze mną. Doi tego dostałam Diane na trądzik, a one są antykoncepcyjne też. Spróbuj w innej przychodni. Z tego, co pamiętam u mnie było powiedziane, że od 16-go roku życia mogę sama chodzić do gina. Przecież w tym wieku można juz legalnie współżyć.

Znalazłam :) Na 100% 16lat wg prawa, chociaż lekarz może zawyżyć ten wiek wg uznania. Zmień przychodnię, teraz nie ma rejonizacji

Gość zetkamia
kurcze,pierwszo słyszę.jak miałam 14 lat bylam pierwszy raz i mama zaprowadzila mnie za rączkę bo sama chcialam ale pod drzwi!!!a potem juz zawsze chodziłam sama.i tabletki też normalnie mi wypisywano.nikt nigdy nie pytał czy mam skończone 18 lat;/to chyba jakaś bzdura!!!ale to tak jak z gumkami w rossmanie...kiedys poproszono mnie o dowód jak kupowałam,wyobraźcie sobie moje ździwienie:)