Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .zagubiona.....

on nie chce uznać dziecka za swoje!!! czy...

Polecane posty

Gość .zagubiona.....

W związku z tym,nie mogę dać synkowi w USC jego nazwiska? On twierdzi,że nie uzna i że w USC się nie zjawi.

Gość brodźiQQQQQQQQQ
nic tylko chyba ci sąd pozostaje . Powiedz mu ze chyba bardzo chce dać 2 tys za badania genetyczne i to on pokryje ich koszt !! o ile rzeczywiście jest ojcem twojego dziecka,prawa o ustalenie ojcostwa + alimenty :)

Gość .zagubiona....
Nie chcę się ciągać po sądach... ;( no i nie chcę również błagać go na kolanach żeby uznał... Czyli lipa z tym żeby synek nosił jego nazwisko, bo on by musiał ze mna isc do USC?

Gość kobieto jak moglas zajsc w cią
że z takim dupkiem - co was łączylo wczesniej, ze teraz tak sie odciał?

Gość MMAAMMMMAA malej miiii
Moj facet tez mnie zostawil w ciazy.Nie uznal corki przed USC.A ja zlozylam sprawe do sadu o ustalnie ojcostwa i alimenty.I co uznal mala ale zgodzil sie zeby miala moje nazwisko. Oddal wszystkie zalegle alimenty jeszcze musi mi oddac 1000 zl za wyprawke i tego nie cche oddac.A kasa sie przyda na remont pokoju dla corki.Dzieckiem sie nie interesuje.Widzial ja tylko 1 raz a ma juz 10 miesicy.

Gość .zagubiona....
Byliśmy ze sobą 5lat i super się między nami układało. Byliśmy zaręczeni. Ta ciąża wszystko zmieniła (zaznaczam,że to jego dziecko) być może przestraszył sie odpowiedzialności... może pomyślał że dziecko ograniczy go w jakimś stopniu? Nie wiem co się z nim stało:( słyszałam,że planuje wyjazd za granicę i chce podobno zostać tam na stałe. Nie zależy mi na alimentach, nie chce w zaden sposób mu robić pod górkę :( Nie musi widnieć w akcie jeśli nie chce... Chce tylko żeby synek mial jego nazwisko.

Gość a po co Ci nazwisko
Co Ci da to że będzie miał jego nazwisko?To już lepiej niech ma Twoje skoro i tak się rozstaliście.Załóż sprawę o ustalenie ojcostwa albo powiedz mu że planujesz założyć,może zmięknie.A alimenty są dla dziecka nie dla Ciebie,więc łaski nie zrobi jak będzie płacił.Dziecko będzie miało lepsze życie.Nawet jeśli stać Cię aby samotnie utrzymać,to bierz od niego kasę i wpłacaj na konto.Dziecko dorośnie i będzie miało na wesele czy samochód czy na co innego.

Gość MMAAMMMMAA malej miiii
Nie nadawaj dziecku jego nazwiska.Zrobisz bład.Bedziesz miala duzo problemow jesli dziecko bedzie mialo nazwisko jego.A jesli o alimenty to nie odpuszczaj mu.Niech poniesie konsekwencje.W koncu to takze jego dziecko. Jak bylam w ciazy to tez mowilam nie chce nic od niego.Rodzina i znajomi mowili ze zrobie glupote jesli mu odpuzcze i nie odpuscilam.Teraz normalnie placi alimenty.300zł miesiecznie ale zawsze cos.

Gość .zagubiona....
Dziękuję dziewczyny. Zrobię chyba tak jak piszecie.

"zagubiona..... W związku z tym,nie mogę dać synkowi w USC jego nazwiska? On twierdzi,że nie uzna i że w USC się nie zjawi" czasy kiedy mezczyzna byl laskaw uznac/nie uznac - mamy juz za soba;-) oczywiscie ejsli dziecko jest biologicznie jego, idziesz do sadu, wskazujesz pana i jesli testy to potwierdza to biologiczny ojciec placi alimenty;-)

alimenty sa na dziecko ! jak stac cie samaemu wychowac wpłącaj malemu na ksiazeczke i jak dorosnie bedzie miał na poczatek jakis grosz

Gość kulasss
widocznie jak nie chce uznać to ma powody ku temu, no ale która kobieta się przyzna, że puszczała się na lewo czy prawo.

Łaskaw był zapłodnić niech łaskaw płaci. Jak nie jego-ma szczęście, jak jego-niech buli przez ćwierćwiecze...