Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selllen

tabl. Marvelon a cera - ma wpływ?

Polecane posty

Gość selllen

A mi lekarz przypisał po Dianie Marvelon....Diane brałam 5 lat dobrych, wszystko OK, zero skutków ubocznych poza zmianą śluzu na bardziej biały ale to pod sam koniec stosowania... Jednak ciągle słyszałam że Diana jest straszna a chodziło mi GŁÓWNIE o tabl.działające na cere!! Lekarz dał mi na to Marvelon..........czy on ma wpływ na cere i przetłuszczające sie włosy?? Liczyłam na Yaz, yasminele, novynette itp... hhmm

Gość selllen

ja biore marvelon 4 miesiac ale jakiejs porpawy wielkiem na cerze nie zauważyałm ale moze na kazdego inaczej działą

Gość selllen
zastanawiam sie dlaczego akurat Marvelon mi przypisała ? ... Sa inne, nowszej generacji tabl. - yasmin np. - ma wpływa na cere poza tym nie powoduje tycia bo ma jakiś dodatkowy składnik

Gość krucafuks
W Marvelonie jest desogestrel, w Yasmin drospirenon. Destrogestrel jest sztucznym progesteronem 3 generacji(wiec nie jest to lek przestarzaly), Yasmin absolutnie nie zawiera zadnego dodatkowego skladnika na tycie:). Poszly ploty, ze progesteron w Yasmin wiaze sie z wiekrzym ryzykiem zakrzepicy. Sama jestem teraz na Marvelonie, samopoczucie swietne, cera bez zadnych niespodzianek, jem jak glupia, ale nic nie utylam. Zobacz, jak zareagujesz na te tabletki i w jakim stanie bedzie twoja cera. Hormony reguluja prace gruczolow, niestety jedynym preparatem typowo na tradzik jest Diane.

Gość selllen
Yasmin-----ykazuje działanie antymineralokortykoidowe i przez co nie występuje charakterystyczne dla tabletek starszej generacji zatrzymywanie wody w organizmie, skutkujące m.in. puchnięciem o to mi chodziło... no zobaczymy, np. po Cilest straszni epuchłam, źle się czułam, miał średni wpływ na cere...

Gość upuppupuii

Gość upuppupuii

Gość selllen
strasznie po nim puchne :O woda zatrzymuje się w organiźmie... To moze minąć?? koncze pierwsze opakowanie? :O

Gość upuppupuii

Witam, posiadam do odsprzedania 5 blistrów Marvelonu. Fabrycznie zafoliowane, mają długi termin ważności. W razie zainteresowania proszę pisać olcia.k@o2.pl