Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzoproszęodpowiedźcie

ZĄBKOWANIA, a brak apetytu?

Polecane posty

Witam. Mój synek ma 6,5 m-ca. 4 stycznia wyszedł mu pierwszy ząbek - dolna lewa jedynka, którą widac teraz może 2mm na wierzchu. Wczoraj wyszedł drugi ząbek obok- prawa dolna jedynka i widać ją na 1mm. Synek od 3dni ma problem z jedzeniem. Mleko z butelki pije chętnie, ale jeśli juz przychodzi karmienie łyzeczką-kaszka,obiadek,deserek to jest wielki placz i lament,krzywienie sie tak jakby coś było za gorące (a nie jest) wypluwanie. Nie wiem czy przyczyną są ząbki?? Do tej pory nie miałam z nim problemu,jadł wszystko bardzo chetnie... Smaruje dziąsełka bobodentem,ale on chyba niewiele daje...Proszę doświadczone mamy o odpowiedzi,bo bardzo sie martwie.Bardzo mało mi je...

Gość grazynka -

Gość grazynka -
U mnie jest odwrotnie... stale posilki lyzeczka ok a butelka beeee :-) Mala ma 10 miesiecy i od 4 tygodni nie zjada nigdy wiecej jak po 150 ml mleka rano i wieczorem... od Swiat wyszly jej 2 gorne jedynki i teraz mam wrazenie ze ida dolne zabki... Nie ma co sie martwic, dziecko sie nie zaglodzi, apetyt wroci :-)

Gość grazynka -
dwie gorne DWOJKI mialo byc :-)

czyli to jednak od tych ząbków i bolących dziąsełek???bo się troche martwiłam,co tak nagle odsszedł mu aptet...i przy kazdej lyzeczce od razu pisk i krzywienie sie chociazby wrzatek mu dawala..

Gość grazynka -
dla mnie to zabki... przez te kilka (?) dni daj synkow wiecej mleka, zeby nie mial brakow w jedzeniu, jak przez kilka dni zje mnieje obiadku czy deserku to mu sie nic nie stanie, ajk tylko bedzie mial swoja dawke jedzenia. U mnie to juz trwa 4 tygodnie :-O ale zastepuje malej mleko jogurtami i deserkami mlecznymi... Zycze cierpliwosci :-)

dziękuje za życzliwą odpowiedź i radę, tak zrobię :)

Gość to normalne mój mały
Mój mały ma 15 miesięcy i 15 zębów ;) ostatnio to przez 3 tygodnie mało jadł a jak jadł to wszystko to co było zimne, mówię wam koszmar 5 zębów na raz, ból, płacz, marudzenie, pamiętajcie aby dzieci w tym czasie dużo piły;)