Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem gruba ..............

jestem gruba i jest mi z tym żle....

Polecane posty

Gość wreszcie szczupla
przejade cały swiat... taki sposób jest bardzo dobry ale dla kogos kto ma do zrzucenia pare kilo... jesli cierpi sie na nadwage w ten sposob trzeba sie odzywiac rok, moze wiecej.. czasem nie widac efekow od razu.. a nic tak nie motywuje jak widoczna róznica w wadze.. jeszcze raz zaapeluje! najwazniejsza jest odpowiednia dieta! glodzenie się to najwieksza bzdura jaką dziewczyny moga wymyslec zeby schudnąć, bo dziala absolutnie odwrotnie!!

ale przeciez ja nie napisałam o głodzeniu sie tylko całkowitym wyeliminowaniu niezdrowego jedzenia i zastąpieniem go zdrowym. przeczytaj dokladnie. nie ma tutaj mowy o jakimkolwiek głodzeniu sie :) przestawiasz sie na zdrowe..tylko w takich ilosciach jakie potrzebujesz na starcie. jest tez ruch. samo przestawienie sie na zdrową zywnosci i odrobine sportu napewno zmniejszy wage. i widac to szczególnie u osob z duzą nadwagą.

Gość wreszcie szczupla
tak jest ze birąc te leki w ogole nie bylam glodna, przez kilka dni moglabym nie jesc nic. to ze malo jadlam zanim je zastosowalm to byla kwestia woli, niestety zbyt mala. bylam zla i nerwowa, glodzilam sie przez co oragnizm "magazynowal" to co dostawal- w efekcie nie chudłam. zeby zrozumiec wystarczy przeczytac pierwszy lepszy podrecznic odzywiania biorąc je mialam ,mozliwosc nauczenia się jedzienia.. 5 razy dzinnie- tak jak powinnam. przez czas ich brania weszlo mi to w krew i tak juz kontynuuje do dzis- bo taki cel jest brania tego specyfiku.

Gość wreszcie szczupla
masz calkowita racje, moja druga czesc odpowiedzi stanowila cos w rodzaju apelu. twoje sugestie sa jak najbardziej poprawne:) i gratuluje jesli ci sie udaje je realizowac, bo wiem ze dla setek tys osob to niewykonalne...

hmm...ja mam ten problem co do zdrowej zywnosci ale...fast foodów staram sie nie jesc słodyczy tez gorzej wypada ciemne pieczywo czy pomidory nie cierpie tego wręcz ani zanych musli czy płatkow owsianych tak wiec wiekszosc diet odpada.nie to ze nie zjem ale na wiekszosc poprostu jestem uczulona i nie przełkne tego,tak wiec staram sie jak to mowia MZ CZYLI MNIEJ ZREC ale i to nie przynosi rezultatu a co do sportu basen owszem lubie i umie pływac wiec moze tym zaryzykuje jakbys mogła podac mi na meila wiecej informacji o tej diecie proteiniwej bede wdzieczna co jesc na takiej diecie pewnie jest pare rzeczy ktore mi podpasuja?

Gość 1klit
te lekii o ktorych mowi wreszcie szczupła sa tylko dla ludzi o silnej woli inaczej moze sie skonczyzc zlee... uzaleznieniem ... bo gdy przestajesz brac lekki to zaczynasz jesc i efekt jojo jest straszny wiec przedewszytskim cwicznia i ograniczyc posiłki nauczyc sie jesc mniej... i zdrowo potem mozesz sie brac za te leki chociaz to tez jest złe.... lub zakceptuj siebie jezeli niechce ci sie tylka ruszyc by pobiegac

Gość wreszcie szczupla
po lekach jak juz pialam stosuje dietę nie łaczenia skladników, dzieki nije jem wszystko- tylko łącze w sposób ktory nie szkodzi i ni etuczy! tu nasza kochana kafe opisala ją wręcz idealnie! http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=159

Gość wreszcie szczupla
aha.. nauczylam tej diety moją mamę.. w rezultacie 60letnia kobieta w rok stracila 18kg

do 1klit kazda wypowiedz czytam i szanuje to ze chcecie mi pomoc ale wybacz w moim przypadku chyba nie da sie juz mniej jesc :-/

Gość 1klit
to mozee zacznij sie wiecej ruszacc? :) napisz jak wyglada twoj przecietny jadłospis .

do 1klit kazda wypowiedz czytam i szanuje to ze chcecie mi pomoc ale wybacz w moim przypadku chyba nie da sie juz mniej jesc :-/

snaidanie 2 jajka na miekko,obiad ziemniaki+mieso +surowka,kolacja 2 kromki chleba z wedlina

do przejade cały świat na bizonie,nie no kasza jeczmienna moze byc jabłka z marchewka tez...:-)

''jesli cierpi sie na nadwage '' no niezle ujete 'jesli sie cierpi na nadwage' boze ludzie otylosc to choroba a nadawaga zwlascza ze w wielu przypadkach wyimaginowana przez narzucony nam z mediow wizerunek kobiety doskonalej jest po prostu stanem rzeczy i wiele z nas /was sobie z tym po prostu nie poradzi i po co sobie dupe zawracac pieprzeniem o tym ze jestem gruba ja ci dam rade od serca : wez sie w garsc, nie porownuj sie do innych i pokochaj to czym obdarzyl cie Bog, czyli twoim cialem! x

Cesia dieta ta składa sie z 4 faz 1 uderzeniowa i chudnie się najszybciej trwa od 1 do 10 dni 2 spadek wagi ok tydzien na 1 kg 3 utrwalenie wagi 10 dni na 1kg który uda sie zgubić w 2 fazie i 4 1 dzien w tygodniu same proteiny do końca życia co pozwala uniknąc efektu jojo.Jeżeli chcesz się pozbyć tluszczu raz na całe życie to polecam dietę można stosować 1-2 razy w życiu więc lepiej zakupić książkę i stosować sie doo zasad bo to b wazne w sklepie kosztuje grosze ja kupiłam na aallegro. W kazdej fazie je się co innego 1 same proteiny 2 proteiny +warzywa w 3 wchodzą chleb ryz owoce itp Zajrzyj na forum tam zobaczysz jak nam idzie róznie to bywa ale zawsze do przodu :)

Gość nadwaga ok 12 kg
jak wyzej, bylo wiecej, zrzucilam z czasem. wzrost 160 waga 70 kg. Nabawilam sie jej w przeciagu ok 1-2 lat od 2003r po rzuceniu palenia. Do tamtej pory nigdy nadwagi nie mialam. Nie jadam fast foodow ani slodyczy - te ostatnie wylacznie w swieta i w niewielkich ilosciach (bo mam po nich zgage), unikam tez ciezkostrawnych potraw bo zle sie po nich czuje, moge powiedziec ze raczej zdrowo sie odzywiam (przynajmniej sie staram) zwracajac uwage na to co jem. Pije duzo zielonej herbaty od jakichs 3-4 miesiecy. Codziennie (z wyjatkiem dni bardzo deszczowych) chodze na spacery ok 10 km. Bylam na zabiegu bailine - 10 sesji. Efekt taki, ze wagowo nie schudlam, za to zmniejszaja mi sie wymiary. Podejrzewam iz moim problemem jest zaleganie wody i jak ta wode trace to trace i na "wymiarach". Najdziwniejsze jest jednak to ze ja prawie nie przytylam w dolnej polowie ciala (mialam rozmiar 10 - mam 12) ale w gornej i to dosc sporo (mam rozmiar 16-18). I tutaj wlasnie jest problem, bo ten nadmiar tluszczu znajduje sie w miejscach trudnych do "wycwiczenia". Choc cwicze je, efekt marny. Mam szczuple nogi, posladki a gpra przy tym wyglada karykaturalnie. Biust, niestety - 85F/G i to jest ogromne obciazenie kregoslupa. Juz to odczuwam, bowiem bardzo trudno kupic wlasciwie wywazony biustonosz (nawet w tych drozszych sklepach). Zaczynam miec problemy odkregoslupowe czyli cierpniecie rak, pobolewania itp. Jedynym wyjsciem jest operacja pomniejszenia biustu i liposukcja gornej czesci ciala ale na razie nie stac mnie na to (koszt ok 20 000 zl). Przyrost wagi jest tez zwiazany z menopauza ktora wlasnie przechodze (mam 50 lat); tylko zeby to cholera bylo jakos rownomiernie rozlozone a nie dorobic sie figury jak chlop z wielkimi cyckami ;) Stawiam na zdrowie i dobre samopoczucie. I byloby dobrze odciazyc troche ten kregoslup oraz pas biodrowy z nadwagi. Oczywiscie wyglad tez sie liczy.

Gość wszystko sie da.
czytam pewne wypowiedzi i troche sie bulwersuje. skoro jest sie uczulonym niektore produkty trzeba sie tym zainteresowac i poszukac innych, zdrowych i takich na ktore alergia nie wystepuje. w diecie nie chodzi o nie jedzenie, bo to jest glupie i dawno udowodnione, ze daje dobre efekty tylko na poczatku, kiedy oraganizm straci cala wode. nalezy zmienic wszytskie nawyki zywieniowe na te prawidlowe. sama zaczynalam od 86kg przy wzroscie 170, teraz waze 55kg i od dwoch lat utrzymuje ta wage. nawet po swietach nie przybyl ani kilogram, poprostu postanowilam, ze juz nigdy nie dopuszcze do tego, zeby sie obzerac. no i wracajac do tego "niejedzenia", wiadomo, ze czlowiek potrzebuje energii i jak sie nie je to sie jej nie ma (lub jezeli je sie gowno). potrzebne sa przynajmniej piec posilkow dziennie, w tym przynajmnije jeden to same warzywa i owoce. tego mozna jesc tyle ile sie chce i napewno sie od warzyw nie przytuje. mozna by jeszcze pisac i pisac co jest potrzebne, zeby pozbyc sie nadwagi, ale to i tak nie pomoze, bo najwazniejsze to silna motywacja i chec. i nikt cie nie namowi, nikt cie nie bedzie pocieszal. dopiero jak sie sama wezmiesz, to zaczniesz zauwazac, ze inni widza twoja zmiane i wtedy zaczna cie wspierac, kiedy pokazesz, ze ty chcesz. wiec wszytko w rekach grubasow. do roboty, a nie gnic przed kompem.

Gość amaretto z sokiem jablkowym
wreszcie szczupla-powiedz co z tymi okladami z czekolady i chili? podaj mi ten przepis, prosze:) poza tym chcialabym wiedziec na co to dziala i w jaki sposob :)

Gość jeju....
ja też teraz jestem gruba, bo w ciąży przytyłam jakieś siedemnaście kilo, ale się to po prostu bierze i ZRZUCA! I TYLE. jak to NIE MASZ MOTYWACJI? ŹLE CI Z TYM I NIE MASZ MOTYWACJI? a weź, dziewczyno przez dwa tygodnie ostrą dietę, potem mniej ostrą przez kilka miesięcy + ćwiczenia. JAKI PROBLEM? CO TY TU WYPISUJESZ????

Gość jeju....
do "wszystko się da" najlepiej własnie tak jak te dziewoje siedzieć przed kompem i wymieniać się dietami, któych nigdy się nie zastosuje, zamiast zacząć zdrowo żyć. dziewczyny! przede mną zrzucenie kilkunastu kilo po ciąży. do głowy by mi nie przyszło narzekać, przeglądasz kilka stron z dietami, wybierasz, ktra ci odpowiada i bierzesz się za siebie! a nie jakieś cuda wianki, leki (!!!!!!!), okłady (??????), pierdoły!

Gość amaretto z sokiem jablkowym
moja droga przedmowczyni, ja oklad chce stosowac jako dodatek do diety i cwiczen, poniewaz wiem, ze to polepsza kondycje skory przez rok schudlam trwale 6-7 kg i teraz dzialam zeby zwiekszyc wynik oczywiscie cwicze (choc z przerwami)

Gość wszystko sie da.
jak dla mnie faszerowanie sie jakimis tab;letkami to jest chore, bo w nich jest albo kofeina, albo nikotyna, abo jakies pochodne amfetaminy, a najlepsza kobinacha, z ktora sie juz kiedys spotkalam to polaczenie tych trzech skladnikow, oczywiscie, byly tez inne zwiazki pomocnicze, ktore napewno nie dzialaly odchudzajaca. smarowanie sobie czyms skory ciala tez jest troche bezcelowe, bo jak juz zdazylam zauwazyc na przykadach w rodzinie (siostra), one poprostu uzalzniaja, tak kosmetyki poprowiajaace wyglad skory uzalzniaja, a w taki sposob, ze jak ich uzywasz to skora rzeczywiscie wydaje sie byc ladniejsza, jedrniejsza, ale kiedy przestajesz ich uzywac, skora wraca do poprzedniego stanu. Nie mowie tu oczywiscie o naturalnych sposobach na poparwienie jakosci skory, ale to ja proponuje kapiele ziolowe i stosowanie wslasnych peelingow, a jedyna i sluszna rada beda cwiczenia. ruszac calym cialem, podskakiwac, biegac w miejscu (bo teraz zimno na dworze i mnie sie np, z domu nie chce wychodzic), jest tylko cwiczen. wracajac jenak do polepszaczy skory, zanim cos kupicie, co krzyczalo do was z reklamy to przeczytajcie sklad, jezeli nie znacie jeszcze tych skladnikow, to spiszcie je i sparwdzcie w necie. przerazenie was ogarnie co jest wchlanianie przez wasze pory do organizmu. oj, bidne te wasze cialka...

Gość cud miód i orzeszki
a cwiczenia na easy shaper coś mi dadza? :)

Gość odchudzająca
Hej dziewczyny, ktoś tutaj pisał o meridzie i zelixie. Ja stosowałam dwa miesiące Lindaxę. To to samo co zelixa, ten sam skład, bo już meridia jest silniejsza. Tabletki przepisała mi moja pani dokotor po moich usilnych próbach zrzucenia nadwagi. Obecnie ważę 11 kg mniej. Nie wiem dzięki czemu osiągnęlam taki efekt. Od wiosny chodziłam regularnie na siłownię. Głównie ćwiczyłam na orbiterku (czyli ćwiczenia aerobowe), jadłam tyle co kot napłakał i piłam dużo wody niegazowanej. Schudłam dzięki temu, ale nie tyle żeby zmienił mi sie rozmiar ubrań. Dlatego już po wakacjach zaczęłam sosować lindaxę. Po przetestowaniu pierwszego opakowania stwierdziam, że jest mnie mniej :) Kupiłam drugie, a teraz nie stosuję. Robię sobie przerwę na stabilizację organizmu i co dziwne wcale nie czuję głodu. Często piję herbatki, zwłaszcza ziołowe, zielone i czerwone. O jedzeniu zapominam czasem wogóle. To prawda co niektórzy piszą, że okres stosowania tabletek na odchudzanie uczy prawidłowej diety. Mimo, że nie stosuję ich od miesiąca nie mam napadów głodu i nie przytyłam jak na razie. Jednak zamierzam jeszcze kupić lindaxę, bo muszę zrzucić 7 kg. Od marca znów wybiorę się na siłownię. Co jak co, ale kondycja musi być..no i endorfiny się wytwarzają w organizmie. Czyli oprostu czyste hormony szczęścia. Ujędrniam ciało cały czas, to wymaga sporej pracy. Jak macie jakieś dobre i sprawdzone sposoby na ujędrnianie to proszę piszcie. Napewno wielu się one przydadzą.Pozdrawiam :)

Gość amaretto z sokiem jabłkowym
upik :)

Gość ehhh******
Nie przejmuj sie tylko powies sobie na scianie zdjecie szuplej modelki ze swoja glowa i zacznij diete. I nie sluchaj tekstow o latwym gubieniu kg przez tabletki chyba ze chcesz sobie zaszkodzic a latwe to sa panienki na autostradach. Chcesz cos osiagnac musisz sobie na to zapracowac i latwiej utrzymasz wage wiedzac ze zminilas wyglad SWOJA CIEZKA PRACA. Dieta 1000 kcal pozwoli ci na zgubienie 5 kg miesiecznie i na brak efektu jojo jesli prawidlowo wyjdziesz z diety dodajac po uzyskaniu wymarzonej wagi po 100 kcal dziennie. Trzeba tylko PRZESTRZEGAC diety nic nie osiagniesz jedzac w ciagu dnia 5 batonikow ktore maja kazdy po 200 kcal (razem 1000) tylko nalezy ZDROWO I CHUDO jesc.

Gość ehhh******
Przepraszam po 100 kcal na tydzien. Przejrzyj sobie tabele kalorycznosci ona powie ci co jesc jakie zamiennki stosowac np zamiast bialego czy lekkiego pieczywa graham zamiast bananow jablka maliny truskawki zamiast roznego rodzjau wedlin tylko filet z piersi kurczaka i indyka zamiast tlustych ryb np tunczyk w sosie wlasnym i duuuuuuuuzo warzyw. Wszystko tylko gotowane zadnego smazenia produkty odtluszczone. Woda + zielona herbata do picia

'jesli cierpi sie na nadwage '' no niezle ujete 'jesli sie cierpi na nadwage' boze ludzie otylosc to choroba a nadawaga zwlascza ze w wielu przypadkach wyimaginowana przez narzucony nam z mediow wizerunek kobiety doskonalej jest po prostu stanem rzeczy No nie zgodzę się co do tej wypowiedzi. Otyłość to stan bardzo zaawansowany, ja nigdy nie byłam otyła - ale jeśli chodzi o nadwagę - to niestety tak. Jest to duże obciązenie dla serca, stawów, itp. Wystarczy wyliczyć sobie BMI - i już wiemy czy to tylko parę kg za dużo, czy może już nadwaga lub otyłość. Nie można mylic tego z wypowiedziami anorektyczek typu: mam 160 cm wzrostu , i waże 52 kilo - jak zrzucić tę nadwagę?