Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaaagaaa18

jak zrobic taka fryzure. pillne!

Polecane posty

Gość Gaaagaaa18

hmmm... zastanawiam sie jak zrobic taka fryzure bez wizyty u fryzerki ;] chodzi mi o takie loki, jak je zrobic.. pomoooozcie.. bo mam tydzien na nauczenie ;D czekam na jakies porady.. z góry dzięęęki ;* http://ikf.styl.fm/fryzury-krecone/fryzura292686.htm

Gość LoooLaaa21457765432
Jej..Cuudna ta fryzurka ;D Ale niestety , nie wiem jak to zrobić bez pomocy fryzjerki :( Pokombinuj może Ci cos wyjdzie :)) . Pozdrawiam;*

Gość camp kill yourself
być tępą blondyną i wtedy się samo układa

Gość Gaaagaaa18
Taaaa. tyle że ja brunetka :D Próbowałam pianką i jeszcze jak byly wilgotne to wtedy lokówką ciach. ale się strasznie palą (niszczą) włosy od tego :(.. i nie wiem czy to dlugo wytrzyma a to ma byc na studniowke ;/ :(

Gość paolcia86
a nie mozesz isc do fryzjera zamiast kombinowac?

Gość Gaaagaaa18
no w ostatecznosci pojde do fryzjerki.. ale ta mi wyjedzie z niewiadomo jaką sumą i nastepny wydatek ;d

Gość Gaaagaaa18
obawiam sie ze lokowko suszarka wytrzymaja krocej niz zwykłą lokówką.

Gość Gaaagaaa18
no wlasnie tez sie tego obawiam ; / ile kasy moze babka zwinąć za taki fryz?

ale zwykla lokowka nie wyjda takie loki to nie wazne czym zrobisz wazne co dodasz by sie trzymalo

Gość Gaaagaaa18
podszywasz nooo taaa ;d gorzej jak sie po godzinie rozwali xD ile może fryzjerka chcieć za takie coś? :] :D

ja mam ciężkie, grube i twarde włosy. wałki trzymałam 1,5 doby i było ok. ale włosy miałam jak kamień od lakieru. jeśli nie masz twardych włosów spróbuj lokówką, tylko duuużo lakieru. im więcej tym lepiej:P mnie fryzjerka policzyła trochę więcej za uczesanie bo miałam "trudne włosy" i zuzyła na nie tonę lakieru:D

Gość Gaaagaaa18
a miałaś coś podobnego do tej fryzki?

Gość Gaaagaaa18
dzieki laski, zaraz oblukam ;)

moja fryzjerka robi mi rewelacyjne loki ... prostownicą jedzie od nasady włosów po paśmie i zaczyna ją okręcać - i wychodzą cudeńka sama nie potrafię tak loczków wyczarować, mimo, ze uważnie podglądam ją za każdym razem

Gość Gaaagaaa18
bede kombinowac zobaczymy co z tego bedzie.. ,mam nadzieje ze wytrzyma to coś przez studniowke ;d bo jak sie zacznie rozwalac to porazka xD

Potrzebujesz niezbyt grubej lokówki. Najpierw polecam włosy wyprostować prostownicą, wtedy będą podatniejsze na kręcenie. Bierzesz pożądanej grubości pasma i nawijasz na lokówkę, ale nie tak, żeby nachodzily na siebie przy nakręceniu, tylko żeby zrobiły spiralę. Trzymasz około 10 sekund (chociaż to zależy od lokówki, ja mam remingtona i polecają około 10), i delikatnie wysuwasz lokówkę. Od razu weź lakier i to pojedyńcze pasmo spryskaj lakierem, z każdej strony. Pamiętasz, żeby tego pasma palcami nie rozgrzebywać. Jak już nakręcisz wszystkie, to poproś najlepiej kogoś, żeby z tyłu przytrzymał Ci uniesione do góry włosy (ich część) i wtedy przy skórze je od spodu natapiruj grzebieniem i ciagle trzymając je u góry walnij lakier, potem opuść. Na koniec spinkami podepnij i spryskaj całość lakierem :)

zrób na próbę jednego dnia,pochodz i zobacz ile wytrzymają.Podobno płukanka piwna :D do włosów jest bardzo skuteczna,sprawia że włosy są podatne na ułożenie i długo trzyma skręt.

Gość masz szanse jak mu zrobisz
musiałoby Cie UFO PORWAĆ ŻEBYŚ MIAŁA TAKI FRYZ!1

Gość Gaaagaaa18
dzieki :))) :*

Gość Gaaagaaa18
myslisz ze prostownica dluzej bedzie sie trzymac niz lokowka?

Gość Anq25
To są zwykłe loki na prostownicy robione. Tu masz filmik. http://www.youtube.com/watch?v=XIg6s-gZbzE Najpierw myjesz, pryskasz sprayem wygładzającym i modelujesz na szczotce (to jest warunek by loki nie wyglądały jak potargane). Potem pryskasz sprayem termoochronnym specjalnie zawijasz na prostownicy o kwadratowym przekroju. Na koniec każdego loka utrwalasz kremem do loków (nie lakierem bo będą wyglądać jak sklejone! ewentualnie całość możesz lekkim lakierem nabłyszczającym utrwalić). Do tego tej fryzury tak łatwo sama nie zrobisz bo najpierw jest tapirowana góra i układana a potem zakręcane są końce...Odwrotnie tego nie zrobisz...a robiąc sama loki rozwalisz ułożoną górę. Tak naprawdę koszt kosmetyków przewyższy koszt wizyty u fryzjera.