Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karishma

Jak wyjść z depresji?

Polecane posty

Gość karishma

Mam depresję, do której doprowadziła nerwica. Nie pomagają mi lekarstwa, ani psychiatra,tym bardziej nie psycholog. Uważam, że nie zasługuję na nic dobrego.Odizolowałam się od ludzi, nie ufam nikomu. Nie potrafię samodzielnie podejmować najprostszych decyzji.Mam bardzo niską samoocenę. Z powodu mego stanu musiałam wziąść urlop dziekański. Jestem wrakiem a nie człowiekiem. Tak się dłużej nie da żyć. Marzę,żeby tak się nie czuć, żeby moje życie zmieniło się na lepsze, ale to niemożliwe.

Gość HaWuDePe
Mam tak samo. I też nie wiem jak wyjść z tego cało i zacząć żyć.

Gość sensżycia
Zrób test: Piernij na cały głos,jeśli zaczniesz się śmiać to znaczy,że wyszłaś z depresji :))

Gość HaWuDePe
akurat alveo pomoże.....

Gość nie ma prawa
Jak wyjść z depresji przez okno a tak to biotyna moze pomoze a ja juz to akumpkyutra i modlitwa do matki bożej a jak nie chcecie dto dalej sie meczcie sie

Gość 135
da się wogle wyjść z tego żywym?

Gość Valdemar29
spróbuj zażywać magnez w sporych ilościach (maksymalna dopuszczalna dawka) przez ok. 2-3 mies. w jakiejść dobrej postaci. Oprócz tego musisz mieć ogólny spokój - to jest ważne. Może znajdź jakąś prostą fizyczną pracę. Taką przy której nie trzeba myśleć to też potrafi wyluzować.

Gość spróbujcie
odmawiać koronkę to pomaga

biotyna ,omega 3,6,9 i matka boska z Jezusem chyba ze spotkasz dobrego lekaza co sie zna na akupunkturze bo mnie wyleczył z nerwicy lekowej a depresja to wyleczyłem modlitwa cały różaniec dziennie 50 zdrowasiek

Mi się udało , a byłem jeszcze w gorszej ( to samo +codzienne myśli samobójcze) -paroksetyna - od lekarza i raczej nie inne SSRI -omega 3 do oporu -odżywianie antyztresowe (google ) i oczyszczajęce z toksyn -codziennie ćwiczyć - min. pół godz. ( najlepiej bieg + ćwiczenia ) Po tygodniu zauważasz efekty, miesiącu - czujsz się dobrze, 2 miesiącach - czujesz się bardzo dobrze

ale trzeba ćwiczyć przynajmniej z 30 min wtedy sie wydziela hormon szczęścia odżywianie to warzywa i owoce surowe bo mięso powoduje zakwaszenie a zakwaszenie depresje i 50 chorób

dieta niskobiałkowa - musli, banany, orzechy , pieczywo ciemne, fasola, strączkowe,soja, lej lniany i tran - żrodła omega 3 ryby morskie, kasze, zero cukru i tłuszczy zwierzęcych, herbara biała i zielona + greifruit - do oczyszczenia z toksyn

i dlatego najlepsza jest modlitwa bo w tedy sie niczym nie przejmujesz i wież ze ci Jezus pomoże i wtedy depresja odpada cytryna też daje kopa zamiast rutinoscorbinu zwłaszcza z propolisem

Gość gość3222
To nie są porady na depresje.. jedynie na zmianę ewentualnego złego samopoczucia. Depresja to poważna choroba a nie zabawa... Mojej znajomej dopiero terapia w Psychologgia, warszawskim ośrodku pomogła. Bez niej nie wiem co by z nią było. Gdy takie złe samopoczucie trwa dłużej to należy zgłosić się do specjalisty..