Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość od zawsze wspomagająca

WOŚP, czy wspomagacie?

Polecane posty

Gość od zawsze wspomagająca

Wiem, że są rózne opinie na temat tej akcji. Wiem, że Organizator ma równie wielu przeciwników jak i zwolenników. Wiem o tym......... Mam pytanie - jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Wspomagacie? czy też omijacie szerokim łukiem? Osobiście od początku wspieram. Do 2006 roku,kiedy urodziły się moje Dzieci wspomagałam ponieważ ...........właściwie nie wiem co, bo to było fajne, bo wierzyłam bez dowodów że to na szczytny cel.............bo.........hm.........bo tak. Nic konkretnego, ot parę złotych do puszki. W roku 2006 doczekałam się własnych Dzieci...........bardzo chcianych, oczekiwanych przez ponad 5 lat. Niestety Dzieci me urodziły się ................. w 27 tc. W stanie ciężkim.............a to było tylko - zwłaszcza u Synka preludium do dalszych kłopotów, nie wspomnę przez co przeszło moje Dziecię...........chcę powiedzieć tylko jedno. Na oddziale gdzie leżały moje Maluszki na każdym kroku widziałam serduszka orkiestrowe..............inkubatory.........respiratory, pulsoksymetry, pompy infuzyjne, CPAP-y, łóżeczka...........wszędzie serduszka........... Podczas luźnej rozmowy z Personelem Oddziału dowiedziałam się, że dzięki WOŚP (akurat moje Dzieci przebywały na oddziale podczas kolejnego finału akcji) mają więcej inkubatorów, i to takich najnowocześniejszych, które w minimalnym stopniu szkodzą Maluszkom, że mają wystarczającą ilość niezwykle precyzyjnych pomp infuzyjnych, że Dzieci mogą przeprowadzać na mniej inwazyjną metodę wspomagania oddechowego, która stwarza szansę na uniknięcie bardzo ciężkich powikłań po długotrwałym podłączeniu do respiratora, że te najmłodsze Wcześniaczki mogą ratować dzięki zastosowaniu tzw. respiratorów oscylacyjnych.............że, że że.....litania bardzo długa, a nie chcę zanudzać. Dziś moje Dzieci mają ponad 3 latka. Choć rozwijają się prawidłowo, wcześniactwo pozostawiło po sobie dyskretne ślady, ale to NIC wobec widma utraty jakie przez dłuższy czas wisiało nad Synkiem...a potem przez krótki czas nad Córcią. Tylko dyskretne ślady zawdzięczam po pierwsze Wspaniałym Medykom, po drugie Wspaniałym Pielęgniarkom, po trzecie...............WOŚP. Od stycznia 2007 r kolekcjonuję kubki z nadrukiem WOŚP oraz wkomponowanym zdjęciem Maluszków ...............w tym roku licytuję 4-ty:) Nieistotne za ile kubek wylicytuję, ZAWSZE wpłacam więcej. Mogę powiedzieć, że ...............w części to, że dziś moje Dzieci urzodzone tak wcześnie mają się aż tak dobrze zawdzięczam WOŚP. I nieistotne jaka część ze zbiórki przeznaczana jest na wynagrodzenia Ludzi zatrudnionych w Fundacji, nieistotne, że może i sam Jerzy Owsiak korzysta z tych pieniędzy. Ważne niezwykle jest to, że od 18-tu lat CHCE Mu się to robić, że od 18-tu lat wyposaża oddziały szpitalne w sprzęt w który nasze Państwo nie widzi potrzeby inwestować. WiDZIAŁAM ten cały ogrom sprzętu na własne oczy, ZAWDZIĘCZAM kondycję moich dzieci m.in. TEMU sprzętowi. Oby ten Człowiek był w kondycji do organizowania tego Wilekiego Dzieła jeszcze długoooooooooo! Uprzedzając słowa krytyki: 1. TAK REKLAMUJĘ bo wiem że WARTO 2. Miejcie mnie za naiwniarę - mam to gdzieś wobec tego co mi i moim Dzieciaczkom się przytrafiło ..........

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować