Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poirytowana grr

Irytuje mnie określenie mój pan

Polecane posty

Gość dla niektorych kobiet
pewnie lepiej powiedziec "moja luba" ;)

Gość poczytaj troche o
BDSM to zrozumiesz dlaczego tak mowia... chodzi o uklad- Pan- i jego suka. Poprostu..

Gość ja tak nie mówię
Nie można powiedzieć, że nie ma związków typu "pan-suczka"... chyba wszyscy wiemy o czym mówię? Ja nie mówię o moim mężczyźnie "mój pan", zazwyczaj używam oreślenia "mój facet", ale jak któraś chce sobie tak nazywać partnera to nie moja sprawa. Bardziej nie lubię cukrowania i zdrobnień wszelkiego typu.

Gość ja tak nie mówię
Ktoś mnie ubiegł :)

Gość ja ostatnio slyszalam
jak facet powiedzial "moja laska". I tak sie zastanowilam przez chwile o ktorej lasce mowil :classic_cool:

Gość a ja lubie jak
hahahah dobre z ta laska to dopiero uwlacza mój pan sie chowie:D

Gość ja tak nie mówię
Nie posłucham, bo siedzę w pracy i pan admin zablokował co najlepsze w necie :(

Gość dobrze ze kafe nie zablokowal
;)

Gość violgaq
posluchaj jak wrocisz do domu, az mi wstyd za ta kobiete co ona stworzyla najlepszego. a najlepsze ze widze ze jaraja sie tym gorace 16stki, nawet nic chyba z tego nie rozumieja

Gość ja tak nie mówię
Koniecznie posłucham... aż się boję co to za cudo i jaki poziom... Dobrze, bardzo dobrze, że nie zablokował!!! :D

Gość poirytowana grr
wysłuchalam paru sekund i mam dosc. wstretne,a malolaty wypisuja, ze taki super kawalek. Nasze spoleczenstwo schodzi na psy ::P

Gość niebanalna
łahahahaha "mój panie może łaskawie zjesz obiad":D śmiech na sali:Dnie te czasy już chyba:)

Gość wiwjana
mi okreslenie "mój pan" kojarzy się z matką mojego faceta, którego ojciec zachowuje się czasem jak cham i burak- obraża się, wszystko musi być tak jak on chce, kogoś zwyzywa ale nie przeprosi, czasami zasada "zastaw się & postaw się"- a żona, zamiast go trochę usadzić, wiecznie mu dogadza albo- co najwyżej- nie odzywa się gdy wie, że on nie ma racji. masakra. pojebany układ

Gość pantofell
heh.. ja nie odzywam się gdy wiem, że ona nie ma racji ;_)

Gość a ja lubie to określenie
chociaż nie używam go często W rozmowie o mężczyznie z trzecimi osobami to miłe określenie, nieco zabawne (w sensie: nie do konca smiertelnie na serio), podkreślające, kto póki co wlada mym sercem i duszą ;) ale bez mysiów-pysiów. Kiedy robię herbatę i pytam się "czego mój pan sobie życzy?" wywołuje jego promienny uśmiech. Zresztą to mój mężczyzna częściej tytułuje mnie swoją Panią. I strasznie mi wtedy miło się robi, jest jednocześnie nieco zaczepny i szarmancki, no i cały MÓJ :P Widzę to bardziej w kontekscie relacji Pani i jej rycerz, niż sługa :P A co do kobiet, które to tak strasznie razi - mam wrażenie, że to jakieś przewrażliwienie na punkcie równouprawnienia i chęć pokazania swych równych praw w każdej chwili, niezależnie od sytuacji. Jak ofukiwanie mężczyzn przepuszczających w drzwiach od szowinistycznych świń. Kobieta pewna swojej pozycji w związku i nieobawiająca się mężczyzn (nie widząca w nich potencjalnych oprawców, którzy tylko czekają, by zdegradować ją do roli gosposi i sprzątaczki) co najwyżej stwierdzi, ze nie lubi tych okreslen bo sa infantylne/glupie/jakiestam. Ale taka bulwersacja jaka tu niektóre uskuteczniają wydaje mi sie wskazywac na pewien problem. Szacunek badz jego brak w zwiazku i równość między płciami minimalnie przejawia sie w pieszczotliwych okresleniach, jakie wybieraja partnerzy. Niektore moga brzemiec fajniej, inne mniej, ale to tylko slowa, nie ma o co kruszyc kopii. Jesli facet traktuje mnie dobrze, okazuje milosc, szacunek i przyjazn, to to, czy nazywam go Panem, misiaczkiem, kochaniem czy po prostu Krzysiem jest sprawą naprawdę trzeciorzędną. A mój Pan właśnie myje mi gary :D :D :D