Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca mama

Karmienie sztuczne - porcja - problem....

Polecane posty

Gość niewiedzaca mama

Mam pytanie do mam karmiących swoje maluchy mlekiem modyfikowanym: w schemacie żywienia mam informację, że 2-miesięczne dziecko powinno dostać 6x120 ml mleka modyfikowanego. Moja córcia pije Bebilon - na opakowaniu jest tabelka ze sposobem przygotowania i tam jest informacja, że dla jej wieku powinnam dać na porcję 4 miarki mleka+120 ml wody. Jednak jak to wymieszam to dostaję w sumie 140 ml mleka. Zastanawiam się, czy te 140 to jest porcja, czy powinnam jej dać tylko 120 z tego? Czy może tak dolać wodę żeby wyszło 120 w sumie?

Gość niewiedzaca mama
podnosze

120 wody + 4 miarki mleka to jedna porcja. Swoją drogą sprawdź czy dobrze lejesz bo mi wychodzi 125 ml, daję Nan. I nie musisz się trzymać sztywno tych zaleceń. Jak jest jeszcze głodna to daj więcej, aby na dobę dostawała mniej więcej tyle samo

zawsze najpierw odmierzasz wode, w twoim przypadku 120ml, a pozniej dodajesz proszek. jesli zrobisz to odwortnie, najpierw proszek a poznej woda do 120ml, wtedy bedzie za bardzo skoncentrowane i moga sie pojawic bole brzuszka i zatwardzenie.