Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala czarna ***

jak zyc z pedantem?

Polecane posty

Gość mala czarna ***

Jestem całkiem normalna osobą jesli chodzi o sprzatanie. Tzn, nie trzymam sterty garow w zlewie ale tez nie odkładam od razu kubka po kawie. Odkurzam, zamiatam, piore i uwazam ze mam czysto w mieszkaniu. W szafkach poukładane. Ale moj facet jak wraca to narzeka ze nie moze w bałaganie odpoczac. Mamy pokoj z kuchnia w jednym, wiec sam fakt ze stoi jakis garnek na kuchence juz go rozprasza. Moze macie jakis sposob na to? juz mysle ze chyba o liste rzeczy ,,zakazanych ,, go poprosze. A druga sprawa ze chetnie bym poszla z nim do psychologa. najbardziej mnie wkurza jak umyta kuchenke ceramiczna poprawia i sam myje. A naprawde nie ma tam brudu czy plam, najwyzej nie blyszczy albo kurz widac. Czuje sie wtedy jakbym wszystko zle robila i Pan Doskonaly przyszedl mnie poprawic i wytknac mi bledy.

Gość olkarosolak
ja bym mu pozwolila, zeby sam posprzatal

Gość Z pedantem sie nie da żyć

Gość mala czarna ***
jak pojde do pracy to mu pozwole, ale na razie on pracuje a ja w domu wiec to moje obowiazki. Oczywiscie w weekendy sam sprzata.

Gość Z pedantem sie nie da żyć
Lista? Zwariowałaś! Chcesz się wykończyć i sprowadzić samą siebie do sprzątaczki?

Gość pralka automatyczna
Byłam z takim kiedyś Taki facet musi miec kobietę super pedantkę , wtedy będzie zadowolony . Mój np. uważał że : -kibel trzeba myś po każdym użyciu - zlew musi byc wytarty do sucha -firanki muszą byc zawieszone w takich samych odstępach co 10 cm -okna muszą byc myte raz w tygodniu -na blatach kuchennych nic nie mogło stac -codzienne pranie dywanu no i ogólnie sprzątac , zmywac ,prasowac , nie siedziec bezczynnie tylko cały czas coś robic ...ble

Gość mala czarna ***
ktos jeszcze?

Gość mala czarna ***
ten moj nie jest taki ekstremalny, nie wymaga mycia okien itd. pytanie raczej jak zrozumiec takiego człowieka? I czy jego ,,styl,, przejmie dziecko? bo juz zauwazam ze corka chce wszystko po swojemu robic..

Gość indywidualista romantyk
To jest zaburzenie psychiczne bo też tak mam :P To też może być nerwica natręctw wraz z perfekcjonizmem. Ale to dziwne bo dla wielu kobiet taki facet to skarb bo zawsze narzekają, że faceci to niechluje hmmmm

Gość mala czarna ***
a byłes z tym u psychiatry czy psychologa?

Gość mala czarna ***
jak bylismy u znajomej pary gdzie kobieta ma w zwyczaju ,,zarzadzac,, sprzątaniem i ogólnie jest dosc trudna dla partnera- tzn krzyczy, wymaga, kłóci sie- to miałam wrazenie ,ze mu sie to podobało- tzn niech gdera ale sprząta, bo mu to daje poczucie spokoju, porządku..

Gość llpp
O ludzie, zycie z pedantem? Za jakie grzechy?:D

Gość Anneliese Zespolona
Normalnie żyj. O ile facet nie jest zbyt kłótliwy, nie będzie raczej problemu. Sprzątaj w domu normalnie, zeby bylo czysto i schludnie. Jak on przyjdzie po pracy i zamiast pogadac z toba, poczytac czy pograc na kompie zacznie poprawiac i sprzatac na nowo, nie ingeruj, nie zwracaj uwagi. Takie ma hobby. Jedni kleją modele statków, inni lubią sprzątac czyste mieszkania. Przyzwyczaj sie do jego upodobań i nie przeszkadzaj mu rozwijac swoich pasji.

Gość dr. Evil
"najbardziej mnie wkurza jak umyta kuchenke ceramiczna poprawia i sam myje. A naprawde nie ma tam brudu czy plam, najwyzej nie blyszczy albo kurz widac" posprzątane, ale kurz widać - dobre!

cześć, do materiału tv szukamy pary, w której facet dba o prządek ( jest pedantem). Materiał jest z przymrużeniem oka, ;) Może ktoś tu z obecnych znajdzie czas i ochotę? Dajcie znać. Pozdrawiam serdecznie.