Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezapominajkaLV

Tabletka czy plastry...?

Polecane posty

Gość niezapominajkaLV

Hej Pytanie ktore zadam pewnie pojawialo się sporo razy tutaj. Używamy z moim chlopakiem prezerwatywy, zabezpieczamy się tylko w ten sposob, niestety moj facet nie bardzo moze uzywac prezerwatywy bo nie wiem jak to mozliwe ale mają wpływ na osłabnięcie wzwodu :o Dlatego ja chcialam sie przez pewien czas zabezpieczyć...poł roku do roku, myślałam o plastrach. Mimo ze nie wspolzyjemy regularnie to jednak na te 2-3 x w tygodniu chcialabym sie zabezpieczyc. A globulki ponoc strasznie się pienią.. poradzicie coś? pozdrawiam :)

to zalezy tylko od tego czy nie jestes zapominalska - tabletki bierzesz codziennie, plasty zmieniasz raz na 2 tygodnie zarowne jedne, jak i drugie maja te same skutki uboczne, przy plastach dodatkowo moze byc podrazniona skora i klej zostaje - to wszystko

Gość niezapominajkaLV
Z tym ze ja myslalam o plastrach pod tym kątem, że te wszystkie składniki wnikają przez skórę i omijają żołądek, wątrobę... Wciąż zastanawiam sie czy zdecydowac się na anty hormonalna, bo moze za duzo naczytalam sie w internecie na ten temat, ze szkodliwe, ze ginekolodzy biorą prowizję za przepisywanie tabletek, że tyje się, że broda rośnie...że jajniki fiksują ufff... A nie zna ktoś może jakichś dobrych globulek? Kiedys kolega podawal mi nazwe ale nigdzie sobie nie zapisałam i teraz nie pamiętam

Gość kropelka56788
Globulka plus gumki to dobry pomysł, bo same globulki nie zabezpieczą Cię przed ciążą. Popytaj wśród znajomych o zaufanego ginekologa i to z nim porozmawiaj na ten temat. Zapytaj co by proponował w taki przypadku.

najlepiej porozmawiać o tym z lekarzem. hormony nie są obojętne dla organizmu, ale to nie te same tabletki co kilkadziesiąt lat temu. co do układów lekarskich- znam dziewczynę która jest przedstawicielem firmy medycznej specjalizującej się w lekach nasercowych. wiem, jak wygląda jej praca ale np. nie zabronię mojemu ojcu po zawale brania tabletek bo "to nakręca przemysł farmaceutyczny". każdy jeden lekarz ma takie spotkania z przedstawicielami, czy to rodzinny, czy kardiolog. jeszcze jedno- firma, w której ona pracuje przekazuje sporo leków na oddział kardiologiczny- wiadomo, że lekarz przepisze je dalej wypisywanym pacjentom i firma zarobi na tym. co nie zmienia faktu, że leki na oddział trafiają i szpital kosztów nie ponosi. długo trochę i zakręcone, ale wniosek jest taki- na wpływy koncernów natkniesz się wszędzie, więc trzeba z lekarzem porozmawiać na temat badań, powiedzieć czy chcesz leki tańsze i ogólnie czego się boisz

Plastry zmieniasz raz na tydzień a nie raz na dwa tygodnie;)

Gość a właśnie że duppaaa
plasterek może sie odkleić

Gość ktoos
plastry EVRA bardzo dobrze się trzymają. nawet jeśli się odkleją na krawędziach, nadal działają. naprawdę je polecam bo to rewelacyjna sprawa - pewne zabezpieczenie, nie odklejają sie jeśli się je umiejętnie naklei, i pamięta się o nich raz na tydzień.

Gość selllen
plastry nie 'omijaja ' watroby :) pzreczytaj ulotke to co wnikni emoż enie wpada wprost do żołądka ale pzrenika pzrez skóre i JEST metabolizowane w watrobie!! ;)

Gość ktoos
szkoda że Twój nick pseudonim nie brzmi "BlondynkaWieczorowąPorą" bo idealnie by pasował ;-)

plastry zmienia sie raz w tygodniu ! ja uzywam evra jestem zadowolona,nie odklejaja mi sie , wszystko jest ok :) polecam :) jak dla mnie jesto to bardzo wygodne :) pozdrawiam.

Gość debilnetoooooooooooo
zdecydowanie tabletki!!!!!!!!!!!!!! plastrom nie mozna ufac!!!!!

Gość minissssssssssiston
ja jestem za tabletkami:) plaster moze sie zawsze odkleic, wejdz na forum o plastrach Evra i sobie poczytaj

Gość życieżycie
ja np plastrom nie umialam zaufac i znow wrocilam do tabletek