Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona123647

GYNALGIN i LACIBIOS jak stosować ???????????????

Polecane posty

Gość ona123647

Witam ostatnio robiłam badania i ginekolog powiedział mi że mam zapalenie i przepisał mi gynalgin dopochwowo i lacibios doustnie, ale już byłam w takim szoku że mam zapalenie że już go przestałam słuchać jak mi mówił jak to stosować. Czy któraś z was może brała te tabletki? jeśli tak to powiedzcie mi od kiedy mam je brać? i jak długo?

Gość ona123647
?????????????

Gość smile0000000000
dopóki nie skończysz opakowania:)

gynalgin bodajże jedna globulka na noc lacibios femina - jedna tabletka, o dowolnej porze dnia, po jedzeniu

Gość ona123647
a od kiedy mam zacząć je brać? czy to niema różnicy i mogę wziąść pierwszą dzisiaj?

Gość gina g
Gynalgin globulki chyba 10 szt. Raz dziennie-wieczorem. Lacibios bez recepty. Codziennie przez najlepiej 20 dni(2 op) w tym w trakcie kuracji. Dziękuje

tak, laciobios o dowolnej porze, w trakcie lub do 30 min. po posilku. a kiedy masz okres? bo jesli wystapi w trakcie leczenia, to go nie zaczynaj, tylko po okresie, moj ginekolog mowil, ze globulki podczas okresu nie maja sensu, a przerwane leczenie nic nie daje przeciez

Gość gina g
Od zaraz jak cię tam swędzi. Ja się śmieję że się będę doktoryzować w temacie, bo doświadczenie mama wieloletnie niestety:(

Gość gina g
Lacibios możesz zacząc brać od zaraz zwłaszcza, w czasie i po okresie, bo zmienia się ph pochwy i łatwiej o chorubsko i zakwaszaj się np dużo wody,cherbatki z cytryną. Jak to lekkie zapalenie to będzie dobrze:)

gina - ale globulek nie mozna stosować w czasie okresu, moj ginekolog tak mowil. Twoj mowil inaczej? I dzialalo Ci leczenie, kiedy leczylas sie w trkacie miesiaczki?

Gość ona123647
dziękuje za wypowiedzi, bardzo mi pomogłyście. my z mężem staramy się o dziecko i pół roku temu przestałam brać tabletki i od tego czasu mi się cykle rozregulowały, ostatni miałam prawie 70 dni mi się @ spóźniała i brałam luteine,potem robiłam cytologie i właśnie wczoraj miałam wynik i gin mi powiedział że mam zapalenie i mam grać gynalgin i lacibios, @ mi się znowu spóźnia ale myślę że przez te 10 dni nie przyjdzie, na pewno znowu trzeba będzie wywoływać. A powiedzcie mi jeszcze czy normalnie mogę współżyć jak będę brała te tabletki?

Gość ona123647
a tak ogólnie to nic mnie nie boli ani nie piecze. dlatego się zdziwiłam jak mi powiedział o tym zapaleniu

Gość mleczna soja
w czasie kuracji i tak z tydzien po zakonczeniu nie powinnas wspolzyc. a flore im dluzej sie odbudowuje tym lepiej. dawkowanie lacibios femina jest na ulotce i tego sie trzymaj. warto lacibios brac rano a gynalgin na noc. zrobic przerwe w stosowaniu gynalginu na czas miesiaczki jesli wypadnie w trakcie kuracji

Gość ona123647
bardzo wam dziękuje za wypowiedzi,od dzisiaj zaczynam brać tabletki.