Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Truskawka Ze Śmietaną

DLACZEGO nigdy nie możemy mieć tego czego chcemy...

Polecane posty

Wyobraźcie sobie... Poznaję faceta... Może to nie do końca jest TO, ale myslę sobie OK, spróbujmy... I wtedy poznaje jego kolegę... Nie mogę przestac o nim myśleć, bo jest dokładnie w moim typie... W dodatku dowiaduję się, że też jest mną zainteresowany, ale wiem, że nigdy nie będę mogła z nim być, żeby nie ranić tamtego... Kolejna sytuacja-kolejny facet, trochę... mi się podoba, idziemy na imprezę, na której są też jego kumple, jest tam też jakiś ich znajomy... kiedy ten, z którym przyszłam na imprezę, zostawia mnie na jakis czas i idzie do swoich kumpli, jego znajomy podchodzi do mnie, i też czuje,że jest zainteresowany, komplementy i te sprawy, próbuje mnie pocałować, czuję, że coś by z tego było gdyby nie "mój" facet, bo ten znajomy tak okrroopnie mi sie podoba... i znowu nie moge być z tym, który mnie naprawdę kręci... dlaczego tak jest? ;(

Gość ale przecież
Skoro facet, z którym jesteś to "nie ten" - bo pisząc ten post sama to stwierdzasz - to nic nie stoi na przeszkodzie spróbować z kimś innym. Nie trzeba od razu iść do łóżka - nawet tylko umówić się arę razy, pogadać - przecież może się też okazać, że ten drugi to wielka pomyłka.

no tak tylko że zawsze się okazuje, że ten, który mi się tak strasznie spodobał, musi być kolegą tego, z którym zaczynam coś kręcić... i nie chcę być chamska, bo oni sobie wyobrażają, że może z nas być para, a ja tak nagle z jego kumplem...? ; (

Gość ale przecież
Ale rozumiem, gdyby między wami była wielka miłość, miałabyś pewność, że to ten wlaściwy, druga połówka, w trwałym związku. Wtedy rozumiem. Ale skoro jesteś jeszcze na etapie poszukiwań? Po prostu boisz się, że zostaniesz na lodzie. :-)

nie wiem, mi się po prostu wydaje, że to by było takie nie fair wobec tego chłopaka, z którym coś się zaczyna... on ma nadzieję na coś więcej, a ja tak po prostu miałabym to zakończyć... wydaje mi się, że bym go tym zraniła... ;(

Gość ale przecież
Jak będziesz się martwila o cały świat, a nie o siebie - to w końcu z litości wyjdziesz za mąż - i myślisz, że twój mąż będzie szczęśliwy? Dopiero robisz źle facetowi, będąc z nim "bo tak wypada", bo nie chcesz go zranić. Ale ranisz siebie. Pamiętasz? "Kochaj bliźniego jak siebie samego" - najpierw więc musisz siebie pokochać! To, że tak piszę, to nie znaczy że zachęcam do zdrady, skakania z kwiatka na kwiatek. Ale po co masz się unieszczęśliwiać z powodu jakichś tam skrupułów? A oto sytuacja z mojego życia. Poznaję faceta, szykuje się coś bliższego. Poznałam drugiego. Zauroczyłam się. Spotkałam się z nim cała "happy". I okazał się totalnym niewypałem! Więc sobie darowałam - jestem z tym pierwszym, który zresztą wie, o tamtym spotkaniu. W końcu wtedy nic nas jeszcze nie łączyło.

ale przecież: kiedys tez tak sobie myslałam, ale później stwierdziłam, że jestem egoistką, bo zrobiłam coś niezbyt miłego dla faceta, z którym kręciłam... mimo że on miał nadzieję na coś więcej, to na imprezie, na której byłam bez niego, całowałam się z innym chłopakiem... i niestety pech chciał, że widział to przyjaciel chłopaka, z którym kręciłam, o wszystkim mu powiedział, i tamten oczywiscie mnie zostawił...:(

Gość ale przecież
Czyli mam rację: boisz się zostać na lodzie. A może i tak jest? w końcu "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu"? Może to racja? - nie wiem. Ale ja aż tak miłosierna nie jestem, wolę być egoistką. Facet pocierpi i mu przejdzie. 🖐️

masz racje ze nie można być takim egoistą, bo jak my byśmy się poczuły a takiej sytuacji? gdyby chlopak który nam się bardzo podoba i chcemy żeby coś nam z nim wyszło, latał za każdą naszą ładniejszą koleżanką? postawmy się dziewczyny w sytuacji tych facetów!

Gość a może ten drugi wcale
aż tak cię nie pociąga? Bo wtedy nie miałabyś aż takich rozterek :-)

Gość Tejemniczy facet
.

Gość Tejemniczy facet
kurdee wpis mi usunelo.. truskawko dobrze ze się ze mną zgodzilas, ale powtarzam jeszcze raz: DZIEWCZYNY POSTAWCIE SIE W SYTUACJI WASZYCH FACETÓW!