Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcale nie sportsmentka

O czym moga swiadczyc takie objawy

Polecane posty

Czy ktos spotkal sie z takimi objawami: zawroty glowy, brak sily w miesniach, nie moznosc ustatnia na nogach, lub utrzymania widelca czy dlugopisu, trzesienie sie ciala. Dodam jeszcze ze nie mozna normalnie chodzic bez podtrzymania sie czegos a kolana same sie zginaja w pol i generalnie wystepuje oslabienie. Czy ktos mi moze powiedziec czego to moga byc objawy? Bo moj lekarz juz tez nie wie co to moze byc :(

Gość Torba ___
zbadaj poziom mg i zgłoś sie do neuurologa

Gość stwardnienie rozsiane
poczytaj o tym

Gość to może być sm ale nie tylko
idź do neuro!!!

Gość wcale nie sportmenka
A co to jest mg albo sm? U neurologa bylam w trybie szpitalnym, dal mi kroplowke i odeslal z kwitkiem :(

Gość stwardnienie
sm to właśnie stwardnienie rozsiane, a mg magnez, ale musi zbadać cię neurolog, bo twoje objawy są wyraźnie na tle neurologicznym.

Gość stwardnienie
a poza tym zapytałaś co ci dali w tej kroplówce??? Takie rzeczy powinno się wiedzieć, bo może właśnie magnez ci uzupełnili.

Gość stwardnienie
sorki u neurologa byłaś, więc idź do innego, takiego, który powie cokolwiek o tym co ci dolega. Diagnoza może być niejednoznaczna, ale trzeba z lekarzem porozmawiać, spytać co dalej jakie badania, a może rezonans warto byłoby zrobić?? Znajdź kompetentnego lekarza neurologa.

Gość wcale nie sportmenka
o dziwo nic mi nie powiedzieli co tam bylo, pytalam sie kilkakrotnie, a pani stwierdzila tylko ze to na te moje objawy!

Gość stwardnienie
szlag mnie trafia jak słyszę coś takiego . Sory ale obowiązkiem pilęgniarek i lekarzy jest poinformowanie pacjenta nie tylko o jego chorobie ale i leczeniu. Powinnaś bardzo naciskać na takie informacje, to żadna łaska z ich strony. Do tego neurologa idź prywatnie od razu będzie inna rozmowa. w szpitalach nie chcą kierować na badania bo oszczędzają. Jeśli będziesz zmuszona to niestety radzę ci zrób badania na własną rękę wkońcu chodzi o twoje zdrowie. A pielęgniarki, które z łaską odpiowiadają na twoje pytania stawiaj do pionu.

Gość i to sa właśnie polscy lekarze
zero wyjaśnień dla pacjenta,najlepiej podac antybiotyk i do domu:o😡Czemu w naszytm kraju brak kompetenmtnych lekarzy?dziewcyzni odź do dobrego neurolooga,niech zleci Ci rezonas oraz inne badania!Tu chodzi o Twoje zdrowie,a nawet życie wiec lekarze nie moge Cię zbgywac i nawet nie chca Ci powiedziec co bylo w tej kroplowce!Nie jestes dzieckiem,masz prawo wiedziec co Ci podają!

no i wlasnie za co placimy podatki skoro opieka medyczna w tym kraju jest na zenujaco niskim poziomie:oBeznadzieja!Nie dziwie sie,ze tyle osob spieprza z tej Polski...

Gość wcale nie sportsmenka
Zgadzam sie, tylko po trzech razach jak uslyszalam to sama odpowiedz czyli na te Pani objawy odpuscilam. Nie wiem w sumie co teraz, jakie badania konkretnie musze wykonac, moj maz mowi ze moze trzeba poczekac i zobaczyc czy objawy ustana?

lepiej nie czekac bo choorba(jakiekolwiek by nie byla ona u Ciebie)moze sie rozwinac.nie ma na co czekac bo moze byc gorzej.idz PRYWATNIE do neurolooga,zaplacisz tę kase ale bedziesz mialam pewnosc ze lekarz potraktuje Cie powaznie i porzadnie cie zbada itp.

Gość stwardnienie
absolutnie się zgadzam takie ojawy to nie przelewki. Nie musi to być od razu SM, bo to ciężka poważna choroba i rozwija się bardzo długo. Być może, że to właśnie niedobór jakichś witamin i mienerałów (dlatego dostałaś tę kroplówkę chcieli uzupełnić coś czego ci brakuje, ale tego się już nie dowiesz co to było). Pozostaje ci prywatna wizyta u neuro i poważna z nim rozmowa na temat badań. Takie objawy to na pewno nie z przetrenowania (jak sugerujesz swoim nickiem). Nawet jeśli objawy ustąpią teraz to zawsze mogą powrócić i to w takim momencie, w którym się tego nie spodziewasz. Koniecznie badania i podejmij leczenie czym prędzej

Gość stwardnienie
ciekawa jestem jeszcze czy ten neurolog zbadał cię w szpitalu swym magicznym młoteczkiem. Jeśli nie to po prostu katastrofa.

Gość stwardnienie
w moim bliskim otoczeniu, diagnozowali osobę pod kątem sm i coś im się nie zgadzalo bo objawy tylko w części pokrywały się z tymi typowymi. Dopiero po 30 latach od pojawienia się pierwszych objawów okazalo się, że to jest jednak sm. Tak trudno było to specjalitom zdiagnozować bo to jest odmiana sm bardzo żadko występująca. A dziś ta osoba ma już bardzo poważne problemy z poruszaniem się.

Gość a może miastenia
czy coś takiego

Gość a może miastenia
miastenia objawy: Podstawowym objawem jest nadmierna męczliwość mięśni, manifestowana jako: opadanie powiek diplopia zmiana mimiki twarzy, tzw. uśmiech poprzeczny opadanie żuchwy osłabienie gryzienia, żucia, połykania pokarmów, nasilające się w miarę jedzenia osłabienie głosu, niewyraźna mowa w miarę wydawania głosu opadanie głowy osłabienie mięśni rąk w czasie wykonywania zwykłych czynności (mycie, czesanie, golenie się) osłabienie siły mięśni nóg przy chodzeniu upadki podczas biegu zaburzenia oddychania.

Gość stwardnienie
różne rzeczy mogą być ale to naprawdę stwierdzi tylko lekarz neurolog (dobry i kompetentny). Nie ma co gdybać. Na forum lepiej się nie lecz.

Gość stwardnienie
przy każdej chorobie jaka występuje w organizmie kolejnym czynnikiem pogłębiajacym stan jest stres, tym większy im bardziej objawy są nietypowe i niewiadomo skąd. Dlatego trzeba jak najszybciej coś z tym zrobić i być dobrej myśli.

Witam zerknij na strone i moze tam znajdziesz odpowiedz,jak nie to prosze o kontakt. www.badzzdrowy.pl

Gość j w
Aveo jej niestety nie wyleczy:o

Gość fsdgfsdgfds
też stawiam na miastenię, zwłaszcza jeśli jeśli masz 20-30 lat i objawy pojawiły się nagle. Miałaś ostatnio jakąś infekcję wirusową czy cóś w tym stylu? Idź do lekarza, jak jeden nie będzie wiedział co to do następnego. Z neurologią i z dermatologią jest trochę jak z wróżeniem.

Dzieki za wszystkie rady. Jesli chodzi o lekarza to bylam, i nadal jestem, zlecil mi wszystkie podstawowe badania, wszystko wyszlo ok. Jestem leczona na neuralgie miedzyzebrowa jesli to cos zmienia. Ale od paru dni strasznie boli mnie w dole kregoslupa. Tylko wlasnie te zaburzenie chodzenie i ogolnie sprawnosci sie wzielo tak nagle. Poczytam o tej miasteni.

Gość dziś dziś jutro wczoraj
powinnaś dostać skierowanie na tomografie, tym bardziej, że cierpisz na bóle kręgoslupa, moja mama miało podobie i okazało sie, że kręgi uciskają jej nerwy.