Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tajniak

pozwolenie na budowe

Polecane posty

Gość tajniak

Witam :) czy jest tu ktoś co stara sie o pozwolenie na budowę domu lub dostał już pozwolenie. Mam pytanie :) ile wam to zajeło czasu? i jakie koszy was wyniosły; projekt ,adaptacja planu? w ogóle wszystko co jest potrzebne do pozwolenia

kiedys to trwalo jakies pol roku teraz nawet rok, nie wiem w jakim stanie ejste sbudowy, czy masz juz dzialke, czy masz juz plany dzialek , czy juz kupiles plany domu ,czy juz masz prad na dzialce, jak juz masz to wszystko to czekasz na pozwolenie z gminy, ale to wszystko zalatwia planista ten co prowadzi nadzor budowy, i ma ksiazke dudowy

Gość utrrrrrr
ło Boze ale gargamel, dobrze sie czujesz,co za gust łał

Gość 50055
nie bylo brzydszego?

Gość ciekaweeee
ja załatwiam od wakacji i jeszze to potrwa bo jak się okazało muszę mieć jeszcze pozwolenie z urzędu ochrony zabytków. bo działka na szlaku jakiejś bitwy się znajduje

🖐️ Bardzo fajnie rozwiązana chatka! jeśli masz rodzinkę...osobiście polikwidowałabym część okien, zwłaszcza dachowych, bo na poddaszach z 1 okna będzie jasno... przymierzam się do budowy...plan gotowy z tzw. adaptacja kosztuje ok. 5 tys. czeka się na zezwolenia ponad pół roku ja planuję parterowy domek, ponieważ obecnie mieszkam w dużym i nie chce się mi chodzić po pietrach - będzie tylko 5 okien i...oczywiście garaż...

ceny zależą od miasta mnie powiedzieli, taki mały dom 100M/2 zezwolenia + fundamenty z ławą 300tys.

Gość tajniak
haha jacy zazdrosnicy:) ale mi się podoba i to jest ważne:P kurcze to długo sie czega ja myślałam że ruszymy na wiosne a ty chyba nici:( też tak własnie liczyłam ze koło 5 tysięcy

Gość uzo.==
ludzi e wy zyjecie mentalnie w bajce o krasnoludkach, polecam stronę koszmary architektury

Gość fajny domek
mi się też podoba :) Ja się przymierzam do budowy domu, coś podobnego bym chciała. Czy ktoś się orientuje ile wyniosłaby mniej więcej budowa takiego domu "systemem gospodarczym" (tzn po jak najniższych kosztach, przy pomocy rodziny i tym podobne ;) ) Bo za dużo kasy to ja nie mam niestety... :(

Gość tajniak
do ciekaweee:) ja mam jaja z wycinką dzew co się znajdują na działce masakra czekam na decyzje od pazdziernika i strasza mnie ze bede musiała zasadzić 3 sadzonki za jedno drzewo lub zapłacić za drzewo które zetne za sztuke ok 4 tys.

Gość uzo.==
a kto by ci zazdroscił takiego kurnika, nie ma jak brak samokrytyki, straszne bezguście

no ja Wam powiem, bo mam w rodzinie budowlańców mój mały dom 100m bez cudów liczę 350 tyś. mam już działkę, tylko wycinamy drzewa, potrzebne były zezwolenia, na wiosnę nawieziemy ziemie i jak do jesieni zalejemy płyte to wsio! reszta za rok

Gość tajniak
-fajny domek - napewno mniej niż ,robiła by to firma mi mąż obliczył jeśli bedziemy robić sami to w stanie surowym 70 tysiecy a zobacz jaką oni podali cene

oo, wcześniej się pomyliłam 30 tyś. miało być/ ława/ nie słuchaj głupich bzdetów! fajnie rozwiązany! dom ma być wygodny i ekonomiczny wiem, bo mieszkam w cudo kolumbrynie i po stringi latam pół kilomera!

Gość tajniak
-uzo- tobie już podziękujemy dobranoc;)

oczywiscie oni zawyzaja ceny, ale 70 tys troche za malo na sorowke, trzeba najmniej liczyc 100tys sam material, prenty metalowe sa drogie..beton ,dachowka, krokwie..drzewo..djadzie zawsze cos, same gwozdzie kosztuja, rynny, glowa boli...ale mieszkac gdzies trzeba

z tymi drzewami tak jest, my wycinamy, ale mam zasadzić za każde nowe i krzewy, bo było 40 szt.

Gość tajniak
nie mam motywacji_na cyberek hehe tez tak myslimy zrobić

Gość tajniak
noi sami powiedzcie czy to jest mądre jak mam działke 15 ar zasadze tam drzewa to ja kur... mam w lesie mieszkać na to wychodzi eh cała nasza polska

Gość uzo.==
dom dla trolli ha ha ha ha haha ha ha ha ha ha ha ha ha haha ha ha ha ha ha ha ha ha haha ha ha ha ha ha ha ha ha haha ha ha ha ha i krasnoludów, zapoznajcie się z trendami a nie kopiujcie niudolnie wzorów z XIX wieku

Gość tajniak
a moze dla teściowej hahaahah

Gość tajniak
nie mam motywacji_na cyberek niech kosztuje ile chce żeby ino moje dzieci miały zapewniony spokuj w życiu .w ogóle mi jakos nie szkoda tej kasy na dom ale fakt pieniądze straszne