Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tajniak

pozwolenie na budowe

Polecane posty

tajniak, ja mam zanieść pismo do urzędu,że wsadziłam drzewa i krzewy, ale mam dużą działkę i trochę roślin posadziłam jesienią.. zrób tak - pożycz drzewka na pół roku od kogoś ...a do 30 cm obwodu i do 5 lat nie trzeba zezwoleń i zlikwiduj za pół roku

Gość tajniak
własnie ja mam działke do sprzedania w górach może jest ktoś chętny:D

wiesz, pytaąm w biurze i mi powiedzieli,żeby nie kupować projektu w archidomie, bo oni mają umowy, załatwiają z upustem i robią tę adaptację, to juz pozabierałam pisma z gazowni etc i te mapy, przyłącza od razu są na planie jak budowałam poprzedni dom, to w miesiąc załatwiłam w sądzie akty, plan i zezwolenie...a teraz cyrk!

Gość tajniak
minerwa* ale wiesz jak ona mi powiedziała tez tak myslałam ze posadze a puzniej to wywale ale do 6 lat oni maja prawo przyjechac na kontrol

Gość ciekaweeee
a ja 20 km od Wawy. chce ktoś?? mam ich kilka.

Gość ciekaweeee
uschły ci nie twoja wina :

Gość tajniak
a jak myslisz jak sobie dorobie balkon który nie bedzie w projekcie beda cyrki z tego?

Gość tajniak
no właśnie jak by nie szukali to dali by sobie spokuj z tym płaceniem za wycinke pojeby normalnie pojebyyyyy kupisz działke dasz wpizdu kasy jest twoja i muszisz ich prosic o to czy sobie mozesz wyciąc swoje drzewa ze swojej działki

Gość ciekaweeee
od kierownika budowy dużo zalezy. ja mam takiego co nam tylko pieczatki bedzie stawial

Gość tajniak
no podobno mozna 10 procent zmienic w projekcie

Gość tajniak
właśnie ile u was biora kierownicy budowy?

Gość tajniak
no ja też musiałam dać i w jakim celu je ścinam

Gość tajniak
tak tam gdzie są sypialnie fajnie by wygądało i jasniej by było

poprzednio to kilka razy płaciłam za każdy odbiór, musiał mi podpisać, a teraz nie wiem biore tego samego,co poprzedni dom mi rysował, facet w szoku po co mi mały dom? a ku...niech go sprząta i utrzymuje

Gość ciekaweeee
nie wiem u nas kierownikiem bedzie szwagier. my mu tzn. firma meza robilismy hydraulike. taka samopomoc

Gość tajniak
dokładnie :)ale ja ci powiem że mi sie podobają własnie takie małe domki zreszta większość ludzi teraz takie buduje

ja teraz 2 pokoje, salon z jkuchnią, łazienka, garaż, pralnia i siłownia, nawet balkonu nie robię, mały taras

Gość tajniak
ciekawee mi też szwagier bedzie kierownikiem wiec pewnie nic nie wezmie ale pytam tak z ciekawości

Gość tajniak
ciekawee taki bedziesz miała domek?

Gość tajniak
ja znowu myśle o dzieciach wiec góra dla dzieci a salon pokój ,kuchnia dla mnie i męża wsumie to musze jesze z 2 dzieci dorobić hehe bo mam jedno

ciekawe, a drewniany...ma się rozumieć, jak jeżdzę na narty, to instruktorzy latem jadą na W-wę domy budować z gontem ja oglądałam takie, ale mam alergie i nie mogę i obecnie mam problem, bo dużo drewna i mam wysypkę nawet w kuchni mam takie stragarze, łazienka w drewnie... dlatego u mnie zero mebli, sterylnie i biało będzie ale kominek i nie wiem,czy dam radę?

Gość ciekaweeee
z poddaszem. ale narazie nie będziemy góry wykańczali na dole salon kuchnia 2 sypialnie łazienka kibelek wiatrołap. zrobilismy pare zmian w projekcie. troche ściany poprzestawialismy i okna i td. taki standart nic wielkiego.