Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gulasznnoqA

jak przyrzadzic MIESO WOLOWE NA GULASZ?

Polecane posty

Gość gulasznnoqA

mam je smazyc czy gotowac ????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekaweeee
pokrój na kawałeczki. podsmaż na patelni z posiekana cebulą. nie sól bo będzie twarde i trzeba będzie długo dusić. przerzuć do garnka z bulionem i duś do miękkości. jak będzie miękkie zrob sosik . smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulasznnoqA
czyi nie na patelnie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak masz szybkowar
to w niewielkiej ilości wody z kostką rosołową gotujesz mięsko przez 20 minut (pokrojeone w kostkę) następnie zeszklij cebulkę w osobnym garnku dodaj mięsko z wywarem dodaj trochę kminku i słodkiej papryki w proszku, podbij mąką lub zasmażką i masz pychotkę w 30 min. Ja bez szybkowaru gulaszu wolowego nie umiem zrobić bo mi mięso twarde wychodzi:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak masz szybkowar
jak walniesz mięchem wolowym o patelnię to masz gumiaka nie gulasz....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i ja tyz
rany jaki bulion? pierwsze słysze ja najpierw podsmazam , doprawiam wedle uznania, potem odosje duszona cebulkę , zalewam woda i gotuje (duszę) jak mięso jest miekkie dodaje sos z winiar ciemny pieczeniowy i fsjo kurcze , ale o bulionie nie słyszalam - spróbuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulasznnoqA
a moge je usmazyc teraz i do jutra zamrozic ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekaweeee
jak do jutra to po co mrozić??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak to ma byc
na jutro to lepiej posyp surowe przyprawami czy polej winkiem i takie wloz do lodowki - skruszeje i bedzie jeszcze lepsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekaweeee
do i ja tyz. ja daje bulion. później robie sosik w ten sposób że do wszystkiego daję łyżkę musztardy i łyżeczkę koncentratu pomidorowego. sosik jedt pych i żadnych w proszku nie potrzebuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulasznnoqA
*************************************************************************************** DZIEKUJE KOCHANE ZA WSZYSTKIE RADY !!!! JESTESCIE CUDOWNE !!!!! CUDOWNE GOSPODYNIE DOMOWE !!! :)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlepiej gotować az zrobi sie sos :) ja robie czasami dla dzieci, bo to ich ulubione danie, ale niestety nie kupuje miesa juz w sklepie :/ teraz korzystam z uslug firm, ktore zajmuja sie ubojem i mam pewnosc, ze ich mieso nie jest stare, popsute czy po prostu chore :) np ta robi cos takiego www.cezan-ubojnia.pl :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×