Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kimnotyze

Samotna Mama w Uk po raz wtory

Polecane posty

Witam. Widze ze od nowa musze pisac bo gdzie uciekl wczoraj moj wczorajszy post ;] Moja sprawa wyglada nastepujaco, jestem w Anglii drugi rok, pracowalam, posiadam Home Office i Insurance Number, przerwalam prace w 6 miesiacu ciazy, ze wzgledow bezpieczenstwa dzidzi. Odchodzac z pracy nie informowalam szefa dlaczego (poniewaz firma prywatna wiec o macierzynskim moglam zapomniec). Obecnie - mam 2m malenstwo, mieszkam z "parnterem", nie pobieramy zadnych dodatkow, nawet nie wyslalam jeszcze o becikowe, bo na pieniadzach mi nie zalezalo. Jednak teraz moja sytuacja sie zmienila i postanowilam odejsc od ojca dziecka. Uwzglednie jeszcze ze przy rejestracji nie podalam nazwiska ojca, bo moglabym miec pozniej problem z wyrobieniem paszportu. I otoz chcialam sie dowiedziec jaka pomoc moglabym uzyskac od panstwa, by moc zaczac zyc normalnie.. Na dzien dzisiejszy nie moge odejsc bez jakiejkolwiek pomocy finansowej, poniewaz nie mam pieniedzy na utrzymanie, i czy zglaszajac swoja osobe do panswa mam podawac juz jako samotna, czy nie, bo poki co jestem zmuszona do mieszkania z nim... Z gory dziekuje za zyczliwe odpowiedzi! Pozdrawiam

Gość Zadzwoń do Inland Renevune...
i zapytaj o benefity, które moga Ci przysługiwać. Oni Ci powiedzą, co Ci się należy w obecnej sytuacji oraz wyślą dokumenty pod Twój adres. Radziłabym nie mieszać w to "byłego" męża, jako, że będzie rościł prawa o pieniądze z tytułu dziecka. To najlepsza metoda, bo my możemy doradzać, ale państwo i tak wykalkuluje po swojemu, co Ci jest należne. PS. Współczuje Ci w obecnej sytuacji. Pozdrawiam

Dziekuje :) No dobrze, ale orientacyjnie chcialabym wiedziec czy przysluguje mi cos wiecej niz child benefit, ktory z tego co wiem wynosi ok 18f? Jak wiadomo za to przezyc sie niestety nie da :(