Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxx DOTKA xxx

Pigułki- Papierosy - Ciąża

Polecane posty

Gość xxx DOTKA xxx

Witam wszystkie Panie. Otóż mam taki problem.Niedługo mam zamiar zacząć starać się z mężem o dzidziusia. Od kilku lat palę papierosy a od dwóch lat biorę pigulki antykoncepcyjne. Papierosy zaczynam pomału ograniczać ale jak to jest z pigułkami? Jedni mówią, że należy odczekać jakiś czas po odstawieniu aby organizm oczyścił się z chemii, zaś moja pani gin powiedziala, że mogę odstawiać i od razu zachodzić, gdyż wtedy u kobiety jest nadpłodność. Nie wiem co robić bo każdy ma inne zdanie na ten temat. Czy nie będzie żadnych komplikacji? Czy papierosy plus pigułki nie spowodują jakichś skutków ubocznych u maleństwa? Czy któraś z Pań miała podobnie? Proszę tylko o poważne odpowiedzi przez doświadczone kobietki.

Gość tragedia w pięciu aktach
papierosy i pigułki mogą doprowadzić do zakrzepicy żył, palenie w ciąży może zaszkodzić dziecku wolisz słuchać obcych ludzi, niż swojego lekarza, do którego masz zaufanie?

Gość xxx DOTKA xxx
Palić w ciązy nie mam absolutnie zamiaru. Dlatego już sie bardzo zaczęłam ograniczać. Ale chodzi mi glównie o te pigułki... Czy czekać czy próbować od razu? Czy dziecko urodzi sie zdrowe czy mogą być jakieś komplikacje po hormonach... Znajomej jej lekarz kazał odczekać (bierze te same pigulki co ja i spytała go z czystej ciekawości ze względu na mnie). Dlatego nie wiem juz co robic zeby bylo dobrze. Boje sie...