Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hurrabura

Co jesc na kolacje?

Polecane posty

Gość Hurrabura

Witam. O ile mniej wiecej wiem co jest na pozostale posilki, to z kolacja mam problem. Co powinno sie jadac na kolacje, zeby bylo zdrowo i w ogole? Jem 5 posilkow dziennie co ok 3-4h. Staram sie jesc zdrowo, unikac slodyczy a smiecie typu czipsy, fast-foody. dawno z jadlospisu wyłączyłąm. Szukałam w internecie ale natykam sie wylacznie na kolacje dla odchudzajacych sie. Ja natomiast mam dzienna dawke kaloryczna ok 2700 -3000kcl

Przykładowa zdrowa kolacja : 2 kromki chleba razowego + 3 plastry łososia albo chudej wędliny. Do tego warzywa. A przed snem możesz zjeść trochę owoców.

Gość wetjhbc
a w jakim jestes wieku ? ile masz wzrostu i ile wazysz? wydaje mi sie ze sporo jesz... chyba ze jestes bardzo aktywna fizycznie

Gość wetjhbc
przed snem owoce? chyba nie bardzo....

Gość Hurrabura
mam 20 lat. I prosilabym o jakies ogolniejsze przyklady..?? bo nie bede jesc codzien chleba razowego, lososia i warzyw. Dlaczego za dużo jem? Jem 5 posilkow dziennie o tych samych godzinach i moja przemiana materii pracuje jak szalona. mam 167cm i waze 56kg

Gość Hurrabura
No i jak jem mniej, np 2500kcl to chudne.. wolno ale chudne. Tak okolo 3000 jest dla mnie optymalne i wtedy waga mi stoi w miejscu. Zalezy mi zeby sie zdrowo odzywiac. Zeby na wieczor dostarczyc organizmowi wszystko co potrzeba.. ale w necie natykam sie glownie na przyklady dla osob odchudzajacych sie.