Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aajt

Jakie zarobki są dobre w Anglii?

Polecane posty

Gość aajt

Chciałam się dowiedziec ile mniej wiecej zarabiacie w Anglii? Ile trzeba zarobic miesiecznie zeby prowadzic normalne zycie i nie martwic sie o jutro? Dostalam oferte pracy w biurze na caly etat i zastanawiam sie ile płaca w Anglii na takich stanowiskach?

Gość akkkkkkkkkakaaa
oferta pracy w biurze to pojecie bardzo szerokie a ile dostalas/mozesz dostac? ja jestem od niedawna w uk i zarabialam ok 220 funtow tygodniowo. wystarczylo mi to na czynsz (po polowie z chlopakiem), zakupy, wyjscia od czasu do czasu i zaoszczedzilam ok 2000 funtow bo wiedzialam ze strace prace

Gość aajt
jest to agencja tlumaczy, kiedys tam pracowalam jako tlumacz i zarabialam 15 na godzine, ale teraz mam prowadzic biuro. nie wiem jak wygladaja teraz ceny w anglii, poza tym studiuje w polsce i chcialabym 2 razy w miesiacu przylatywac, a nie orietuje sie w cenach biletow. nie wiem tez jaka kwote zaproponowac, bo nie mam pojecia ile zarabia sie pracujac w takim biurze.

Gość akkkkkkkkkakaaa
poszukaj w internecie podobnych ofert. kazdy mowie, ze ciagle recesja i ble ble wiec nie placa za duzo itd jak dla mnie nawet 15 to szczyt marzen wiec raczej nic ciekawego ci nei doradze ;) a tak przy okazji chca cie sciagnac, zebys znowu dla nich pracowala? jesli mozesz napisz cos wiecej :) moj angielski jest calkiem niezly i praca moich marzen bylaby praca w anglii polegajaca na kontaktach w polskimi firmami. jakos do tej pory takowej nie znalazlam na dluzej. jedynie pojedyncze tlumaczenia, praca na 1 dzien np

Gość aajt
no chca mnie sciagnac, sama nie wiem, troche mi to nie odpowiada ze wzgledu na studia. na razie zbyt duzo nie wiem. szef ma przyleciec do polski zeby normalnie porozmawiac, spotkac sie. nie chce zrobic tak ze wyjade i poznije bede zyla od pierwszego do pierwszego bo na nic nie starcza a i na bilety musze osczedzac.

Gość do autorki..........
15 funtow to niezla stawka ale...zalezy w jakim miescie Londyn jest drogi, wynajecie odpowiedniego mieszkania, normalne zycie plus loty do Polski - to bedzie tak od 1 do 1 :O raczej Nie wiem - musisz podliczyc wszystko: ilosc godzin pracy, odejmij podatek, wynajem, zycie, sprawdz ceny biletow i wtedy decyduj. Powodzenia!

Gość 15 f to calkiem niezle
wiele rodzin zyje z jedenej pensji wynoszacej np 12 f /h (rodziny z dziecmi)

Gość ja nie pracuje
bo mam roczne dziecko, ale moj maz tak i zarabia 21.000 rocznie, tj. 1360 /msc i tak w maire nam starcza.

Gość hmmmmal ta praca
jako tlumacz to byla tak ad-hoc.... ile godzin tyg. to bylo, bo podejrzewam ,z malo dlaego tk duzo placili.

Gość aajt
hmm roznie czasami 20 czasami 30, jak mi sie chcialo tak pracowalam. :) moj szef byl moim dobrym znajomym dlatego moglam wybierac w zleceniach co mi sie podoba. tylko teraz mialabym zostac w biurze bo on wyjezdza.

Gość LondynLondyn
ty sie zalisz czy chwallisz? Dobrze sie orentujesz w realiach angielskich to po co sie pytasz,chcialas sie pochwalic jak to przylatuja po Ciebie a ty laskawie sie godzisz na zostanei szefowa biura? Czy Ci starczy to zalezy jaki tryb zycia prowadzisz,jesli mieszkanei w centrum Londynu,restauracje ,zabawa to nie starczy. Jesli wioska na prowincji i spokojne zycie to starczy i jeszce zostanie. Ceny biletow mozna bez problemu sprawdzic na necie.ja latam co tydzien a nei zarabiam kokosow...powodzenia w zyciu

Gość jak chcesz latac do polski
tak czesto to zalezy jak szybko kupisz bilerty bo im wczesniej je zarezerwujesz tym beda tansze (zazwyczaj choc zdazaja sie promocje w mniej chodliwych terminach) a stawka jak ktos juz powiedzial zalezy od miasta w jakim bedziesz mieszkala i ile placila za mieszkanie bo nie ukrywajmy na to wydasz wieksza czesc wyplaty. No chyba ze bedziesz mieszkala z kilkoma innymi osobami w mieszkaniu o wtedy oplaty sie zmniejsza

Gość drftgyhjukl
w stomatologii mam 21 na godzine i uważam,ze to okej.Sporo zaoszczędze i robie to co lubie:)

Gość MELISKAAAAA
Moj maz zarabia ok 2000 f miesiecznie, dla nas wystarczajaca, i z czego bardzo sie ciesze mozemy pomagac rodzinie.W tym momecie ja nie pracuje poniewaz ucze sie w collegu, wynajmujemy 1 bedroom flat, oszczedzamy pewna kwote w kazdym miesiacu, ale raczej nie odmawiamy sobie np dobrego jedzenia czy wyjscia gdzies. Wiem, ze baardzo ciezko jest teraz o prace z takimi zarobkami, ale na poczatku gdy pracowalismy oboje fizycznie zarabialismy w sumie 1300 i tez bylo ok tylko, ze nie mielismy samodzielnego mieszkania jak w tym momencie.

Gość bezsens
skoro byla juz w uk to wiesz co i jak wiec po co ten temat i glupie pytania?

Gość a ile sie zarabia w
sredniej wielkosci miescie jako sprzataczka badz w fabryce (tasma)??

Gość heruka
jako sprzataczka albo w fabryce to dostaniesz minimum czyli £5.85 :O

w fabryce to moze i minimum ale z tego co wiem, kolezanki ktore sprzataja maja wiecej - nie mowie o housekeeperkach w hotelach bo tam to nigdy nie ma wiecej niz minimum

Gość patusia26
w fabryce na kontrakcie mam na godzine Ł7,50

Gość jusaa
to chyba jestes supervisorem nie znam nikogo kto w fabryce tyle dostaje, max to 7 po 5 latach pracy i ukończonych kursach..

Gość ja sprzatam i mam 10/12 na h

Gość ja mam w fabryce 15 na godz
:P :D:D:D:D

Gość Sprzatam prywatne domy
Za 10f na godz. NORTH LONDON

Gość Madziulka a co to
za fabryka i czym się zajmujesz że tyle płacą? jestem facetem i rozglądam się za praca...