Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaq3

metoda yuzpe - pytanka

Polecane posty

Gość jaq3

Witam ! ;] Mam pytanie czy jesli wziełam dwie tabl steridilu 30, po godzinie kolejne dwie, gdyz potem dowiedziałam sie ze powinny byc cztery, natomiast po 12 godz wziełam juz na raz 4. Czy jest przez to jakies ryzyko ze to nie zadziała ? Lub czy mogą byc jakies złe skutki tego ? Do tego chciałabym wiedziec czego teraz sie spodziewac, okres normalnie mam za 2 tyg, w jaki sposob ta metoda zmieni moj okres ? mam jeszcze pytanie, czy jesli dzisiaj brałam te drugie 4 tabl to czy jutro jestem w 100% bezplodna i moge sie kochac bez zabezpieczenia ? Pozdrawiam ;)

Gość jaq3
Zalezy mi na odpowiedziach, moze ktos pomoze ? ;)

Gość rodzynki są złe
Dwie pigułki to połowa pierwszej dawki, skoro nie przyjęłaś jej tak jak powinnaś, ryzyko jest. Jak duże nikt Ci nie powie, bo nie wiadomo. Co do jutrzejszego kochania się bez zabezpieczenia - nie, nie będziesz zabezpieczona, to nie jest metoda antykoncepcji działająca na kolejne stosunki. Musisz się zabezpieczać. Poza tym radziłabym Ci wybrać się do ginekologa i porozmawiać z nim o antykoncepcji, bo widzę, że nie masz o niej zielonego pojęcia.

Gość jaq3
a jak ta metoda zmieni moj okres ? tak jak normalne branie anty czy tak jak tabl po ?