Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boskie Buenos

Sok z cytryny a zapalenie nerki!!!Pomocy!

Polecane posty

Gość Boskie Buenos

słuchajcie...moze bedziecie wiedziec lepiej,bo w internecie to raz pisza tak raz tak... czy jak sie ma zapalenie nerki i pecherza to wolno pic herbate z cytryna czy nie???

Gość Boskie Buenos
:O

Raczej tak. Witamina C jest zalecana przy zapaleniach dróg moczowych bo zakwasza mocz, a dzięki temu łatwiej pozbyc się bakterii. Ale może jest jakiś powód dla którego nie wolno. Mnie nic nie wiadomo o tym.

mnie cytryna z propolisem pomogła na stawy bolały a na nerki to chyba lepiej żurawina

Gość colo1
Mam dla Ciebie smutną wiadmość - sok z cytryny ma odczyn zasadowy - nie kwaśny i w związku z tym nie zakwasza swoim istnieniem moczu. Nara

Gość szkrabku
z mojego doświadczenia: przy zapaleniu nerek należy pic jak najwięcej płynów (herbata z cytryną nie zaszkodzi, dobre jest tez piwo bo moczopędne, w rozsądniej ilości oczywiści), aby dużo sikać - cel: szybsze wypłukanie bakterii. ważne jest aby wspomagać się czymś, co oczyszcza drogi moczowe z bakterii. ja stosuje napój żurawinowy apiurin, niedrogi, skuteczny i co najważniejsze to nie tabletki, więc lepiej przyswajalny.