Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChoryGregory

Leukoplakia? Obgryzam od dziecka policza.

Polecane posty

Gość ChoryGregory

Witam, od dziecka obgryzam policzka, im jestem starszy tym bardziej się kontroluje ale zobaczyłem, że nie są takie ładne i kolorowe jak powinny być w środku. http://img12.imageshack.us/img12/6919/leukaptia.jpg to moja jamaaa czy to może być nowotwór?

Gość ajajaja
o matko, ile zebow masz poplombowanych!!!

Gość ojejciajejcia
ajajaja poblombowanych? przeciez to są dziury a nie plomby,ja pierdole.

Gość ChoryGregory
dziękuję za wpisy. Ale prosiłbym osoby dorosłe o wpisywanie się (tylko takie wpisują się na temat). Pozdrawiam:)

Gość tryku
wylecz zęby, to pogadamy, a nie policzkami się przejmujesz....

Gość ChoryGregory
Zeby mam zdrowe. Dyskusja mnei niteresuje na temat policzków a nie zębów/zarostu czy koloru uzębienia;) pozdrawiam

Gość ojejciajejcia
mysle,ze masz wyzarte to zaden nowotwor ,wiec sie nie martw:) a mozesz mi wytlumaczyc tylko jedno jakim cudem masz zęby zdrowe,skoro widac co innego?

Gość ChoryGregory
chodzę regularnie do dentysty. Ostatni wizyta 2 tygodnie temu. Gdyby było coś źle to nie kazała by mi przyjść na kolejną kontrolę za pół roku tylko wcześniej:)

Gość ojejciajejcia
w takim razie przepraszam;) myslalam,ze ciemnych plomb juz nikt nie stosuje

Gość porownalam moje policzki
bo na poczatku twoje wyglday mi normalnie.Ale teraz widze moje sa o niebo ladniejsze:D

Gość panna spokojna
Nie wygląda to absolutnie na leukoplakię. Nie chciej już więcej amalgamatów. Za dużo ich masz. Twoja jama ustna może się zachowywać jak takie bioogniwo. Procesy elektrolityczne mogą zacząć zmieniać Twoje śluzówki. Na moje wyczucie amalgamat w 5 lewej górnej jest za duży w stosunku do grubosci podniebiennej ścianki zęba. Amalgamaty odrobinę kurczą się i rozszerzają (jak każdy metal), zmuszając ścianki zęba do dodatkowej pracy. Skończy sie tym, że Ci "trzaśnie" podniebienna ścianka piątki przy samym korzeniu ( "zmęczenie materiału biologicznego") i mogą być poważne kłopoty z odbudową. Uzbieraj na wypełnienie światłoutwardzalne i wymień ten amalgamat. :)

Gość gość
Jestem przerażony tym co zobaczyłem na zdjęciach o skutkach obgryzania policzków. Jestem bardzo zdesperowany i chcę przestać, ale to dzieje się automatycznie i jak się zorientuję to już wyjadam do krwi. Pojawiły mi się takie białe "matowe" ślady do wewnątrz. Gdy przejeżdżam językiem kilka razy to one się obluzowują i górna warstwa schodzi i skora się goi i znowu obgryzam i znowu się to pojawia i goi i tak w kółko. Wiem o tym, że za którymś razem coś się stanie gorszego. Proszę o podanie jakiś skutecznych sposobów na leczenie tego.