Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fillmana

Do zmuszonych noszenia okularow

Polecane posty

Gość Fillmana

Od jakiegos czasu zaczelam potrzebowc okulary do czytania, zaczelam od +1. Teraz juz mam +2,5. Na odleglosc widze, ale czytam, pisze, obsluga komputera, i.t.p.to tylko w okularach. Zrobilam ich wiecej , oprawy do koloru i wyboru. Nie moge sie przyzwyczaic, ten swiat przez ramki mnie drazni. Zakladam jak potrzebuje i szybko sciagam. Szkla kontaktowe nie wchodza w rachube, bo ja potrzebuje je tylko do czytania. W okularach czuje sie okropnie, nie liczylam sie z tym ze bede kiedys uzalezniona od okularow. Jak sobie z tym radza inni?

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kwestia przyzwyczajenia,albo kup kontakty

Gość n fbxn
kwestia przyzwyczajneia

Gość Fillmana
Ja sie przyzwyczajam juz trzy lata. Co robic zeby nie parowaly.

Gość ja mam szkła
i problem parowania mam z głowy. Niestety w okularach się źle czułam. Teraz jest rewelacja :) Chwała temu kto wymyślił soczewki :classic_cool:

Tyle że szkła kontaktowe są zalecane dla osób z minusami, a nie plusami. Więc akurat rada kup soczewki nie wchodzi w gre. A co do pytania - spróbuj dobrać lepsze oprawki, może są za małe? Inna oprawa, albo bez oprawy. No i przyzwyczaic sie...

Gość Fillmana
Ja potrzebuje tylko do czytania, nie moge w okularach (kontaktach) prowdzic auta,ulica chodzic. Zakladam jak czytam , przy zakupach , jak place i.t.p. a potem bez . I tak je sciagam i zakladam 100 razy na dzien. Na "daleko", to patrze "z nad okularow."

Gość miss skalpela
na parowanie to chyba nie ma sposobu. Chyba, ze posmarujesz szkła środkiem przeciw parowaniu szyb w samochodzie, ale nie wiem czy to coś da ;)