Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w andli 567

ktora z was po macierzynskim w uk, zwolnila sie i dostawala z JC

Polecane posty

Gość w andli 567

zasilek? jobseeker allowance? Moze ktos mial taka sytuacje, bo z powodu bolu w plecach do poprzedniej pracy nie moge wrocic i sie zwalaniam. nie wiem czy z job centera dostane zasilek jobseeker? jak myslicie? on jest na pol roku po 55f tygodniowo chyba.

Gość w andli 567
komu muszę obciągnąć żeby dostać zasiłek?:o

Gość o jezu eh
rusz sie i idz do joc centre i po prostu zapytaj, a jak ci sie nie chce wychodzic z domu to zadzwon... takie to proste

Gość w andli 567
podszyw ten z obciaganiem oczywiscie :(

Gość o jezu eh
dostaniesz, rusz de...

Gość w andli 567
ale na jakiej podstwaie dostane? jak to sie odbywa. napisz

Gość w andli 567
a nie powiedza mi ze skoro sie sama zwo,nilam to zasilku nie dadza

Gość o jezu eh
p.s jakbys byla madra przeszlabys sie do gp i jezeli masz problem zdrowotny dostaniesz papierek zaniesiesz go gdzie trzeba i dostaniesz Disability Working Allowance ps nie wiem po co tu pisze... masz czas zamiat pytac na kafe poszperaj w necie... po co pytasz obcych ludzi tutaj ktorzy maga ci gowno co odpisac? np. to z obciaganiem ;)

Gość o jezu eh
ja tez sie zwolnilam wolontarly z pracy i nie moglam znalezc innej, nie pracowalam legalnie nawt calych 6 miechow a JSA dostalam.. dlaczego sie nie przejdziesz do urzedu i nie zapytasz?! rozmawiasz po ang?

Gość w andli 567
masz racje , kafe to gó w no, ale zawsze cos uslysze, jak od Ciebie np :) a do gp regularnie chodze, i na fizjoterapie ktore gucio daja, ale zaswiadczenia ze nie moge wykonywac stojacej pracy zaden nie chce mi dac, jedynue potwierdzaja to ze mam bole w plecach. to w jc moga mnie za sciemniacza wziasc skoro gp nawet nie moze mi napisac ze nie rekomenduje mi stojacej pracy, a moja przed macierzyskim wlasnie taka byla. no rzesz w morde

Gość w andli 567
no pewnie ze rozmawiam, tylko taka ku r w is ko na wejsciu stoi i informacji udziela ZE JAK NA OSZUSTA ODRAZU PATRZY. a pozatym na allowance na podstwaie income base sie nie lapie bo moj maz pracuje ponad 24 h tygodniowo, jedynie to drugie zostae, na podstawie contribushion base.

Gość w andli 567
musze brzdąca nakarmic, zaraz bede a Ty pisz

Gość o jezu eh
wiesz co, nie wiem jak to teraz jest czy sie nie pozmienialo ale nie jestem pewna czy nawt trzeba miec papier od gp... z tego co kiedys w tv ogladalam to bylo mowa ze kazdy moze sobie pojsc na disability w.allowance poniewaz wystarczy tylko zlozyc aplikacje i nie trzeba zadnej dokumentacji od lekarza ale w sumie to nie wiem jak jest teraz... dlatego npaisalam ci o papierze od gp.. idz do joba i opowiedz o swoim problemi, pomoga ci.. musza!

Gość w andli 567
nowiem musze isc do nich, kurde ale to co o jobseekera czy o disability allwacce siestarac? chyba o to pierwsze bo prace siedzaca moge smialo wykonywac, chodze przeciez itd to gp nie da mi sie jakas niepelnospawna jestem. i tylko na disabliti sie nadaje.

Gość o jezu eh
oh to temat rzeka... myslalam ze jestes sama, lub samotna mama... jezeli twoj partner pracuje to nie dostaniesz JSA, nie ma takiej opcji... mozna dotac jsa jako couple ale wtedy twoj maz musialby tez zrezygnowac z pracy no i wtedy aplikacja o housing benefit, council tax benefit, do tego dostalibyscie tokeny na mleko i owoce, warzywa, jezeli macie male dziecko.... zyc nie umierac :)

Gość o jezu eh
jezeli rzucisz prace to podwyzsza ci child tax credits, na JSA nie licz to odpada a z disability w.a tez nie wiem skoro twoj maz pracuje... musisz sie umowic i zapytac...

Gość w andli 567
niechce mi sie wychodziic z domu bo z malym a pozatym plucha straszna, snieg sie rozpuscil a z domu nie zadzwonie do JB na ta ich infolinie bo stacjonarki nie mam a z komorki fortune mi zerzre jak przez te wszystkie automaty przejde zanim do zywego czloiwiekaq mnie przelacza. no rzesz...

Gość w andli 567
oo takiego podyzsza, tzn podwyzszyli jak macierzyski platny mi sie skonczyl to o 2 funty podniesili tygodniowo, ale teraz dziecko rok skonczylo i spadl ctc o polowe. wiec juz mi sie nie podniesie nawet jak sie zwolnie bo sytuacja finansowa sie nie zmieni

Gość w andli 567
no wiem, nie chce i disabilii i jsa chce w zasadzie ktoreys z jsa, bo niezdolna calkowicie do pracy nie ejstem. a Ty ktory jsa masz? opartny na podatkach ktore placilas czy na dochodach? i jak sie przez to przechodzi.

Gość o jezu eh
jezeli w ogole masz juz child tax credits... a twoj maz jezeli pracuje 24 h tyg jezeli ty bys nie pracowala dostalby working tax credits ( o ile juz go nie dostaje) mam nadzieje ze ci troche pomoglam.... moja rada to nie patrzec na miny pani w dzwiach bo gowno ja to obchodzi po co przychodzisz do JC, nie ma prawa patrzec sie na ciebie krzywo, to nie polska, tu tyle ludzi jest na zasilkach, nie ma sie czego wstydzic, masz prawo pytac i uzyskiwac odpowiedzi, jezeli czegos nie rozumiesz do konca powiedz zeby ci powtorzyli az do skutku, to ich praca!

Gość o jezu eh
ja nie jestem na jsa

Gość w andli 567
no ale napisalas ", nie pracowalam legalnie nawt calych 6 miechow a JSA dostalam" wiec bylas ale nie jestes tak? juz ci skonczyli placic?

Gość w andli 567
juz dzwonilismy i kalulatory w necie wypelnialismy i ona za duzo zarabia, ale to jest nic dla nas i tak, bo ma alimenty na syna w polsce 1200zl zadadzonew iec co miesiac nam peka 300 funtow, ale na to nie patrza tu w anglii nigdzie. wszedzie brane sa tylko nasze dochody a wydatek te 300f juz nie i mysla ze zyjemy jak panstwo.

Gość o jezu eh
oni tak po prostu nie koncza placic :) nie ma limotow;) bylam z mezem jako couple i tak to bylo mozliwe powiewaz i ja i on w podobnym czasie zrezygnowalismy z pracy... w momencie kiedy on znalazl prace na part time jsa zostal wstrzymany a my dostalismy child tax credits, working tax credits, child benefit...

Gość w andli 567
nie no chyba koncza ? 6 miesiecy jsa i dowidzenia. ile beda placic?

Gość o jezu eh
no tak to juz nie jest ich sprawa tylko wasza, niestety...

Gość o jezu eh
masz zle informacje, dopoki 'starasz sie szukac pracy' i wypelniasz sumiennie swoja ksiazecze nie przestana ci placic :)

Gość w andli 567
a tego dziecka jego wszedzie nie mozemy podawac w aplikacjach np, w council tax benefit? ze jest 2 dzieci a nie 1? jak myslisz? bo na niego 300 f idzie przeciez to przeciez nie mozna traktowac jakby nie bylo.

Gość o jezu eh
alimenty na 1 dziecko w polsce 1200 zl, ciezko mi w to uwierzyc...

Gość w andli 567
aha mozliwe ze zle, a jaka ksiazeczka, i jak szukasz pracy zeby dalej placili? tzn chodzisz po miescie i co? jak udowadniasz w jc ze szukasz ale nici z tego?