Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja426

przepisy na tort dla roczniaka

Polecane posty

Gość ja miałam 21
Tort jest raczej dla gości. Dziecku i tak dasz tylko kawalątko na spróbowanie więc może zjeść w zasadzie wszystko. Ja proponuję coś prostego: biszkopt, na to ptasie mleczko w 2 kolorach, owoce (pomarańcze albo ananasy w syropie) i galaretka. Prosto się go robi, jest pyszny i lekki.

Gość ja miałam 21
aa jeśli chodzi o kształt to niestety. wiem tyle ze można kupić (szukaj na allegro)specjalne foremki do babeczek. pieczesz babeczki i złączasz i powstaje dinozaur albo motylek. Ozdobić to można kolorowym lukrem- robisz lukier w cukru pudru wody i soku z cytryny i dodajesz np soku z buraka (różowy) albo kupnych barwników. Są też dostępne pisaki lukrowe w marketach, a na allegro można nabyć kolorową masę marcepanową. Lepi się jak plastelina i jest przepyszna.

dzięki ale moje dziecko w zasadzie już je wszystko wiec to bez znaczenia ,nie mówie tu o alkoholu i bardzo zależy mi na fajnym kształcie .Może ktoś jeszcze się wypoiwie?

Gość gość
Można zrobić tort w kształcie motyla a środek w kolorach tęczy albo z galaretek ze śmietaną albo biszkopty zabarwione z kremem. Przepis na tęczowy tort jest na kotlet.tv