Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniaczka oczyszczania

Oczyszczanie twarzy

Polecane posty

dziewczyny jak oczyszczacie wieczorem swoją twarz? Bo dziś mój facet, z ktorym od niedawna mieszkam jak przygladal sie mojemu 'zabiegowi' oczyszczania to mnie wyśmiał i powiedział, ze przesadzam, ze jego wczesniejsza az tak nie cyrkowala. Moze faktycznie szaleje za bardzo..? Otóz - najpierw przemywam twarz mleczkiem - nakladam je na wacik i zmywam makijaz/brud 'miasta'. Pozniej nakladam to samo mleczko na dloń i smaruje nim buzie tak jak kremem, po czym suchym wacikiem to 'ściągam' Przemywam buzie tonikiem Biore trochę zelu i myje wodą - zmywajac pozostalosci mleczka nastepnie biore szczoteczke do mycia twarzy (którą wczesniej wyparzam wrzątkiem) i zelem antybakteryjnym myje buzie - robię to 2 razy. wycieram recznikiem tym razem 'wklepuje' wacikiem tonik jak sie wchlonie to stosuję krem. Może faktycznie przesadzam? ALe nie chwaląc sie - moja buzia wygląda super...mam tłustą cerę, ale zero zaskórników, wągrów...sporadycznie wyskakują mi pryszcze, ale takie ''hormonalne'' zw. z cyklem. Jak wy oczyszczasie buzie?

mam :( związaną swoją drogą z twarzą :( nie lubię jak ktos jej dotyka, sama poza 'pielęgnacja' też tego nigdy nie robię.. czyli ze przesadzam?

Przesadzasz. W zasadzie stosuje się albo mleczko, albo żel do mycia twarzy. Ja bym na Twoim miejscu wyeliminowała raczej etap z mleczkiem a zaczęła od razu od mycia twarzy żelem i szczoteczką - jeden raz. Tonik, krem i wystarczy. W ten sposób niszczysz naturalną barierę ochronną skóry i wtedy zwykle mocniej się przetłuszcza.

Gość dobrze że tak starannie
oczyszczasz buzie! Dzięki temu wolniej się skora starzeje Nawet jesli to choroba/obsejsa - wyjdzie ci na zdrowie w podobny sposob skore oczyszczają japonki - a ona slyna z idealnej cery! pozdr.

ja ci radzę tak: mleczko na wacik, dokładnie oczyścić buźkę, możesz też zrobić to drugi raz czystym wacikiem dla pewności i potem tonik albo tylko żel, zmyć oczywiście wodą i tonik, a szczoteczkę 2 razy w tygodniu, raczej nie codziennie :)