Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toomuchtears

baza przed nałozeniem fluidu

Polecane posty

czy moge uzywac bazy przed nalozeniem fluidu jesli mam problemy z cera tzn tradzik zaskornikowy, moja cera jest sucha a widzialam w Rossmaie baze z Soray do cery suchej wiem tez ze w avonie jest bezbarwna baza magic 30 ml czy moge w ogole takiej uzywac.Bylam ostatio w daglasie i sprzedawczyni powiedziala mi ze mam na tyle wysuszona skore ze oprocz podkladu i korektora powinnam uzywac jakiejs bazy ale zaproponowala mi korygujaca z Lauder ok 100zl. dla mnie za drogo!

Gość Velvet2345
Uzywac mozesz jak najbardziej, ja polecam baze silikonową z Delii jest rewelacyjan i kosztuje 13zl, mam kolezanke ktora uczy sie na kosmetyczke i nawet babka whurtowni kosmetykow profesjonalnych powiedziala jej ze nie ma sensu kupowac drogiej bazy ze ta z delii jest super, a teraz aktualnie uzywam bazy silikonowej z Ingrid i tez jest zadowolona :) aha i kosztowala 11zl :) poszukaj ich w malych drogeriach osiedlowych

Gość xsssss
co za bezsens z ta baza kiedys nie bylo czegos takiego i jakos bylo a teraz musi byc? moja kumoela tez tak to wychwalala a teraz ma pelno syfow wydaje mis ei ze to nie przepuszcza powietrza

a gdzie mozna kupic taka baze z Delii? na allegro sa po 13 zl. a czy znajde ja np w drogeriach typu Rossma albo Natura?

Gość Velvet2345
W rossmanie chyba widzialam delie ale czesciej spotyka sie to w tych malych drogeriach :) A co do osoby ktora mowi ze po co to :) ja np mam cere mieszana i podklad szybko znika mi z twarzy a kiedy uzywam bazy zostaje na niej dluzej i mi np pryszcze od tego nie wyskakują nie wiem moze to zalezy od cery a moze tez i od podkladu, ja np gdy uzywam ciezkiego podkladu mam pryszcze a odkad uzywam mineralnego to nic mi nie wyskakuje;p

ok dzieki:) wiem ze na pewno dla mnie jest taka zielona baza lecznicza na popekane naczynka ktore mam na twarzy+ pelno prezbarwien na twarzy dla mnie dobrym rozwiazaniem jest baza korygujaca ok 109 zl. kosztuje w Daglasie z chyba z Clinique ale to zdecydowanie za drogo,wlasnie bylam ostatio w Daglasie akurat szukalam podkladu i sprzedawczyny zaproponowala mi taka baze jako kamuflaz ale cena nie dla mnie:/ czytalam pozytywy zarowno o bazie bezbarwnej Avon 30 ml jak i Soraya ale ja musze miec ja do skory suchej wiec wg Was dziewczyny ktora wybrac , baza Delia tez moze byc do skory suchej mam podrazniona skore takze przez antybiotyk od dermatologa Isotrexin bo on wysusza

Opis Deli bazy: BAZA POD MAKIJAŻ OPRACOWANA Z WYKORZYSTANIEM TECHNOLOGI SILIKONOWYCH I AKRYLOWYCH POLIMERÓW SPRAWIA ,ŻE SKÓRA STAJE SIĘ IDEALNIE GŁADKA,A FLUID I PUDER APLIKUJE SIE RÓWNOMIERNIE NA CAŁEJ TWARZY.DELIKATNE ZMARSZCZKI I NIEDOSKONAŁOŚCI CERY STAJĄ SIE MNIEJ WIDOCZNE I OPTYCZNIE WYGŁADZONE.SPECJALNA FORMUŁA SME(STAY-0N-MAKE-UP EFFECT)ZAPEWNIA SKÓRZE TRWAŁY MAKIJAŻ ORAZ MIĘKOŚĆ,MATOWY I NATURALNY WYGLĄD.DZIĘKI ZAWARTEMU W TEJ FORMULE KWASOWI HIALURONOWEMU O WŁAŚCIWOŚCIACH SILNIE NAWILŻAJĄCYCH,JEST WSPANIAŁYM UZUPEŁNIENIEM OCHRONNEGO I ODŻYWCZEGO DZIAŁANIA KREMÓW PIELĘGNACYJNYCH.DZIAŁA NATYCHMIAST PO APLIKACJI,GWARANTUJĄC WYGŁADZENIE I MIĘKOŚĆ SKÓRY ORAZ UTRZYMANIE KOMFORTOWEGO,NATURALNEGO MAKIJAŻU PRZEZ CAŁY DZIEŃ.NADAJE SIĘ DO KAŻDEGO RODZAJU SKÓRY. to chyba dla cery suchej sie nadaje....

aha idowedzialam sie ze teraz na zime jak najbardziej dobra jest baza poniewaz dodatkowo tak jak podklad chroni przed czynnikami zewnetrznymi mrozem i wiatrem:)

baza jest super, ale tylko raz na jakiś czas, raczej nie codziennie, trzeba dać skórze odpocząć, nie obciążaj jej tu bazą, tu jeszcze podkładem, pudrem