Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Teres-a

otoskleroza

Polecane posty

Proszę doradzcie mi, co mam zrobić.Od 2 lat noszę aparat słuchowy Cielo 2 Active,wada słuchu .Mam aparat zauszny-otwarte dopasowanie-chciałam wewnątrzkanałowy, ale protetyk twierdził, że przy mojej wadzie mogę mieć tylko zauszny ze względu na wentylację.Mam problemy ze słyszeniem, nie rozumię przede wszystkim wysokich tonów, mam wrażenie zatkanego lewego ucha,chodzę ciągle do protetyka, on scisza, lub podgłaśnia aparaty, ja słyszę różnie w zależności od dnia, pogody,samopoczucia.Nie wiem już co robić -proszę doradzcie mi co mam zrobić.Czy ktoś z Was tak miał?

nosiłam aparat słuchowy 8 lat i było tak jak piszesz czasami dobrze czasami nic nie słyszałam, ale zdecydowanie zauszny dla nas jest lepszy. Najpierw nosiłam go na lewym uchu, po zabiegy koszt 50 zł przełożyłam na prawe ucho ile kosztuje aparat nie mszę ci pisać ....a poza tym nie każdy może nosić taką kasę w uchu :) masz Baaaardzo drogi kolczyk. Ja tak to traktowałam i tak jest nadal :) To nie koniec świata . w marcu 2009 miałam zabieg (z powodzeniem słyszę na lewe ucho) 11 grudnia miałam zabieg na prawe ucho niestety nie został osiągnięty efekt z marca. teraz jestem w trakcie czekania i kwalifikacji na implant Baha. Jedno mogę stwierdzić lekarz który mnie prowadził od rozpoznania do dzisiaj jest SUPER to dr. Józef Mierzwiński z Bydgoszczy, przeprowadzał obydwa zabiegi. Nawet nie wiesz ile znaczy słyszeć na jedno ucho , bez aparatu, narazie! Lekarza Ci polecam jakby co!