Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulkaaaa

publicystyka ekonomiczna i public relations

Polecane posty

Gość madziulkaaaa

ekonomia spec. publicystyka ekonom. i public relations - kończył ktoś? najbardziej chodziłoby mi o Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ale jak najbardziej poczytam o każdych doświadczeniach, nie tylko z poznania :) warto studiować? ? ? ? ? ? ?

Gość madziulkaaaa
hmm?

Gość madziulkaaaa
ktoś coś wie na ten temat ?

Gość madziulkaaaa
ponawiam

Gość madziulkaaaa
??????

Gość Magdaaa812
nie wiem ja sie nie znam ? poczekaj na inne komentarze

Gość madziulkaaaa
moze ktos jednak wie?

Gość madziulkaaaa
?????????????????????????????????????

Gość gość
Chce sie wybrac na ten kierunke w rym roku. Może ktos jedbak sie wypowie na teb temat?

Gość gość
Moim zdaniem to bardzo wartościowy kierunek! Wprawdzie kończyłam PR na UAM, ale również polecam. To przyszłościowa specjalność, bo branża cały czas się rozwija. Nie miałam problemu ze znalezieniem praktyk (robiłam w http://wizerunkowo.com/), a i pracę szybko dostałam, bo jeszcze będąc na studiach. Więc ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała ;)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców Prószków jest miasteczkiem w województwie opolskim niedaleko Opola a Pruszków pod warszawą

Gość gość
"publicystyka ekonomiczna"? to tam szkolą tych wszystkich pisarczyków i telewizyjne gadające głowy pierniczące trzy po trzy? "kryzys na rynku nieruchomości w Bangladeszu spowodował obniżenie kursu wig20 w Polsce" :D oni całkiem poważnie takie pierdy mogą pociskać :D

Wybierając kierunek ekonomiczny, bez względu na to, jaką masz specjalność, musisz być świadoma, że część programu studiów pokrywa się z programem normalnej ekonomii, czyli na pewno będziesz mieć matematykę, ekonometrię i statystykę, musisz być pewna, że jesteś gotowa uczyć się o całkach, pochodnych itd. Natomiast co do specjalności to możliwe, że będziecie mieć ją od któregoś semestru, nie od razu, ale myślę, że to fajne połączenie, bo tak jakby 3 w 1 ;) a Public Relations u nas w Polsce jest nadal dość niszową dziedziną, która zaczyna być dostrzegana dopiero od niedawna - bo ilu ludzi np. słyszało o rozdaniach nagród Złote Spinacze dla najlepszych kampanii PR? Ja po przeczytaniu artykułu: http://www.proto.pl/aktualnosci/zlote-spinacze-rozdane-maurent-pr-havas-i-hk-otrzymaly-po-trzy-statuetki Więc aż takich kłopotów z dostaniem się tam nie powinnaś mieć jak przy innych obleganych kierunkach. A co do przyszłości to powstaje coraz więcej agencji PR-owych i jest to jedna z tych dziedzin, które będą się sprawnie rozwijać, a poza tym jest dużo magazynów oraz portali o podłożu ekonomicznym, da się coś znaleźć, jak dobrze poszukiwać.

Gość publicznerelacje
To prawda że branża PR cały czas się rozwija i na pewno nie będzie większych problemów ze znalezieniem w tym kierunku pracy, ale nie wiem jak taka praca wygląda, boję się że trzeba wyrabiać normy jak w call center, takie prace nie są przyjemne, proszę poczytać http://monoslad.pl/pr-kiedys-i-dzis/