Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paolcia1

Teściowe a wnuki

Polecane posty

Gość paolcia1

Witam. Mam takie pytanko. jak sobie radziłyście z bezcennymi poradami odnośnie wychowania dzieci? Ja jestem w ciąży i już teraz często słyszę porady na temat przewijania, kąpania itp. Najgorsze jest to, że myślałam, że tylko teściowa będzie się wtrącać, ale o zgrozo- w moja mamę zaczyna jakiś diabeł wstępować. Zresztą i jedna i druga przy każdej okazji musi coś dogadać. Już mam dość- a co będzie jak się dziecko urodzi?

Gość i.i.
Chyba niestety będziesz musiała się uzbroić w cierpliwość ;) niekiedy takie rady są naprawdę pomocne ale czasem jednym uchem wpuszczaj a drugim wypuszczaj bo inaczej zwariujesz :)

Gość paolcia1
Na pewno te rady są cenne - ale One już jakiegoś kręćka dostają. A poza tym w wielu sprawach różnią się poglądami a po moim powrocie do pracy dziecko ma zostawać raz z jedną raz z drugą. I jak każda zacznie na swój sposób wychowywać to nie wiem co będzie...

Gość paolcia1
podnoszę

ja słuchałam i wypuszczałam jak beziesz matka sama będziesz wiedziała co robic ;) a dobra rede to dam ci ja po porodzie zabij dechami drzwi i okna nikogo nie wpuszczaj przez 2-3 tygodnie no i kup sobie nauszniki he he bo dobre redy bliskich dopiero sie zaczna czasy sie zmieniły i nie zawsze to co było 20 lat temu musi byc teraz robione tak samo powodzenia

Gość wysłuchaj przytaknij a rób
swoje.

Gość ja powiem tak.....
u nas była podobna sytuacja teściowa za zmianę z moją mamą dawały tzw dobre rady a mnie szlak trafiał ....w końcu oboje z mężem rozwiązaliśmy sprawę w ten sposób że on porozmawiał ze swoją matką a ze swoją i od tego czasu się skończyło na szczęście żadna się nie obraziła po prostu wiedziały że chcemy sami wychowywać nasze dziecko a jeśli pojawi się jakiś problem to zwrócimy się o pomoc

Gość paolcia1
Macie racje, tylko ja jestem taka, że mnie strasznie wkurza jak ktoś mnie cały czas poucza. Na dodatek nie wiem jak jest u Was ale moja Teściowa czy Mama, a także większość ciotek zatrzymała się na czasach jak ja w pieluchy robiłam (oczywiście tetrowe, a jakże:)) Dzisiaj też rozmawiałam z Teściową, która mnie uświadamiałała jak to dziecka na pół sekundy z oka nie można spuścić bo coś się może stać-ma rację, tylko mój M ma całą łepetynę w bliznach z dzieciństwa, a to się uderzył, a to przewrócił itp. A teraz ona taka mądra.

Gość paolcia1
Do ja powiem tak- a nie musiałaś dzieciaczka z teściową zostawiać?

ja powiedziałam mojej ze w starciu ze mna nie ma szans a maz swojej zeby sie nie zaczynała bo ja po porodzie była strasznie drazliwa ale to ponoc hormony i potem przechodzi cały czas robiłam po swojemu i moje dziecko nigdy nie było odparzone,nie chorowało i nadal zyje hehe teraz ma juz 2 lata a oja mama nadal czasem dostaje ataku serca jak widzi jak lekko? jest ubrane lub ze własnie spadło ze stołeczka czy czegos tam...babki sa nadwrazliwe poprostu

Gość paolcia1
Abraja- dzięki, myślę, że z moją Mamą sobie poradzę- chociaż powiedziała mi ostatnio, że możemy do niej dziecko na cały tydzień przywozić i w piątek zabierać- czerwona lampka mi się zapaliła. Owszem, oboje pracujemy ale to nasze dziecko będzie w końcu. A jakbym nawet tak zrobiła, to moja Teściowa by zawału pewnie dostała- bo "co to za matka co cały czas z dzieckiem nie siedzi". I tak jedna swoje, druga swoje. Zaczynam się poważnie bać.