Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przylaszczkaaa

JAK ODUCZYĆ KOTA AGRESJI???

Polecane posty

Gość przylaszczkaaa

mam 3 miesięczną kotkę rasy syberyjskiej (niestety kupiona "na szybko" w pseudohodowli, bez rodowodu). Jest grzeczna i chyba to normalne w jej wieku drapać, gryźć, bawić się, szaleć (w ramach rozsądku bo bawi sie swoimi zabawkami, nie wchodzi na stoły czy firanki, ma swój drapak). Problem w tym że wydaje się być zbyt agresywna (np drapie i gryzie twarz w momencie kiedy chce sie do niej przytulić). Chcę ją tego oduczyć i nie wiem jak, pryskanie wodą w pyszczek nie pomaga bo ona chyba wtedy nie wie o co kaman. Chciałabym żeby była bardziej przytulaśna i mnie drapała (mam całe ręce podrapane). A może taka kocia natura?? :-/

Gość dfgfdghfhdgf
"Chciałabym żeby była bardziej przytulaśna i mnie drapała (mam całe ręce podrapane)" chcesz zeby Cie drapala? a powaznie to zrob jej minetke, na kocie glena podzialalo...

Gość ytonk
ciekawy temat to był 10 lat temu jak się kafeteria pojawiła ale ten temat już był 125 razy , więc niech w kosmos odleci razem z karmą dla kotów i kuwetą oraz żarciem dla kota i jego odchodami z piaskiem, precz !

Gość przylaszczkaaa
miało być "i mnie nie drapała" ytonk - i precz z tobą barani łbie

Gość asdsm
Drapie Cię tylko w sytuacji jak się do niej przytulasz? Być moze jej agresja wynika ze stresowania, jak lałaś jej wodę do pyszczka to odniosło to skutek odwrotny od zamierzonego. Obetnij jej pazury i obchodź się z nia delikatnie, może Ci zaufa. Nie męcz jej jak nie ma ochoty na zabawę, poczekaj aż sama przyjdzie do Ciebie po porcję pieszczot

Gość przylaszczkaaa
tak właśnie zrobię, bo to przecież nie jej wina, jak ją ściskam i tulę kiedy nie ma na to najmniejszej chęci. Pozdrawiam!

kup jej kaganiec :) ja mojego tak "karałam" jak skakał do buzi i drapał to była najgorsza kara dla niego i oczywiście klaps po dupie :P

Gość bo koty to dranie .......

Gość jak ja nie nawidzę kotów
wypierdol na mróz jak mu jaja zmarzną to spokornieje:classic_cool:

Gość bylo se
pluszowego kota kupic to by nie gryzł!