Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewunia2-3

jak sie uwolnić...

Polecane posty

Gość ewunia2-3

Pewnie podobny temat byl juz tutaj poruszany,mimo to chcialabym zalozyc nowy...Zaczne od tego ze jestem z chlopakiem od roku,wczesniej bylam z innym prawie 2lata. Problem jest w tym ze nie moge zapomniec o bylym,przpominaja mi sie rozne wydarzenia,wspolnie spedzone chwile,wspolne swieta,wspolny sylwester itd. Rozstalismy sie bardzo burzliwie. Ja zawinilam i on zawinil. Duzo mnie spotkalo przykrosci z jego strony po zerwaniu, poza tym w zwiazku oprocz milych chwil byly koszmarne awantury spowodowane jego zazdroscia,meczylo mnie to i w koncu powiedzialam koniec...Wszystko byloby ok,ale ja nie potrafie zapomniec o tych fajnych chwilach ktore spedzalam z nim, nie moge przestac myslec o nim.Nie wiem co robic...Moze ktos ma podobna sytuacje,albo pomysl na zapomnienie...

a nie pomyslałaś że może za szybko zaczęłaś nowy związek? Nie było tak że chcialaś zapomnieć o ex i jestś z tym obecnym?

Gość Miki55
Nie możesz przez wieczność rozpatrywać przeszłości, bo życie ucieknie ci przez palce. Jak sama piszesz były miłe chwile (i niech te zostaną gdzieś w twoim sercu), ale były też koszmarne, które były powodem zerwania. I o tym powinnaś pamiętać. Nie wspominaj go, nie żałuj, bo miałaś poważny powód by z nim zerwać i O TYM PAMIĘTAJ. ZACZNIJ ŻYĆ DZIEWCZYNO nie oglądaj się już za siebie. Było mineło...koniec kropka.

Gość ewunia2-3
Pomyslalam,ale z bylym oficjalnie nie jestem od 3 lat,ale tak naprawde od roku nie utrzymujemy kontaktu,wczesniej przez dwa lata mielismy czesty kontakt. Nie jestem pewna czym spowodowne jest to ciagle rozpamietywanie mojego bylego zwiazku i jego dobrych stron.Z obecnym chlopakiem nie jest mi zle,ale ciagle porownuje go w myslach do bylego,roznimy sie od siebie pod wieloma wzgledami,ale jednak mniej sie klocimy niz mialo to miejsce w moim poprzednim zwiazku

Gość ewunia2-3
Dzieki Miki55:)wiele osob mi to powtarza,ale jednak ja nie potrafie sie uwolnic od tych mysli.Mimo iz wiem ze musze patrzec w przyszlosc,czasmi dopadaja mnie mysli o przeszlosci. Mialam powazny powod, ale wedlug niego nie wybralam sobie dobrego momentu do zerwania.Wzbudzil we mnie wyrzuty sumienia,ja w to uwierzylam i mimo iz dosc sporo czasu uplynelo mam poczucie ze mial racje.

Gość Nicolka.....
A kochasz tego obecnego? Ja tez bardzo dlugo przezywalam rozstanie az w koncu znalazlam fajnego przyjaciela i pomalu zaczelismy zwiazek... Ale pomiedzy tymi zwiazkami (ok 2lat) co zaczynalam sie z kims spotykac to byly porownania i zle sie czulam. Tez myslalam ze juz nigdy nie stwoze zwiazku z innym facetem. Tym bardziej ze tamten zwiazek byl idealny przez 5 lat a jak sie posypalo to wszystko na raz i mimo to rozstalismy sie w zgodzie. Do dzis czasem mysle co u niego slychac i wspominam jakies sytuacje ale w calkiem inny sposob niz kiedys. O po prostu pewien bardzo mily ale zamkniety rozdzial w zyciu... Moze i ty potrzebujesz wiecej czasu by ten rozdzial zamknac?

Gość ewunia2-3
Czuje ze go kocham,my tez zaczynalismy od przyjazni,dosc dlugo sie o mnie staral i w koncu sie zakochalam.Poczatkowo az tyle nie myslalam o bylym,ale teraz coraz czesciej przylapuje sie ze mysle o bylym związku,o jego dobrych stronach. Moze potrzebuje wiecej czasu,ale nie wiem jak dlugi bedzie to okres:(

Gość Nicolka.....
Wiesz co mi pozwolilo zamknac ten rozdzial mojego zycia. Kupilam wimko, poszlam do kolezanki i cala noc gadalysmy tylko o bylych a na koniec powiedzialam sobie ze to jest juz BYLY i nic juz tego nie zmieni... Postanowilam wtedy ze to byla ostatnia noc jaka przegadalam o tamtym zwiazku, wyrzucilam z siebie wszystko, ale mi to pomoglo... Moze powinnas tez znalezc jakis sposob by to zakonczyc. By sama sobie przetlumaczyc ze to co bylo minelo i juz do ciebie nie wroci? Jak nie z kims zaufanym to sama ze soba? Powspominac co bylo i dobre i zele chwile a na koniec wyciagnac z tego zwiazku jakis moral, podniesc glowe i isc przed siebie a nie ogladac sie co dzien po troszku do tylu? Powodzenia zycze.