Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kris_szyszunia

co gdy wypadnie koronka ze sztyftem...??

Polecane posty

witam wszystkich:) Mam pytanie czy wie ktos czy da sie nalozyc jeszcze raz koronke na tego samego zeba, jezeli wypadla?? Nie stac mnie na implant a w maju biore slub.... jestem zalamana:( mialam koronke kilka miesiecy a wczoraj mi wypadla chyba razem z tym sztyftem czy czyms takim.... jest to 5 u gory, ale mam taki uklad ust ze wystarczy lekki usmiech i widac jak na dloni...masakra:((czy mial ktos taki przypadek. Chcialabym miec choc troche nadziei zanim dostane sie do dentysty...

Gość taaakkkkkkkkk
miałam coś takiego z jedynką, przez 10 lat wklajałam ząbek ze sztyftem przy pomocy poksioplu(klej żywiczny dwuskładnikowy) Szybciej i prościej zrobi to dentysta. Przy odpowiedniej higienie jamy ustnej taki ząbek można uchować kilkadziesiąt lat. Zatem wal do dentysty lub doraźnie użyj poksipolu. Jeśli interesuje Cię temat "Higiena jamy ustnej", to znajdź go w necie wpisując hasło "vademecum zdrowia-jak żyć"

dzieki za odp. to by bylo super, bo strsznie sie balam ze teraz to tylko implant....juz sie umowilam na jutro teraz tylko musze poszukac jakiejs nianki.............. mieszkamy za granica i nie mam niestety instytucji babci.... nadzieja w sasiadce:/

ja jestem na angielskim NHS TAX CREDIT EXEMPTION i nawet za porcelanowa koronke nie placilam, przysluguje 1 w roku czy cos takiego, ja moja mam wiec nie bede chyba placic, no chyba ze jeszcze cos innego wyjdzie.. napewno pojde do tej samej babki chocby ze wzgledu ze ona zakladala i wie co dokladnie jest z tym zebem, czytalam na forum ze jak sie idzie do innego to i tak odsylaja do tego co zakladal.....

Gość oooooooo----o
zeby nikt nie probowal kleic tym klejem !przeczytajcie ulotke! laska poryło cie.........:O

wlasnie wrocilam od dentysty, nie moglam znalezc nianki na jutro a dzis sasiadga przygarnela bejbisia. wiec naprawili na nowo, prze to specjalne ubezpieczenie NHS nic nie placilam. Prawda mozna zakladac na nowo Dopoki jest na czym zaczepic a pozniej to ewentualnie cos na sruby..? prawie nigdy nie mozna wrocic do jedzenia twardego czy opklejajacego jedzenia tym zebem. A i zadnego pzyklejania na klej na wlasna reke, dentysta musi to wyczyscic i pozadnie zalozyc inaczej nasz zabek bedzie sie dalej psul az wkoncu nie zostanie nic do zaczepienia. A tak na marginesie wiecie ile kosztowal by mnie implant tutaj od 3000 funtow... do 5000 funtow jezeli to przednie 1,2,3,.... poprostu masakra!!!!:0 narazie mam wszystkie zabki i sie ciesze i przerzucam na jedzenie dla bejbisiow...:)

Gość gość
Oczywiście ,że tak ...robią to W wacie mnie pani doktor taką koronkę przyklejała czterokrotnie ,dr Justynka