Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i na chomiku

TSH- wynik 1,70.

Polecane posty

Gość i na chomiku

norma 0,27 - 4,20. czy ktos sie orientuje czy wynik jest ok?

Gość laborantka
W normie...jest OK

Gość a czytac cie uczyli
a wynik 7,56 będzie ok wg ciebie?

Gość Tsh w normie
na poziomie 36% , dlaczego badałaś samo Tsh ?

Gość wjvfbljeavfholeavf
To samo sobie pomyślałam..ale nie macie pojęcia jacy ludzie są tępi..przychodzi ktoś i pyta czy z moczu można zrobić kał...czy wysokie OB to znaczy że jestem w ciąży..czy kał teżmusi być oddawany na czczo (jak krew)..zgroza..

Gość bo tak zlecił lekarz

Gość Tsh w normie
Eh ! ci lekarze . Wszystko okrojone . Samo TSH na niewiele się zda .

Gość wjvfbljeavfholeavf
No właśnie..powinnaś wykonać dodatkowo FT4, FT3 i prolaktynę

Gość czytanie
i..przychodzi ktoś i pyta czy z moczu można zrobić kał... :-D taaaa, kiedyś to chcieli robić złoto i nazywali się alchemicy :-P a teraz muwisz kał chca robic z moczu... czy wysokie OB to znaczy że jestem w ciąży..czy kał teżmusi być oddawany na czczo (jak krew)..zgroza.. dobre, dobre, napisz coś jeszcze ;-) tak naprawdę to ja mam to tsh 7 i zastanawiam sie jak czesto zdarzają się błędy w badaniach laboratoryjnych, bo strasznie nie mam czasu teraz na chorowanie :-(

Gość czytanie
napiszcie czy prolaktyne trzeba badać w jakims określonym momencie cyklu czy wszystko jedno? a hormony tarczycy ? wszystko jedno kiedy? bo chyba pójde prywatnie sobie zrobić

Gość i na chomiku
robilam tez wynik na poziom zelaza.z powodu nadmiernie wypadajacych wlosow dermatolog mi zlecil oprocz badania krwi zrobic dodatkowo te 2 badania.

Gość wjvfbljeavfholeavf
Błedy zdarzają się częściej niż się ludziom wydaje..lepiej robić badania w mniejszych laboatoriach bo tam nie ma takiej taśmy jak w tych dużych-korporacyjnych..tam pacjent jest tylko kolejnym kodem kreskowym na probówce..nie ma czasu na powtórki..weryfikaację... A różne śmieszne sytuacje laboratoryjne..zdarzają się...samo przekręcanie nazw badań..cholesterol - cholistor, kreatynina - kretynina..mocz-siki, szczochy... Ostatnio pan przyniósł nam kał do badania w podełku po Rafaello..z kokardką...dał z siebie wszysko:))

Gość wjvfbljeavfholeavf
PRL (prolaktynę) można robić w dowolnym dniu cyklu (chyba że lekarz zaleci w konkretnym).. Krew na poziom hormonów powinno się pobierać ok, godz, 8.00 bo wtedy ich poziom jest optymalny Wypadanie włosów może być spowodowane anemią (morfologia), niedoborem np. żelaza, lub dysfunkcją tarczycy..

Gość czytanie
rafaello :-D ale przeciez nie chcecie przyjmować w innych opakowaniach niż jednorazowe, to jak to rafaello do was trafiło?

Gość Tsh w normie
Koniecznie zrób FT3 i FT4 . Wypadające włosy to jeden z objawów niedoczynnosci tarczycy .

Gość wjvfbljeavfholeavf
Przecież nie napisałam , że przyjęliśmy..facet dostał mały pojemniczek na kał i przełożył do niego tyle ile trzeba...resztę kazałyśmy mu zachować sobie na pamiątkę...:))

Gość i na chomiku
no i wlasnie dlatego mialam badanie krwi-takie typowe ogolne,badanie Fe w krwi i TSH-w zwiazku z ta tarczyca.i wszystko okazauje sie w normie.chyba ze wplywa na tomialo to ze od miesiaca.biore witaminy revalid na wyp.wlosow.

Gość wjvfbljeavfholeavf
Kobieto! Samo TSH nie wystarczy by stwierdzić czy tarczyca działa jak trzeba...TSH jest hormonem przysadki, który reguluje wydzielanie hormonó tarczycy ZRÓB FT4 FT3 to są hormony tarczycy

Gość czytanie
a ja nic nie twierdzę tylko niedawno miałam problem, bo mocz zaniosłam w butelce po syropie jak za dawnych czasów :-D ale panie były tak miłe że ni e kazały mi przelewać tylko pogroziły palcem ;-) przeraża mnie ta tarczyca :-( ponad 7 tsh... może się okaże że to błąd...

Gość a mnie
zanikła miesiączka przez tarczycę , co powinnam zbadac ? na menopauze to jeszcze za wcześnie

Gość i na chomiku
dermatolog powodziala ze to wystarczy,widocznie lekarze sami nie wiedza co zlecac;//

Gość wjvfbljeavfholeavf
A kto ci powiedział że to z powodu tarczycy? Lekarz? Zbadaj poziom hormonów płciowychcPRL, PRG, LH, FSH, TEST A co do menopauzy, to niestety coraz częściej zdarzają się młode kobiety, które gdyby nie brały hormonów to w wieku 30 lat miały by menopauzę...

Gość czytanie
no własnie , pisza ze jak niedoczynnosc tarczycy to okres jest coraz rzadszy a mój jest coraz czesciej :-( dawniej miałam co 30 dni potem co 28 a teraz co 26 dni

Gość wjvfbljeavfholeavf
Oni doskonale wiedzą co zlecać..tylko kasy im szkoda..bo pewnie leczysz się "państwowo"..idź prywatnie a zobacysz jak wydłuży się lista badań(bo wiadomo, że jak idziesz prywatnie do lekarza to i badania zrobisz prywatnie) I jeszcze jedna sprawa, która mnie bardzo wkur..jak lekarz rodzinny chce być specjalistą od wszystkiego..leczy tarczycę, cukrzyce i reumatyzm!! Byle tylko nie dać skierowania do specjalisty...bo musi ewtedy za to zapłacić...

Gość czytanie
dzieki za zaintersowanie 7,58ulU/ml norma 0,27-4,20 :-O badanie zlecone z przypadku przy okazji grypy wynik mnie zaskoczył :-(

Gość a mnie
początkowo miałam bardzo przedłużającą się miesiączkę trwała ponad 20 dni i wybrałam się do gina .Dał mi Prowere przez 3 mies i było wszystko jak w zegarku . Potem miałam operacje tarczycy i miesiączka znikła . Poszłam do gina dał mi luteinę i już nie mam 3 miesiące . Zamiast skierowac mnie na jakies badania to kazał obserwowac czy to nie menopauza .

Gość Tsh w normie
czytanie- masz bardzo podwyższone Tsh . zrób badania TSH , FT3, FT4 przeciwciała tarczycy TG i TPO , prawdopodobnie możesz miec hashimoto .

Gość czytanie
przy hashimoto maja takie krotkie cykle? w czasie domniemanego jajeczkowania mialam zawsze bardzo duzo sluzu...

Gość i na chomiku
ja bylam u dermatologa prywatnie.

Gość czytanie
znajoma lekarka powiedziała: "nie przejmuj sie, do szpitala sie to nie kwalifikuje, pewnie zyjesz z tym cale zycie" :-O