Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikimyszkamiki

ciąża!!!!!

Polecane posty

Gość mikimyszkamiki

witam was kobietki ;) czy jest szansa że w 16 dc zaszłam w ciąże? kochaliśmy się bez zabez. i narzeczony przez "nieuwagę" skończył we mnie ;) cykle mam około 32 dniowe (czasem mniej czasem więcej) co o tym sądzicie ?

Jeśli tak to prawdopodobieństwo jest ogromne, tym bardziej, że plemniki żyją do 7miu dni.

Gość tralalalalala
tak 16 dnia cyklu... czyli 2 dni temu, a dziś mam śluz przezroczysty chyba czyli płodny..

Gość tralalalalala
hmmm.. no to zobaczymy ;) bo przecież nie tak łatwo zajść w ciąże : )

Weź śluz na palce i polej bardzo ciepłą wodą. Śluz estrogenopochodny czyli płodny nie rozpuści się. Zrób to i potem napisz co i jak;)

Urocza21 a co to za sposób? :) dziewczyno nikt ci ciazy nie zyczy, ale raczej jak masz dwadziescia pare lat to w ciaze nie jest ciezko zajsc:P

To jeden z domowych sposobów sprawdzenia czy jest się płodna czy to tylko śluz np. wywołany pobudzeniem;) Jeśli jest to śluz w przedsionka pochwy rozpuści się w ciepłej wody i śladu po nim nie będzie;) Natomiast ze śluz estrogenopochodny zrobi się taka grudka miękka (nawet nie wiem jak to nazwać;p)

nie musisz być złośliwa, po prostu pierwsze słyszę o takim sposobie sprawdzania dni płodnych i tyle :O

Heh ale ja napisałam o sobie ;D Że pełno literówek narobiłam;) Nie bój się gdyby nie moje studia też bym o tym sposobie nie wiedziała;)

Gość tralalalalala
urocza21 a co studiujesz ? ok zrobię tak. ; ) no tak racja w ciąże zajść jest trudno zazwyczaj jeżeli się bardzo chce ;)

Gość tralalalalala
a jeżeli to śluz płodny tak jak mówiłam to powiadasz że szanse ogromne, że jestem w ciąży ?

A poza tym skoro kochałaś się w dni płodne fakt, że Twój facet by w Tobie nie skończył nie jest zabezpieczeniem

Gość tralalalalala
tak, wiem, że nie jest . tylko fakt, że skończył bardziej mnie przeraża :) hehe. no ale nic, co ma być to będzie : ) będzie wesele :P :P :P sama jestem ciekawa ale muszę czekać aż do początku lutego na okres..

To było dwa dni temu?? Poczekaj jeszcze 6 i idź do apteki i zrób sobie test ciążowy.. Ale nie rób wcześniej bo jeśli jesteś w ciąży to nic test nie wykaże. Dopiero po 8 dniach zarodek zaczyna produkować gonadotropinę kosmówkową, którą wykrywają testy.

Gość tralalalalala
tak to było w niedzielę (dwa dni temu) więc muszę poczekać jeszcze tydzień.. jakoś wątpię w to ale zobaczymy : ) dziękuję za pomoc .