Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmalutkiegomiasteczka

Ile można zarobić na modelingu?

Polecane posty

Mam 15 lat a sytuacja finansowa mojej rodziny jest krytyczna. Jako że roznoszenie ulotek daje bardzo niskie dochody, zaczęłam myśleć nad innym sposobem zarobienia pieniędzy. Jestem bardzo wysoka (178cm) i bardzo chuda (naturalnie, bez diet) a moja twarz jest z lekka nietypowa - nie że jakaś piękność, ale podchodzi trochę w chłopięce rysy. Wiem, że takich twarzy poszukuje się w modelingu. Ale czy takie zajęcie jest opłacalne? Czy to prawda, że modelki wyjeżdżają za granicę? Czy można na tym zarobić sensowną kwotę? Szukałam inf. na innych stronach, ale nie znalazłam konkretów. Jak myślicie, czy można utrzymać 5 osobową rodzinę takim sposobem?

Gość
można i nie można zależy jaka jestes i czy akurta bedzie " branie" na Twój typ urody, rozsyłasz zdjecia po agencjach , jeśli któras sie Tobą zainteresują to na poczatku ona "inwestuje" w Ciebie w Twoje portfolio itd, podpisujesz z nia umowe i potem dostajesz od tej agencji informacje o roznych catingach ,jestes ich reprezentantka w ich bazie danych ,

dzięki :)

Gość
:classic_cool: ? :D no ale nie odpowiedziałam na pytanie :classic_cool:l masz poszukaj w necie ich stron i wysyłaj zdjecia twarzy bez makijazu , figury , i rozmiarów, odpisują po dniu albo kliku :) powodzenia 🖐️ )) a tak btw : jakie masz wymiary ? :classic_cool: możesz mi tez wysłsc swoje foto :classic_cool: Hook - NewAge Models - Ford Models - LOOK Model - ModelPlus - Eastern Models - Rarapi - Myskena Studio - Division Model Management - Mango Models - Art Models - Candela - Erica - dModels - Perfect Model - YES Studio - Zoom - e'Sensual - no1Agency - Fantasy - Showbiz Models - Rores Models - Moda Forte - AMQ - Rush - Alexandra - Lokomodels - Studio ES - Face - ML Studio - Fashion Color - Models Promotion - Studio JJ - Cansoni - Rebel Models - Maxima Models - Spot Models - Outside Models - Tatu Model&Event - Calme Models - Agency No People - Energy Models - Prozano Agencja Aktorska - Baltic Models - ID Models - Beauty Box - Hostesseria - CC Marengo - Eithel - Merito - e-Xclusive - New Face - Avant Management -GaGa - Marotje the models house - Reklamex - SPP Models - Tree Models - Look Dana - Novaline - Adeli Models - ORANGE Models

Gość niuch niuch
Ja mam 170cm, wymiary 90-74-92. Nadaję się?

Gość przerwa a jak u ciebie
sie skończyło???Kiedyś cię namawiałam na jakimś topiku żebyś powysyłała swoje fotki

mam 178 cm wzrostu, wymiary 76-58-88, a fotki nie będę wysyłać, bez przesady :P

Gość
:classic_cool: no jak chcesz ja tylko z ciekawosci chciałam zobaczyc :classic_cool: "bez przesady " no ale w modelingu nie ma miejsca na wstyd :p musisz byc twarda und nie dac sie i promować i lansowac jak najwiecej :classic_cool: wysłałabyś mi i juz byś miałą moze o jedna fanke wiecej :classic_cool: ))? u mnie sie nawet nie zaczeło :classic_cool: ))

Gość co ci szkodzi spróbować
bła tu jedna fotomodelka i pisała,że za jedną sesję dostaje 200-300 zł.Ale modelki na pewno mają inne zarobki

Dlaczego???Nie wysłałaś?Widzę,że rozeznanie w agencjach masz :P

Gość
no ja tez niby znam jedną ale trcohe taka nibymodelke ( sama mówi że nią jest , ale jej znajomi że to tylko jej haczyk na fecetów) to mówiłą mi że za pokaz na wybiegu w bikini 6 tys, ale ile w tym prawdy to nie wiem i ze ogolnie spora kasa :]

co innego do agencji wysłać a do internauty :p Wyślę do kilku agencji i zobaczę jak to będzie :) A ty jesteś modelką?

Gość
Pomarańczowy no u modelek to raczej tzytzków nie znajdziesz:classic_cool: ))

Gość
:classic_cool: nie nie jestem , nie mam do tego twarzy :classic_cool: :O:O samymi wymiarami nie nadrobie :O:O

Gość huwdnjdf
ja nie mam twarzy, figury, mam blizny pooperacyjne... W ogóle koszmar... :(:(:(

Gość
wypisałam chyba niemal wszystkie mozlwie :classic_cool: a to nie jest rozeznanie, bo mogą sie okazac do dooopy zanim sie zdecydujesz na jakąs to najpierw sie zorientuj w necie bo przewaznie chca umowy na wyłacznosc , i potem mogłyby być problemy gdybyś chciała tzos zmienic a ja nie wysyłam bo nie :classic_cool: )) wiem żę nie mam odpowiedniej fejs :O:O:O

Gość
no akurat figura modelki w normalnych warunkach nie jest pozadana ani sexy :O:O wiec sie przyłaczam :O:O

Na razie powysyłam do tych lepszych (a może się uda?) i ciekawe, czy mnie chociaż zaproszą. A skąd wiesz, że się nie nadajesz skoro nawet nie wysyłałaś fot? Wobec siebie człwiek jest zawsze bardziej krytyczny...

No chyba sobie żartujesz,nie widziałaś jakie czasem modelki są okropne?Wcale nie muszą być pięknościami,czytałam,że pożądane są ciekawe twarze np z odstającymi uszami,dużym nosem itp.Poza tym modelka musi mieć twarz,którą łatwo zmienić makijażem,stylizacją itp.Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym sie ani chwili

Gość gość
Jakaś agencja modeling-owa jest w szczytnie lub w Olsztynie?

Gość gość
Nie idźcie do hooka bo to dno. Agencja w mieszkaniu właścicielki. Ona sama tam jest. Bez rodzica nie polecam tam iść. Popytalam parę koleżanek i mówią, że tam nastawiona jest tylko na kasę. Wepchnie was do pierwszej lepszej agencji w Mediolanie i ma was w d***e. W Polsce tylko lpp i plny lala. Zero perspektyw, nikt się wami nie martwi i nie opiekuje. Wszytko tylko żeby była z was prowizja. Beznadziejna i żałosna kobieta

Gość gość
Temat sprzed 8 lat. Dziewczyna 15 lat chce utrzymać 5 osobową rodzinę? Chyba powinno być na odwrót. Współczuję jej takiej patologii w domu.